Comments 0 0 1 View

Pričvrščivači za suhozidom

Popravak je postao sastavni dio suvremenog života. Stanovi su bili ne samo lijepi, već i trajni, potrebno je koristiti samo pouzdane i kvalitetne materijale. Također je vrijedno razmotriti vrstu spajala - ovisi o životnom vijeku izgrađenih struktura. Samoljepljivači za ploču od gipsa izvrsna su inačica zatvarača.

Postoje mnoge vrste i veličine, stoga je vrijedno postupati s njima prije odlaska u zgradu. Posebni vijci za karton od gipsa omogućuju vam da radite s popularnim materijalom što je prikladno i što je brže moguće.

Samorezni vijci za drvo i metal

Pričvrsni element za ploču od gipsa odabire se ovisno o načinu postavljanja materijala. Na primjer, ako koristite metalne profili, odaberite samorezne vijke za metal. To će osigurati maksimalnu čvrstoću postavljenih ploča. Kako bi popravili listove na drvenom sanduku, kupuju se samohvatni vijci za ploču od gipsa na drvu.

Pribor za imenovanje može se odrediti po izgledu. Glavne su razlike u vrsti niti. Na primjer, za stablo, vrh niti se izvodi štedljivije nego za metal. Za popravak suhozida na pojačani profil, trebat ćete odabrati vrstu vijaka bušilicom. To će vam pomoći da se riješite prethodnog bušenja ploče i značajno uštedite vrijeme za instalaciju suhozida, čak i ako uzmete u obzir da će biti kratka udaljenost između zatvarača. Vijak za gips ploču za metal karakterizira veća učestalost navoja.

Svaki vijak koji se koristi za suhozidom, bez obzira na vrstu, ima niz osobitosti:

 • Izvršava se u crnoj boji. Ova je značajka dokaz pouzdane zaštite strugalice od korozije - element za pričvršćenje ima fosfiranu ili oksidiranu prevlaku.
 • Tema, koja je izrađena kao oštra spirala. Ovaj dizajn omogućuje brže pričvršćivanje vijaka za samolijepljenje na bilo koju površinu.
 • Glava rogača. Prilikom pričvršćivanja samoreznih vijaka potpuno je poplavljen. Time se bez ikakvih problema može izvršiti naknadno završavanje.
 • Phillips utor PH-2 osigurava lagano pričvršćivanje vijaka kao u ručnom načinu rada i kada koristite odvijač. Prisutnost presjeka u obliku križa za utor omogućuje vam odabir između pričvršćivača različitih cjenovnih kategorija.

Pored određivanja kakvoće vijaka za samoljepljivanje, vrijedi obratiti pažnju na dimenzije pričvrsnih elemenata.

Odabir po veličini

Pričvrsni element za gipsani karton sadrži razne proizvode različitih duljina. To je zbog raznolikosti ciljeva. Na primjer, ako trebate popraviti dva lista odjednom, trebate viši vijak. Također, izbor ovisi o vrsti drva u koju će se pričvrstiti pričvrsni elementi. Iz tih razloga, postoje razne duljine za različite zadatke.

Dimenzije elementa za pričvršćivanje obično se određuju "okom". Međutim, postoji još jedan način - da biste vidjeli označavanje proizvoda. Na primjer, ako je napisana 4,5 h80, tada samotapajući vijak ima promjer 4,5 mm i duljinu od 80 mm. Važno je zapamtiti da se pričvrsni elementi moraju utopiti u ploču od gipsa za 1 mm.

Znakovi pričvršćivača kvalitete

Svaki iskusni radnik zna da kad padne neispravna šarža, potrošnja self-tapping vijaka povećava značajno. Najčešće je zbog nadzora. Međutim, možete obratiti pažnju na takve nijanse odabira samoreznih vijaka:

 • Izgled. Svi elementi moraju biti iste veličine. Ako vijci imaju različite nedostatke (oštećenja, zakrivljenosti), treba ih smatrati neispravnim. Karakteristike čvrstoće takvih pričvrsivača ostavljaju mnogo da budu poželjne.
 • Otvor za utor na vijcima jasno je vidljiv i nalazi se izravno u sredini kape. Ako je vidljivo izbočenje, udubljenje ili rascjep, valja odabrati drugu seriju. Ako koristite loše pričvrsne elemente, ne samo da možete ispravno zavariti vijke, već i oštetiti odvijač.
 • Svaki vijak mora biti crn To je znak posebnog premaza koji sprečava koroziju metala.
Važno! Svaki veliki proizvođač, koji proizvodi samo visoko kvalitetne proizvode, primjenjuje oznake na svoje proizvode.

Pričvršćivanje gips ploče može se provesti s različitim tipkama. Podijeljeni su u sljedeće kategorije:

 • zaglavica-noktiju;
 • „Kišobran”;
 • «Molly»;
 • „Leptir”;
 • «Driva».

Prvo, obratite pažnju na čavlić. Koristi se za pričvršćivanje na ploču suhozida, koja je zalijepljena na zid. Kada koristite kolac, važno je da postoji mjesto za kontakt u mjestu gdje je začepljen. To znači da bi zračni raspor trebao biti odsutan. Ova metoda pričvršćivanja nema nikakvih poteškoća.

Situacija s gips pločama fiksiranim na profilima je složenija. Obično je teško predvidjeti gdje je profil instaliran. U ovom slučaju, vrijedi obratiti pozornost na pričvršćivače posebno oblikovane za takve slučajeve.

«Molly»

Takvi klinovi za suhozidom su najčešći elementi za pričvršćivanje. Oni se odnose na proizvode za proširenje. Tijekom pričvršćivanja, ovaj klin spaja ploču suhozida između dva dijela - prednje i stražnje strane. "Molly" je prilično skupo, međutim, ovaj je izbor opravdan ako bi pouzdanost instalacije trebala biti visoka. Glavna prednost "Molly" je sposobnost podnošenja do 35 kg opterećenja. Ako je potrebno, ti tipli se mogu lako demontirati.

Kako popraviti suhu zid s ovim kolicima? U procesu uvijanja "Molly" ne nastaju poteškoće. Prvo je potrebno napraviti rupu promjera 8 mm. Nakon toga stavlja se kolac, a rub se pritisne uz pomoć zuba kako bi se spriječio moguće pomicanje. Tada je potrebno uvijati vijak, koji će pritisnuti stražnji dio koluta na ploču suhozida. To ukazuje na uspješno dovršenje instalacije. Vijci za samoljepljivanje nisu potrebni. Takvi klinovi se koriste za ploče gipsa ploče veličine 1,2 h2 do 1,2 h3,6 m.

„Kišobran”

Tipska kišobrana nazvana je prema načelu djelovanja. Njegov dizajn uključuje dvije ploče, koje se oslobađaju od izvora. Pričvršćivanje s takvim klinom vrlo je jednostavno. Rad neće biti teško čak ni za početnike. Za drške potrebno je prethodno bušiti rupu.

Nakon toga umetnut je kišobran. U ovom trenutku ploče su u komprimiranom stanju. Čim stignu do slobodnog prostora, proljeće ih počinje pomicati. Zahvaljujući tome, kolac je čvrsto pričvršćen na zid ili strop. Pomoću takvog zatvarača možete objesiti luster. Međutim, strop od gipsa ploče ne može izdržati boksačku krušku.

Važno! Ovi tipli se ne mogu rastaviti. Zbog toga se posebna pozornost treba posvetiti obilježavanju i određivanju točke pričvršćivanja.

„Leptir”

Uobičajeni zatvarači uključuju tip "Butterfly" za ploču od gipsa, koja dobro podnosi zadatke sigurne pričvršćivanja popularnog materijala. To je pomalo poput igle "Molly". Glavna je razlika u tome što su takvi elementi izrađeni od plastike. Također pričvršćivanje suhozida izvodi se s manjim područjem ugradnje. Dopušteno opterećenje takvog tipa također je značajno niže nego na "Molly"

Samo načelo instalacije se ne razlikuje. Prvo je potrebno bušiti rupu, nakon toga da ne stavite kolac dok ne zaustavite i držite proizvod klinovima, pričvrstite vijak do otvora kljuna. Kada se to dogodi, kolac se gura na zaustavljanje, a zatim se šipka učvršćuje. Fiksiranje je dostatno pouzdano.

«Driva»

Posebno popularan među kolutima koji se koriste za suhozid, je "Driva". Lako je instalirati, jeftin i pristupačan. Također, takvi klinovi su plastični i metalni. Polietilenski proizvodi su mnogo češći. Posebna jednostavnost je pričvršćivanje "Driva" tipla u žbuku. Najprije morate izbušiti rupu, a zatim ubaciti čeljust u nju i pričvrstiti ga prema principu vijka.

Konstrukcija pričvrščivača omogućuje im sigurno pričvršćivanje u gips. Dopušteno opterećenje na takvim klinovima iznosi 25 kg. Međutim, kao i Molly, takvi klinovi ne moraju biti učitani. Križna rupa ne služi samo za pričvršćivanje tipa. Vijak je pričvršćen, koji odgovara veličini.

Prednosti Driva tipki uključuju njihovu kratku duljinu. Ne trebaju gipsani prostor.

rezultati

Da biste shvatili kako popraviti suhozidom, obratite pozornost na takve proizvode:

 • "Molly" - sposoban izdržati teret do 35 kg;
 • "Butterfly" - lakša inačica koluta "Molly";
 • "Umbrella" - odličan izbor u slučaju pričvršćivanja lustera;
 • "Driva" - može izdržati do 25 kg.

Prije dolaska u zgradu zgrada, trebali biste voditi brigu o provjeravanju kvalitete pričvršćivača koje kupujete. Potrebno je napraviti pravi izbor. Ako se kupnja drva i vijaka često prati kupnjom odvijačem i pričvršćenjem na njega, mnogi graditelji često zanemaruju sredstva za zaštitu. Prije svega, trebate zaštititi svoje ruke. Za to vrijedi kupiti rukavice.

 • Hermetički silikon sanitarni

 • Profil pod suhozidom

 • Gips ploča otporna na vlagu: svojstva i svojstva

 • Brtvilo za drvo

Previous Sådan vælges en motorsav til pris og kvalitet
Next अपने हाथों वाले लोगों के लिए स्टोव

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Članci 0 Comments

Alati za polaganje linoleuma

Long otišao su dani kada je majstor stavljao linoleum na betonu ili šperploča pomoću tri ili četiri glavna alata: nož za linoleum, posebna metalna linija s trga i pretvaraju željeza

Članci 0 Comments

Kako koristiti host u pejzažnom dizajnu

U dizajnu krajolika, biljke i cvijeće zauzimaju jedno od glavnih mjesta. Vrlo često su samo cvjetovi i ukras mjesta. Dizajneri koriste mnogo različitih biljaka, jedan od najomiljenijih je domaćin. Koristi

Članci 0 Comments

Što da ne brišete drvene podove i parket

Svaki stanovnik stare kuće suočavao se s problemom prljavog drvenog poda. Razlog za to su mnogi čimbenici koji se mogu lako ukloniti od strane neovisnih snaga. Dovoljno je znati informacije,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 5 = 4