Punjenje ploče za garažu

Punjenje ploče za garažu

S porastom broja privatnih automobila amaterski se utočište dobiva na zamahu, a većina vozača pokušava izgraditi jeftinu, a istodobno vrlo robusnu kutiju za transportnu pohranu. S obzirom na želju da bi stroj i strukturu mogućih problema s slijeganja, i uzimajući u obzir potpuni nedostatak informacija o prirodi tla na mjestu, u većini slučajeva prihvaćen na otopini najbolji temelj je monolitna ploča ispod garaže.

Priprema iskopa za izlijevanje ploče ispod garaže

Tehnološki, priprema i izrada betonske podloge za izgradnju garaže ne razlikuje se od rasporeda plitkog temelja, razlika je samo u djelokrugu rada:

 • Točno mjesto buduće ploče je označeno na mjestu, planiranje radova, tlo i tlo su uklonjeni na dubini od 40-50 cm;
 • Postavljen je jastuk od nekoliko slojeva pješčano-šljunčane mješavine, položen je filtar, izolacija i vodonepropusnost;
 • Instalirana oplata, položili dva sloja bar armature, donji sloj na udaljenosti od 3-4 cm od vodonepropusnosti, na vrhu - 3 5 cm od posljednje gornje površine ploče.
Savjet! Bez obzira na to kako i od onoga što materijal će biti prikazan zidove garaže, ima smisla za puštanje ventila od osnovne ploče u obliku vertikalnog brkove za daljnje podvezivanja sa štapovima u zidanih zidova ili lijevanja.

Tako je moguće učinkovito koristiti višak krutosti ploče za jačanje kutije za garažu. Spajanje armature u garažnim zidovima učinit će čitavu strukturu mnogo jačom i jačom. Ako je strop planiran u obliku lijevka, ojačanje će samo jačati zidove garaže i, eventualno, u proizvodnji remena za pojačanje neće biti potrebno.

Prvo postavite i savijte donji sloj armature. Nakon polaganja "žaba" ili standardnih šalica priložite pojačanje drugog sloja. Potrebno je pletiti štapove, a ne ih zavarivati. Većina stručnjaka preporučuje pletenje pomoću mekane žice, motivirajući preporuke tako da zaštitni sloj na armatu nije povrijeđen. U stvarnosti, pletenje žicom omogućava dobivanje snažnog i istovremeno pokretnog kostura za pojačanje. U postupku izlijevanja oplate, spojnice se neće pomicati, a kad se temelj garaže učvršćuje, legiranje šipki omogućit će razinu i nadoknaditi naprezanja u betonu.

Kako ispuniti štednjak ispod garaže vlastitim rukama

Izračun standardne čvrstoće pomoću softverskih paketa daje optimalnu vrijednost debljine krute ploče za temelje jednokatne garaže od 120 mm. Za dno garažne kutije veličine 6x4 m, to će biti oko tri kubična metra betonske otopine.

U stvarnosti, debljina baze ploča je odabrana nešto veća od izračunate vrijednosti:

 • Prije svega, postoji želja da podignemo pod garaže iznad tla, najmanje 10 cm. Najčešće se u privatnoj garaži koriste garažna vrata. Stoga je potreban razmak kako bi se osigurala normalna otvaranja vrata i zimi, s puno leda i snijega ispred ulaza;
 • Drugo, rastopiti i kiša ne bi trebala ući u garažu, čak i kod kosih tuševa;
 • Treće, visoki štednjak garantira normalnu uporabu garaže čak iu nepredviđenim situacijama, na primjer, spuštanje dijela temelja ili probijanje tla prije ulaska u prostoriju.
Važno! Posljednja točka je od posebne važnosti i zahtijeva veću pozornost prilikom dizajniranja dizajna garaže, iako mnogi vozači zanemaruju opasnost i dobivaju hrpu problema s otvaranjem vrata.

Izlijevanje betonska ploča temelj ispod temelja garaže preporuča se obaviti u jednom koraku, ako je volumen betona morta u mikser nije dovoljno, punjenje se mora obaviti s razlikom ne više od 3 sata vremenom.

Nakon izlijevanja potrebno je izravnati površinu otopine betona pomoću uređaja za glačanje. Tako se dobiva vrlo glatka i čvrsta podloga.

Metode za optimiziranje oblika podruma ispod garaže

Debljina ploče u 120 mm dovoljna je za čvrstoću, ali nije dovoljno za izgradnju visokog temelja. Ispunjavanje temelja od pola metra debeo kako bi se podigao razinu poda je skupo i besmisleno. Za ploču od 0,5 m, potrebno je najmanje 12 kocki betona ili 26-30 tisuća rubalja dodatnih troškova. Stoga se često pribjegavaju neobičnim temeljima zaklada - sektora.

Izgradnja takve ploče može se usporediti s nekoliko paralelnih vrpci plitkog temelja, na čijem se vrhu nalazi puni tanki monolitni sloj. Raspored ojačanja ne razlikuje se od standardne verzije.

Tehnologija sastavljanja takvog temelja provodi se u sljedećem slijedu. Duž oboda u garažu i unutar petlje pauze rov dubine 50 cm. Unutar petlje jedan, najmanje dva uzdužna i poprečna traka jedan melkozaglublennogo temelj. Tu je šljunčani pijesak, hidroizolacija, EPS. Prostor između traka je pažljivo zbijen i odresiran, nakon čega slijedi polaganje vodonepropusnosti i izolacije. Trake su ojačane na dnu i gornjem dijelu trake dvaju šipki. Monolitna ploča ima vlastiti okvir za pojačanje u jednom sloju.

Nakon instalacije oplate i ukupnu pita tanjur MZLF će rasti iznad tla do visine od oko 20 cm. U ovom vrlo tanke čelične ploče dobivene dok je visoka, uzdignuti iznad zemlje zbog položen sloj Epps. Rezultat je tanka monolitna garažna podloga, ojačana rebrima ukrućenja.

Ulijte bilo koju inačicu temeljne ploče samo u jednom sjedenju s jednim volumenom miksera. Procijenjena inačica betonskog rješenja zahtijevat će oko 5 kockica, što odgovara standardnom naboju betonske mješalice temeljene na KAMAZ-u.

Značajke monolitnog podruma ispod garaže

Glavni i glavna pozitivna osobina ploče je da, u slučaju pravilnog formiranja temelja torte, čak i za slabe i vlažnim tlima monolit cementa i jača cijeli okvir u garaži, čak i ako je izgrađena od betonskih blokova. Osim toga, garaža nije stambena zgrada, ali češće, samo mjesto skladišta za vozilo, alate, rezervne dijelove i nepotrebne smeće.

Što je štednjak ispod garaže razlikuje se od podruma apartmanske kuće

Štednjak ispod garaže radi pod teškim uvjetima od temelja stambene zgrade, rijetko se zagrijava. Zbog specifične upotrebe, pojavljuju se brojni dodatni zahtjevi:

 1. Često, garažno mjesto se ne grije, sukladno tome, čvrsta ploča se u osnovi zagrijava unutarnjom toplinom. Stoga, ako kutija zgrade ne košta zid na zidu u bliskom nizu građevinskih objekata za garažu, temelj ploča mora biti temeljito izoliran;
 2. Monolitna ploča se često naziva plutajućom pločom, ali to ne znači da je temelj ploče sposoban stati bez problema u bilo kojim uvjetima. Savršeno radi u uvjetima teške kućne kockice od opeke, ali može pasti pod težinu lagane garaže zbog snažnog probijanja tla i visoke podzemne vode;
 3. Čudno da to zvuči, ali s rasporedom ploče ne možete samo ispuniti oplatu s armatura s betonskim mortom i dobiti najbolji temelj na svijetu. Opterećenje na dijelu temeljne ploče ispod prednjeg zida garaže s vratima i ostalim dijelovima razlikuje se, prvenstveno zbog nejednakih radnih uvjeta.
Za informacije! Jedan od najneizvjesnijih čimbenika pritiska na temelje temelja je transport pohranjen u garaži. U trenutku dolaska automobila pritisak na prednjem dijelu zida povećava se gotovo i dvaput na vrijeme i istodobno.

Zašto je potrebno ojačati prednji rub ploče ispod garaže

Ako je temeljna ploča od garaže je napravljen u standardnoj verziji, bez armature u pojasevima i ukrućenja, opterećenje na automobilu mogu uzrokovati male, ponekad čak i na djelić milimetra otklona baze. Jačina pravilno armirane ploče debljine 100 - 120 mm bit će dovoljna da izdrži deformaciju bez lomljenja.

Glavna opasnost nije ovo. Ako je zračni jastuk nalazi ispod temelja ploča pravilno koristi prljave od ilovače pijesak, slomljena ili nabijanje tehnologiju, periodičkih preusmjeravanja prednjeg ruba baze uzrokuje povećanu zbijanje i jastuke, a na kraju mali šupljina nastaje pod ploču. Tijekom vremena, tijekom kišnih sezona, šupljina će biti napunjena vodom, a nakon nastupa mraza, zbog formiranog leda, početi će podići osnovnu ploču.

Za informacije! Prvi znak takvog problema bit će pojava pukotine na žbuku i loše zatvaranje vrata garaže.

Ako ne poduzmete mjere, tanka i fleksibilna ploča nastavit će "razbiti" zidove garaže do pojave punog pukotina. U ovom slučaju vrlo je korisna armatura koja se oslobađa iz baze ploča prilikom izlijevanja temelja garaže.

Glavni uvjet za očuvanje ploča je učinkovita odvodnja i pravilno slijepo područje

Rijetko, kad je toliko sretan što je na mjestu za gradnju garaže ispod sloja tla stijena, a ploča se može jednostavno baciti u iskopanu jamu nakon postavljanja vodonepropusnosti. Često se nalazi suprotno - morate ukloniti veliku količinu gline, uliti šljunak, položiti geotekstil, sloj pijeska, a tek nakon toga uliti beton. U tom slučaju, prije polaganja pješčanog jastuka, potrebno je napraviti razgranati sustav odvodnje od perforiranih cijevi.

Najmanje treba postaviti dvije cijevi ispod prednjeg dijela ploče i ispod betonskog područja na ulazu u garažu. U ovom slučaju obično je moguće učinkovito ukloniti podzemnu i površinsku vodu i potpuno izbjeći rizik od oticanja.

zaključak

Učinkovit sustav odvodnje izbjegava 99% problema vezanih uz deformacije i uništavanje tla tla sposobnih za razbijanje armiranih temeljnih ploča do debljine 25 cm. Voda sakupljena u spremniku može biti vrlo korisna za potrebe kućanstva, na primjer, za pranje automobila.

 • Decking za temelje trake

 • Osnivanje vrpce za kuću od blokova pjene

 • Vrlo ošišana vrpca na podnožju + video

 • Finalno ošišan vrpcom ispod okvira

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 7 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map