Temelj od pile s roštiljem

Temelj od pile s roštiljem

Izgradnja kuća posljednjih godina provedena je na četiri temeljna tipa temelja: ploča, vrpca, hrpe i stupova. Obično se izrađuje temelj od trake i pokopan je ispod razine zamrzavanja zemlje. No, izgradnja ovog fonda je vrlo skupo, točnije, gotovo polovica ukupnog proračuna za izgradnju. Nisu svi spremni za takve nevjerojatne troškove.

Situacija se može spremiti uz pomoć novog tipa temelja - pile-šljunka. Vrlo je prikladan njegov izgled, koji je konstruiran na takav način da tada nije potrebno ukloniti oplatu iz njega. Također, ovaj temelj može savršeno držati strukturu na neravnom terenu ili padinama, za razliku od vrste baze hrpice ispod kuće.

Kakva je osnovna baza roštilja?

Poznati taložni temelj za kuću, koji je određeni broj hemoroidi, koji su zakopani u zemlju. Ali upotreba ovog temelja nije tako popularna zbog činjenice da nema mogućnosti raspodjele opterećenja strukture između svih hemoroida. Obično se koristi samo u slučaju izrade iz grede ili loga, budući da takav materijal može sama redistribuirati opterećenje. Za ostale građevinske materijale ne odgovara.

Ali postoji takva vrsta pile temelja, koja se izvodi s roštilja. Grillage su grede ili ploče s kojima se gomila spajaju na površini zemlje. Grillage može biti monolitna ili montažna monolitna konstrukcija, kao i montažne. Zbog činjenice da su gomile međusobno povezane, opterećenje se ravnomjerno raspoređuje, a temelje se mogu koristiti za blokove i zidane zgrade.

U različitim dijelovima gotove građevine drugačije opterećenje, koje određuje ukras, unutarnji i vanjski, namještaj i ostalo punjenje kuće. Rostvertk je pozvan preuzeti takav teret i distribuirati ga na hrpe.

To pomaže u sprečavanju neravnog skupljanja hrpe, što dovodi do pukotina u zidovima i njihovom uništenju. To ne isključuje glavni nedostatak temeljnih elemenata - nesigurnost o vrsti tla koja se nalazi ispod svakog nosača. Jednostavno je nemoguće unaprijed predvidjeti ponašanje zaklade, tako da takav tip kuće temelja ne osobito privlači arhitekte, jer ne jamči dugoročni rad zgrade.

Prednosti i nedostaci pile-and-foundation foundation

Vrsta roštilja temelja hrpe ima prednosti i nedostatke. Razmotrite prednosti koje ovaj temelj čine sve popularnijim:

 • Relativna jednostavna montažna tehnologija, koju može izvesti mali tim stručnih radnika.
 • Zahvaljujući prvom plusu, troškovi montaže su smanjeni.
 • Mala potrošnja betona.
 • Budući da temelj neće stupiti u kontakt sa zamrznutom zemljom, kuća neće izgubiti toplinu.
 • Jedinstvena tehnologija kombiniranja roštilja i hrpe sprečava da kuća neprestano pušta čak i kad je u blizini željezničkih pruga.
 • Radovi na postavljanju takvog temelja mogu se provoditi u bilo koje doba godine, ali ne i na mraku ispod 10 stupnjeva.
 • Razina podzemnih voda ne utječe na montažu podruma.
 • Ovaj temelj, kao što je ranije spomenuto, savršeno je pogodan za gradnju na mjestima s heterogenim terenom.
 • Nemojte unaprijed pripremati zemljište, na primjer, ukloniti plodni sloj ili travu, što štedi dosta vremena za montažu.
 • Trošak rada, koji ovisi samo o upotrijebljenom materijalu.

Kao i kod bilo koje tehnologije, opremom za pile-and-foundation također ima svoje negativne značajke:

 • Nema mogućnosti stvaranja podruma ili podruma u kući. Ako je to isto pod uvjetom, to će zahtijevati velike financijske troškove.
 • Nije prikladan za kuće težine više od 5 tona.
 • Jasno izračunavanje broja hemoroida potrebno je procijenjeno opterećenje u skladu s vrstom tla. Također morate jasno znati na kojoj udaljenosti i na kojoj dubini piloti trebaju biti instalirani.
 • Obvezno pridržavanje gustoće armature u skladu s robnom markom betona.
 • Ruptura pilota je moguća uz pritisak smrznutog tla na njih, ali takvi slučajevi su izuzetno rijetki.
 • Nema nepropusnog roštilja.
 • Potrebno je koristiti posebnu opremu koja će uzrokovati dodatne troškove.
Važno! Podloga ispod kuće s roštiljem pogodna je za male kuće ili kupke, a ne za masovne zgrade na nekoliko katova.

Predgrađevni radovi prije gradnje

Prije postavljanja takvog temelja s pilama, potrebno je pripremiti sve potrebne alate i materijale, tako da tijekom procesa gradnje ne postoje neugodne stanke.

Izbor hrpe i njihov položaj

Za takav temelj, morate voditi brigu o pravilnom izboru korištenih pilota. Ovisno o materijalu hrpe, možete odabrati beton, metal, drvo ili armirani beton. Oni također mogu biti vješanje, tj. Oni koji nose teret od konstrukcije do bočnih površina. Postoje hrpe u obliku sanduka, koje izravno opterećuju tlo koje je ispod njih.

Obično se u izgradnji baze hrpe koriste piloti oblika pilota, koji su položeni u rupama pripremljene za njih izravno na mjestu ugradnje podruma. Također je moguće napuniti tzv. Injekcijske pilote, koje se stvaraju lijevanjem betona u rupu s pojačalom u sredini. Izvrsno prilagođavanje i uporaba ramenih pilota, koji se jednostavno zabijaju u potrebno mjesto s posebnom građevinskom opremom.

Pile mogu imati drugačiji presjek: kvadratni ili trokutasti, a također okrugli u šupljoj ili ispunjenoj izvedbi.

Važno! Takav temelj može spasiti uporabu 1 kubičnog metra. metar od 100 kg visokovrijednog cementa, a također smanjuje iskopavanje za 3 kubične metara. m i smanjuje količinu rada.

U ovoj vrsti temelja postoji pet načina razgradnje gomolja u tlu:

 • jedan - mjesto pilota u odnosu na potporu svaka pod vlastitim. U nekim slučajevima, piloti su postavljeni koso, to je zbog karakteristika olakšanja.
 • vrpca - položaj gomila po cijelom opsegu strukture.
 • bendovi - Koristi se za masivne zgrade na nekoliko etaža. Ovo je ugradnja pilota u nekoliko redaka.
 • U obliku grmlja - Pločice su smještene gdje se očekuje veliko opterećenje i ispod zidova ležaja. Također, ova metoda postavljanja hrpe koristi se u izradi nadstrešnica na mjestima gdje se nalaze stupci koji drže krov.
 • Pavle - raspored crijeva raspoređenih pod cijeli roštilj, koji je velik u veličini.

Kako bi pravilno izračunali broj i mjesto gomila za gradnju kuće trebate uzeti u obzir određena pravila. Prije svega, mora postojati detaljan plan zgrade, prema kojem će izračun biti izvršen. Pile moraju nužno biti u uglovima, kao iu onim mjestima gdje se mlinovi zidovi presijecaju. Ako je između njih udaljenost veća od tri metra, obvezni su međuproizvodi. Općenito, najoptimalniji razmak između pilota je 2 - 3 metra. S ovom fazi problemi se ne bi trebali pojaviti, ali s izračunom područja hrpe morat ćete razmišljati.

Da bi se stvorilo pouzdano vezanje kuće s bazom roštilja, potrebno je napraviti određene izračune. Moraju se uzeti u obzir sljedeći pokazatelji:

 1. Masa kuće i njezine unutarnje komponente.
 2. Referentno područje koje je potrebno. Izračunava se s obzirom na težinu i faktor pouzdanosti.
 3. Područje dijela hrpe. Da biste to učinili, njihov se broj množi s odabranim područjem. Rezultat će biti ukupna površina pilota.
 4. Ako je ukupna površina pilota dobivena u prethodnom odlomku veća od potrebnog, njegov izračun je izvršen u koraku 2, tada su svi parametri točni i pogodni su za tu strukturu.
 5. Ako je ukupna površina manja, potrebno je povećati poprečni presjek i ponovno izračunati. Dakle, nalazimo željeni broj.

Ponekad postoje situacije u kojima je lakše povećati broj hemoroida, umjesto njihovog poprečnog presjeka. U tom je slučaju način na koji se izračun izračuna ne mijenja. Područje potpore, koje je potrebno za stvaranje pouzdane podloge, može se izračunati pomoću sljedeće formule:

Područje potpore jednako je masi kuće pomnoženo s 1,4 i podijeljeno nosivosti tla.

Indeks nosivosti tla treba uzeti iz tablice:

Korištenje faktora od 1.4 je zbog činjenice da nije poznato kakvo se tlo nalazi pod svakom hrpom, pa je bolje biti siguran i uzeti malo više.

Tehnologija korak-po-korak za ugradnju temeljnih i temeljnih temelja

Nakon što je dovršen sav posao povezan s izračunima, moguće je nastaviti sigurno na glavnim fazama konstrukcije temelja.

Izgled gradilišta

Najbolje je ukloniti plodni sloj zemlje i dovesti ga na mjesto ili vrt. Tada će biti potrebno poravnati gornju površinu. Pomoću klinova i kabela potrebno je odrediti granice kuće. U ovoj fazi, potrebno je opisati ne samo vanjske, već i unutarnje granice zidova.

Važno! Geometrija se najbolje provjerava ponovnim mjerenjima i povlačenjem kabela dijagonalno.

Nakon obilježavanja, potrebno je označiti mjesta na kojima će se piloti ugraditi u skladu s ranije pripremljenim planom.

Izvođenje iskopavanja

Da biste odredili rad na tlu, koji će se održati, morate jasno znati koji će se piloti koristiti. Kuća na hrpi temelja roštilja tipa obično se stavlja na pilote vijak ili dosadno. Pile tipa vijaka mogu se pričvrstiti vlastitim rukama, ali samo na jednoj razini, koja je prethodno označena povlačenjem kabela.

Nezadovoljni piloti zahtijevaju upotrebu posebne opreme. Pomoću nje trebate bušiti rupe u tlu na označenim mjestima. U tim je rupama ugrađena oplata, a napravljena je i armatura. Obično je riječ o 4 rezu rebrastog armature koji su međusobno povezani. Dalje, posljednji korak je izlijevanje betona u pripremljene rupe.

Važno! Obavezno ispunite krajeve armature duljine od oko 60 cm nakon što bi lijevanje trebalo ostati vani, a jedan mora biti dulji od prvih centimetara za 20.

Raspored roštilja

Prilikom odabira metalne konstrukcije, roštilj treba strogo vodoravno zavariti na krajeve šipki armature.

Za izradu armiranobetonskog roštilja pokopanog tipa, potrebno je izlijevanje uz pomoć lomljenog kamena. Da bi se poboljšala kvaliteta temelja, ruševine se ulijevaju u slojeve od 5 cm, a svaki sloj obrađuje vibrirajuća platforma. Dakle, potrebno je ponoviti dok sloj ne dostigne željenu debljinu, najmanje 15 cm.

Oplata se instalira na gotovu podstavu. To bi trebao biti malo šire od širine zidova, visina ovisi o tome koliko visoko postolje zamislio. Instalacija nosača i montaža ploča izrađena je pomoću tehnologije ugradnje podruma. Obično se ploče koriste za oplate, međusobno izgrađene ili vodonepropusne šperploče. Za svaku vrstu splavi temelj ima svoje nijanse izgradnje oplate, ali uglavnom ostaje da je potrebno oplata smije prelaziti visinu gotovog gomila kapa 5-10 cm.

Važno! Rad bi trebao biti učinjen samo pomoću razine.

Osnaživanje temelja provodi se na isti način kao i kod postavljanja temelja trake. To jest, na vrhu i na dnu su dva remena armiranog rebrastog tipa, povezana zajedno šipkama manjeg dijela i glatkom površinom. Dodajte samo zavoj s pilama. Komadi pojačanja koji izlaze iz pilota moraju biti savijeni i jedan red vezan za ojačani remen, a drugi odozgo.

Da ne biste gubili vrijeme i živce na nalijevanje pilota, možete kupiti gotove izrađene od armiranog betona.

Ugradnja dodatnih elemenata i lijevanja betona

Ova faza podrazumijeva postavljanje posebnih cijevi, kroz koje će u budućnosti biti potrebno obavljati komunikaciju kao što su grijanje, kanalizacija, vodoopskrba i drugi. Također nužno provodi provjetravanje rupa u temelj.

Ako se ova faza propusti, potrebno je kršiti integritet roštilja, koji je za takav temelj izuzetno nepoželjan i općenito neprihvatljiv.

Za početak betoniranja morate sami napraviti smjesu. Posebno kvalitetno rješenje dobiva se iz cementnog razreda M200 ili M500. Mora se razrijediti i temeljito miješati prema svim pravilima.

Beton se izlije, ali istodobno nužno obrađuje vibrator. Potrebno je popuniti cijelu smjesu odjednom, tako da nema stratifikacije. Najgornji sloj mora nužno biti usklađen s pravilom i provjeriti horizontalnost pomoću razine. Gornji sloj betona pokriven je filmom kako bi se izbjeglo sušenje i stvaranje pukotina na površini. Ako je na ulici tijekom sušenja betona izliven u temelj ima vruće vrijeme, onda gornji sloj mora biti navlažen.

Nakon izlijevanja, oplata se može ukloniti nakon određenog vremenskog razdoblja:

 • Ako se tijekom rada na beton ulijevanja i sljedećih dana, temperatura ne pada ispod 20 stupnjeva, a zatim nakon 4 dana oplata može biti uklonjena. U takvim uvjetima, temelj gomile i raspaliti više od polovice tvrđave, koja će dati mogućnost da ih koriste za naknadne poslove.
 • Ako je, nakon zalivenosti, temperatura bila oko 10 stupnjeva, tada morate maknuti 14 dana prije uklanjanja ploča oplate.
 • Pri temperaturama ispod + 10 stupnjeva, uvjeti zgrušavanja već se smatraju zimom, a potrebno je dodatno zagrijavanje i zagrijavanje podruma.

Prije instalacije potrebno je upoznati sa postavljanjem baze pilota i temelja SNiP 2.02.03 - 85. Ovaj dokument formalno određuje zahtjeve za uređenje ove vrste temelja, tolerancije, izračun po čimbenicima, materijali pilota. Također ovdje možete pronaći preporuke za montažu na normalnim tlima, kao iu onim područjima koja su patila od klizišta i krša. Pločice temeljene na SNiP reguliraju u cijelosti.

Moguće pogreške u uređenju temelja

Često, oni koji nemaju iskustvo u polaganju ove vrste zakona, čine mnoge pogreške, što je tada vrlo teško ili nemoguće popraviti. To su:

 • Nedosljednost pilota i roštilja
  Ovo je vrlo važno zimi kada se tlo zamrzne, kada se donji dio zemlje polako usmjeri uslijed prisutnosti donjeg sloja izoliranog sloja. Zbog toga može doći do sile koja može potisnuti hrpe u podzemni prostor. U tom slučaju može doći do oštećenja zgrade, posebno onih zgrada koje su izrađene od laganih materijala.
 • Nedostatak zračnog prostora pod roštiljem
  Ako nakon izliječiti rešetka struktura, a ne ga izvadite iz slojem pijeska, onda je utjecaj kretanja tla roštilja traka može prekinuti. Kako bi se isključila takva kretanja su položili na dnu oplate ploča debljine polistirena od oko 15 cm. Oni su neka vrsta amortizera, koja je u stanju zaštititi podzemne mraza i smrznutom tlu tlak.
 • Mala dubina polaganja
  Ako se piloti ne postavljaju previše duboko, cijela se struktura temelja može smanjiti, zbog čega će se obvezni zračni prostor između zemlje i roštilja nestajati. Ako su piloti postavljeni na takav način da su iznad dubine zamrzavanja tla, zimi ih guraju sile tla. Zbog činjenice da će opterećenje izgubiti svoju uniformnost, zidovi zgrade mogu puknuti ili čak i urušiti.
 • Pogreške pri izračunavanju nosivosti tla i temelja
  Da bi se pravilno izračunali nosivi kapacitet temelja, morate znati vrstu tla na kojoj se gradnja izvodi. Velika nosivost stjenovitih tala i stijena, pješčanih vapnenaca i pijeska ima minimalne vrijednosti nosivosti.

Ako se tijekom izračuna izvrše pogreške, zaklada će ići pod zemljom, i to će biti vrlo teško usporiti ovaj proces, au nekim slučajevima to uopće nije moguće.

zaključak

Pile-i-injektiranje temelj je kombinacija kvalitativnih karakteristika tipa i tipa remena u jednoj bazi. To je savršeno za one zgrade koje se ne razlikuju jako u težini, i ravnomjerno rasporediti teret između svih pilota kako bi se spriječilo pucanje zidova. Roštilj će biti sigurniji i kvalitativniji od uobičajenog temelja pile i pomoći će mu zatvoriti, a također i ekonomski više od konstrukcije trake. Nezavisno izvršavanje takvog temelja bit će vrlo teško, stoga će nužno biti potrebna pomoć stručnjaka koji će ispravno izvršiti sve izračune i pomoći će pri izgradnji dizajna.

 • Jačanje temelja privatne kuće

 • Kako izgraditi temelje za kuću

 • Temelj USP-a

 • Kako položiti ruberoid na temelje vlastitim rukama

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map