Terasa ploča "Velvet"

Terasa ploča “Velvet”

Larch je pravo smatra najboljim materijalom kao decking. Njemu se sliči karakteristikama hrastovine, iste jake, guste, izdržljive i otporne na sve vrste učinaka. Nije ni čudo što se koristi kao ploča terase, jer je ta struktura podložna stalnom utjecaju vremenskih, ljudskih i drugih čimbenika. Danas se drvo obrađuje na različite načine. Posebno za terase i verande koristili su se ploče, profili su pokriveni malim rubom.

Zahvaljujući tome, cipele neće klizati u kišnom vremenu. Ovaj profil ima naziv ploče terase "Velvet". U običnim ljudima zove se "anti-slip". Učimo detaljnije o karakteristikama i svojstvima ovog materijala, sirovina za koju je obično ariš.

Terasa, kao element arhitekture

Pravilno krajolik dizajn privatni dom ne uključuje samo jedan krevet, travnjak, sjenica ili vrt, ali i ugodnu terasu ili verandu. To će dati teritoriju završio izgled, a vi ćete dobiti udoban mjesto gdje možete provesti večer s obitelji, blagovaona, roštilj i tako dalje. D.

A glavna stvar za stvaranje takve terase je kvalitetan materijal koji će izdržati opterećenje, stalno hodanje i atmosferski utjecaj. To uključuje:

 • oborina;
 • temperaturne razlike;
 • vjetar;
 • utjecaj UV zraka;
 • niska temperatura zimi.

I u svim slučajevima kat na terasi je izrađen od drva. Očito je da će cementna ploča, kamen ili bitumen ovdje biti neprikladni. Stablo nije samo lijepo izvana, već i ekološki prijateljsko, neće izgorjeti noge kad sunce bude snažno. A ako prije nego što su daske za terasu bile kratkotrajne, podnice koje se danas izvode mogu trajati dugi niz godina. Primjerni je ariš.

Terasa ploča od ariša "Velvet" osvojila je srca mnogih vlasnika otvorenih terasa. Zašto? Otkrijmo.

Značajke ariša

Ariš je vrsta crnogorice koja ne gubi svoju popularnost. Na hrpama ariša stoji St. Petersburg i Venecija. I ovo već puno govori. Važno je napomenuti da je ariš odupire gljiva, trulež malo, nije zakrivljena, a ne pokvariti kukce. Zbog ovih faktora brodski pod od ariša je postao jedan od najboljih za terase. A s obzirom na obradu tipa „Velveteen” A, ne-skliznuti materijala i vlage ne akumulira na površini, teče niz žljebove. Zašto "Velvet"? Pogledajte fotografiju slične ploče terase. Izvanredno ga podsjeća na vrećastu tkaninu. Zato, ovo ime.

Treba napomenuti da je ariš od nevjerojatne stabilnosti temperature. A to znači da se ne boji promjene temperature, u rasponu od -50 do +50 ℃. Materijal se neće ispucati, a razbojnik, koji stoji bosonogi na ploči od krpelja, ne pokupite. Zahvaljujući fitonitima, koji se ističu od strane ploča, zrak je ispunjen jedva primjetnim mirisom, koji ima blagotvoran učinak na vas.

Karakteristike krutog ariša

Prije svega, pogledajmo dimenzije proizvoda. Daske mogu imati sekciju od 20, 27, 32 i 45 mm. Što se tiče širine, to je u rasponu od 90-140 mm. Međutim, standardna ili izvedbena veličina se smatra 140x127 mm.

Ako govorimo o duljini odbora od krpelja, onda je to vrlo različito. Postoje dasci duljine 1,65 m, a ima 4 m. Sve ovisi o potrebama kupca. Interval u veličinama je 0,5 m. Cijena daske za terasu određuje se od dionice, količine vlage, razreda i širine.

Prema standardu, moguće je razlikovati 4 vrste ploča od ariša. Svaki stupanj karakterizira stanje površine ploča s prednje strane. Što se tiče fizičkih svojstava sorti, oni se ne razlikuju.

Najviša klasa šupljina je ekstra klasa. To znači da na prednjoj strani nema čvorova, smolastih točkica, plavih i srčastih traka. Sve su ploče poput branja, iako mogu biti male ogrebotine i pukotine. No, obrnuto se ne kontrolira.

Obratite pažnju! Trošak takvog odbora može vas iznenaditi. Usredotočujući se na veličinu, ploče od 1 m2 imat će cijenu od 29 do 34 godine. e.

Ali popis i karakteristike drugih sorti:

 1. Raznolikost "C". Jedan od najjeftinijih. Može biti mehanička oštećenja (2 kom po 1 m - to je norma). Neće bez rupa iz čvorova (1 kom po 1 m). Drugi nedostaci površine nisu kontrolirani, stoga nemojte biti iznenađeni da će im materijal imati. Sve je određeno cijenom koja doseže 11-14 godina. e. po 1 m2.
 2. Ocjena "B". Opcija je bolja. Ovdje se više ne toleriraju mrlje, vlaknastost, pruge od smole i rupe iz čvorova. Što se tiče mehaničkih grešaka, dopušteno je samo jedan komad po metru. U ograničenoj količini, ploča od ariša će imati pukotine, jezgru i čvorove. Po 1 m2 morate platiti 16 do 19 godina. e.
 3. Ocjena "A". Plava je odsutna, kao i jezgre trake, rupe od čvorova, smolastih mjesta, traka i neplaniranih područja. Unutar granica normalnih džepova smole, male pukotine i ogrebotine. Cijena je od 20 do 29 USD. e.

"Velvet" ploče imaju prednost nad glatkim. Uostalom, zbog brazda bit će teže skliznuti i kiša neće se akumulirati na površini. Zahvaljujući ovom stablu neće se trunuti, a nećete koračati u lokvu.

zaključak

Ako razmišljate o tome koji materijal želite izraditi vašu terasu, budite sigurni da je ariša idealna opcija. Ipak, ako ga ne možete priuštiti, upotrijebite drugi materijal. Samo ovdje u prioritetu bi trebao biti profil koji ima bolji uvid, što bolje podnosi utjecaj atmosfere i prikladniji je vlasniku.

 • Deck ploča

 • Drvena polimerna kompozitna ploča

 • Polaganje ploče terase od ariša

 • Bešavna ploča od terakote

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map