Trijem betona

Trijem betona

Trasa betona je posebna vanjska priloga ispred ulaza u zgradu, koja se sastoji od betona (betonskih blokova, ekspandiranih blokova glina, gaziranih betonskih blokova). Ovo je važan element svake stambene zgrade, olakšavajući laganu, udobnu selidbu osobe s prizemlja na razinu poda kuće koja se nalazi malo na brdu.

Slika betonskog trijema prikazana je fotografijom

Budući da bazu kuće ne može biti uz zemlju, stepenice su sastavni dio trijema. Prije ulaznih vrata u kuću mora postojati posebna platforma na kojoj najmanje dvije osobe mogu lako primiti (izlazak, ulazak u kuću). Možete upotrijebiti kamenje za popločavanje kako biste završili strukturu. Iznad nje možete izgraditi poseban baldahin, koji će ga zaštititi od kiše, snijega.

Na fotografiji je prikazan primjer spremnog rada s baldahinom

Značajke dizajna

Glavna značajka trijema od betona je da na osnovi betona mogu izlijeći stube gotovo bilo koje složenosti (ne samo standardne pravocrtne, već i krivudave, okrugle). Također za završnu obradu možete koristiti različite materijale (pločice različitih tipova).

Često su trijem građeni od ekspandiranih blokova glina, blokova pjene, blokova troske.

Trijem betona je monolitna, izdržljiva, pouzdana, univerzalna konstrukcija čija je konstrukcija prilično naporan proces koji se sastoji od uzastopnih faza.

Faze postavljanja trijema od betona

Izračuni i izrada buduće gradnje, zemljišni radovi, lijevanje, završetak gradnje - faze montaže betonskog trijema.

Izračuni i dizajn dizajna

Idealno je postaviti trijem privatne kuće na početku dizajna buduće kuće i popuniti strukturu tijekom izgradnje podruma ispod kuće. U slučaju da je kuća već izgrađena, a trijem nije bio osiguran tijekom izgradnje, onda to može biti pravilno i bez posebnih poteškoća može biti pričvršćena za kuću i kasnije.

važna! Ako je trijem pričvršćen nakon montaže kuće, stručnjaci ne preporučuju čvrsto spajanje podnožja betonskog trijema na temelj zgrade.

To je zbog činjenice da su ove strukture karakterizirane nesumjerivom težinom, različitim opterećenjima, različitim skupljanjem, što je posljedica snažnog urušavanja tla - struktura se može deformirati ili puknuti na šav.

Preporuke koje treba slijediti prilikom izrade:

 • Prema pravilima zaštite od požara, gornji dio betonskog trijema (igralište) mora biti niži za 5 cm od pragova ulaznih vrata
 • U skladu s tim, ergonomija i udobnost u radu, dubina stuba bi trebala biti jednaka 30 cm, visina od 12 cm do 18 cm
 • Ako visina betonskog trijema ne prelazi 50 cm, a širina ne prelazi 1,5 m - ograda se ne mogu montirati
 • Kada postoji potreba za ogradom, optimalna visina parapeta je od 70 cm do 120 cm
 • Glavni sastavni elementi svakog konkretnog veranda su posebna vrhunska platforma, ljestve na ovom mjestu
 • Web stranica može biti bilo koje veličine (od vrlo malih do punopravne terase)
 • Dubina stranice ima ograničenja: ovaj parametar mora biti najmanje 1,5 parametara širine ulaznih vrata
važna! Prema preporukama stručnjaka, optimalna širina ljestvice je 60 cm (za 1 osobu), za istodobno udoban prolaz od dvije osobe - širina koraka bi se trebala razlikovati od 80 cm do 120 cm.

Za udobnost, neparan broj koraka

Ovisno o slobodnom prostoru u blizini kuće i ulaznih vrata, određuje se koji oblik je trijem od betona (u odnosu na pozornicu stepenice se mogu graditi na stranama, okomito, u krugu)

Kako bi se izbjegli bilo kakvi nedostaci u izgradnji monolitnog betonskog trijema, prvo je potrebno prenijeti plan kuće i nacrtati dijagram budućeg trijema uzimajući u obzir sve njegove dimenzije.

Zemljišta

Prije gradnje betonskog trijema obavljaju se zemljišni radovi. Pročistio je lokaciju namijenjenu izgradnji kamenja i otpadaka. Navedeni crteži se prenose na čisti teren. Obod buduće zgrade označen je klinovima. Izrađena je posebna utičnica (plitka dubina od 20 do 30 cm ili prosječna dubina od 50 cm do 70 cm).

Pripremni grubi rad prikazan je na slici

Izlijevanje betonskog trijema

Prije lijevanja temelja, vrh plodnog sloja se uklanja iz tla, bušena dubina potrebne dubine, dodana je i rubna površina zgrade s dodatkom 10 cm u krugu.

Izgradnja iskopa

Dno baze - jama (jama) je zbijeno uz pomoć 10-30 cm sloj srednjeg dijela slomiti kamen, 20-30 cm pijesak sloj. Posljednji sloj se zalijeva i utiskuje. Ovaj jastuk od ruševina i pijeska štiti beton od štetnih utjecaja podzemnih voda, agresivnog utjecaja tla. Jastuk je prekriven vodootpornim slojem krovnog materijala ili geotekstila.

Izrada iskopa pod trijemom prikazuje fotografiju

važna! Ako cjeloviti vodonepropusni materijal nije dovoljan za područje cjelokupne temeljne jame, zglobovi ovog materijala moraju se preklapati 10-15 cm.

Izgradnja oplata

Temelj za oplate može biti neodređena ploča debljine 15 mm ili posebna impregnirana šperploča. Bočni dijelovi trijema izgrađeni su na temelju uzorka od kartona, a zatim je nekoliko ploča srušeno. Primjerak se prenosi na drveni štit, izrezani su koraci. Gotovi bočni dijelovi montirani su paralelno jedan s drugim na dnu iskopa. Izvan bočnih dijelova oplate učvršćuju se klinovima i isključuju gubitak geometrijskih dimenzija i propadanje, kada se poplave s teškom betonskom otopinom dodatno ojača posebnim nosačima. Ispravan položaj bočnih stranica provjerava se posebnom razinom zgrade. Nadalje, uz pomoć skakača, bočni dijelovi na nekoliko mjesta su spojeni.

Nakon što je montaža u oplatu bočnih elemenata završena, vanjska ograničenja stuba su fiksirana na izrezane dijelove. Kao graničnici, koristi se ploča rubnog vrha (visina koraka i ploče moraju biti jednake).

važna! Ako je oblik polukruga bio odabran za buduće trijem, na jastuku se nacrtaju shematski krugovi prije nego što se ulijevaju na nju, a zatim se u tlo svake 20-30 cm umetne hrpe (armature).

Između pilota su napukle trake od oplate (plastične). Parametar visine trake mora biti jednak parametru visine stupnjeva.

Oplata je prikazana na fotografiji

Postupak pojačanja

Za stabilnost, čvrstoća betonske strukture zadovoljava armaturno tijelo. U tom smislu potrebno je ne samo skicirati armaturu, već izgraditi punu metalnu strukturu. Budući betonski trijem ojačava se pomoću posebnih rebrastih šipki, očišćenih od masnih mrlja, hrđe, koji imaju presjek od 8 mm do 10 mm.

važna! 10 cm x 10 cm - 20 cm x 20 cm - optimalni parametri stanica.

Ručno, uz pomoć žice, učvršćuje se armatura. Ako je visina parametra od dna jame i gornjeg dijela koraka do 20 cm, tada je za donji korak napravljen 1 razina. Kad se prelazi 20 cm, konstruirana je struktura s 2 horizontalne razine. Kućište za pojačanje ulijeva se sa svih strana za 5 cm sa betonskom otopinom. U tom smislu, prije ugradnje armature, na dnu iskopa treba položiti posebne šljunke (stalke).

Jasno je da postupak ojačanja daje fotografiju

Postupak betoniranja

Valja napomenuti da će u budućnosti konkretni trijem biti konstantno pogođeni mehaničkim opterećenjima, složenim uvjetima okoline: slabost tla, podzemne vode s nečistoćama kiseline, alkalijama, promjenama temperature. Kako bi se oduprli ovim nepovoljnim uvjetima, betonski mort mora imati poseban sastav: cementno-pijesak-šljunak, odnosno 1 sat - 2,2 sata - 3 sata. Rješenje se mora savršeno miješati s lopatom, ali najbolje od svega s betonskim miješalicom.

Vizualno, postupak za betoniranje prikazan je na fotografiji

Kako bi se izbjeglo stvaranje hladnih mostova, šavova, potrebno je istovremeno popuniti trijem betonskom otopinom. Nakon punjenja oplate s betonskom otopinom, kako bi se izbjegao stvaranje praznina, češanjem cijele mješavine ventilom, zrak se oslobađa.

Nakon tjedan dana, beton potpuno ostaje na traženom mjestu, zamrzava, oplata se uklanja. Temelj je vodonepropusan na stranama korištenjem katrana, ruberoida, nakon čega se tlo puni.

dekoracija

Nakon 4 tjedna, beton je potpuno zamrznut, dobio je snagu. U ovoj fazi, oni počinju završiti betonski trijem. Ljeti, vruće vrijeme, monolitni beton mora biti prekriven polietilenskim filmom, navlažen vodom dnevno.

Ovisno o želji dizajna, određuje se izbor materijala koji se okreće. Za to možete odabrati drugačiji tip kamena za popločavanje, pažljivo lijepo cementiran.

Vizualno, postupak za doradu je prikazan na fotografiji

Tako je trijem od betona konstrukcija koja se sastoji od stepenica, platformi određenih dimenzija, što olakšava udobno kretanje osobe od dvorišta do kuće koja se nalazi na malom brežuljku. Porch mazhet se konstruira iz različitih materijala, ali beton je jedan od najpouzdanijih, izdržljivih. Također se može graditi od betonskih blokova, ekspandiranih blokova od gline, troske blokova, blokova pjene.

Slikovna slika gotovog betonskog trijema predstavlja fotografiju

Za više informacija o trijemu betona pogledajte videozapis

 • Izrada verande betona

 • Trijem s logovima

 • Uređaj betonskog trijema

 • Kako sipati trijem s betonom

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map