Vikendica zahodske kolibe

Vikendica zahodske kolibe

Kakva se konstrukcija može nazvati glavnom u zemlji? Samu kuću? S jedne strane, da, ali postoji dizajn, bez kojeg je udobno življenje u dachi jednostavno nemoguće. O čemu se radi? Vjerojatno ste već nagađali da je to toalet. A ako to nije na vašoj web-lokaciji, sada je vrijeme da razmislite o tome kako ga graditi. U stvari, u ovom poslu ništa nije teško jer se sama WC sastoji od jame, temelja i konstrukcije odozgo. Vi samo trebate odlučiti što će točno biti ovaj dizajn. Postoje različite varijacije zgrade. Pregledat ćemo najpopularnije od njih, a također se usredotočiti na izgradnju wc-a u seoskom domu vlastitim rukama.

U ovom članku vidjet ćete crteže, kao i upute za stvaranje prilično jednostavnog dizajna. To će vam pomoći da shvatite tu ideju u svojoj zemlji. Također ćete naučiti prednosti izgradnje strukture kolibe.

Varijante WC gradnje u zemlji

Da biste imali opću sliku o toaletu za ljetne rezidencije, preporučujemo da se upoznate s konstrukcijama koje možete izraditi vlastitim rukama. Metode gradnje su mnoge, u potpunosti ovise o samom dizajnu. Ovdje je popis najpopularnijih varijanti izvedbe WC-a za ljetnu rezidenciju:

 1. Puder-ormar.
 2. Klasični WC s jami.
 3. Sušionik i kemijski WC.
 4. Zračnosti ormari.

Što je svaki od njih? Najjednostavniji i najčešći je jednostavan WC s pražnjenjem. Idealna je za ljetne vikendice jer će uređaj trebati malo novca, materijal i sam dizajn su jednostavni. Samo trebaš kopati plin, učvrstiti ga i podignuti nadgradnju. Primjer takvog WC-a vidljiv je na slici.

S obzirom na zračnosti ormari, oni imaju zapečaćenu jama, gdje se otpada pada. Sam spremnik može biti drugačiji, drugačiji u dizajnu i veličini i smješten je daleko od strukture. Zbrinjavanje otpada iz nje je sasvim jednostavno, kao u pepeljaru. Morate unajmiti kanalizacijski stroj, koji sve pumpi iznutra. Kao opciju da to učinite sami. Na slici vidjet ćete ovu vrstu gradnje.

Puder-ormar Je li vrsta kontejnera koja je izravno ispod limuzine. Nisu potrebni cesspool, a sam spremnik je prilično mali. On, također, mora biti očišćen dok postaje pun. Posebnost je da se nakon uporabe računa na dodatne načine korištenja. Radi se o prskanju treseta s kanalizacijom. Ova opcija za davanje može se nazvati jednim od najjeftinijih, samo proces same pročišćavanja uzrokuje probleme. Plućne klauzule na fotografiji.

Idealno u smislu čistoće, praktičnosti i stvaranja je kemijski ili biotoilet. Sve što trebate je kupiti i instalirati ga na svoje mjesto. Prednosti takvih izvedbi su da ne treba očistiti. I neugodan miris ne dolazi. Stvar je u tome što se otpad razlaže na štetu posebnih bakterija. Jedini negativan je cijena. No, ako si to možete priuštiti, onda je bolje da se zadržite u ovoj opciji.

A što ako imate ograničeni proračun i ne možete si priuštiti takve "koristi civilizacije"? Sami možete stvoriti WC. Idealno u tom smislu - WC s praškom. Što se tiče nadgrađa, izgleda prilično dobro zahod. Zašto je tako dobar? Otkrijmo.

Zašto baš toalet

Za početak, želimo pojasniti zašto razmišljamo o WC-u kao što je koliba. Stvar je u tome što takav neobičan dizajn ima neke prednosti nad svojim tradicionalnim "natjecateljima". Pogledajmo pozitivnu stranu:

 1. Dizajn značajka je da kada se stvaranje ne treba zamarati s izgradnjom krova, popraviti ga i dizajniran tako da ne teku. U našem slučaju, krov WC je sam bočni zidovi. Ovo je jasno vidljivo na fotografiji.
 2. Možete sagraditi WC-koliba s vlastitim rukama puno brže. Stvar je u tome što struktura ima manji broj strukturnih elemenata.
 3. Zgrade su same prilično neobične i originalne. Sa sigurnošću možemo reći da vaši susjedi nemaju takav WC. Možete se istaknuti.
 4. Voda za WC neće biti ni trokutićna. Ovo je obična kvadratna vrata, bez skraćenih uglova i drugih problema.
 5. Zimi, nećete imati problema s akumulacijom padavina na krovu. Snijet će dolje iz WC-a, jer je rampu prilično velika.
 6. Veličina WC-a za kućicu može varirati. Da biste dobili željeni rezultat, možete podesiti vrijednost kutnog kuta formiranog trokuta.
 7. Materijal koji će se koristiti za izgradnju WC je drvo, uglavnom grede. Njihova obrada je vrlo jednostavna.

Kao što vidite, broje se čak 7 prednosti koje ima toaletni koliba. Kažu u pravcu stvarne izgradnje takve konstrukcije. Međutim, bilo je nekih nedostataka. Gotovo polovica njih:

 • to je sve o izgledu. Iako je izvorni, to nije uvijek praktično. Dizajn se može radikalno razlikovati od ostalih struktura na mjestu, ne uklapajući se u krajolik;
 • budući da je obrazac trokutast, izgubljen je koristan prostor s visinom;
 • ako nemate potrebne duljine materijala (što je prilično veliko), tada će biti teže izgraditi toalet u zemlji.

Imate sve podatke za usporedbu pro i kontra. To će vam pomoći da odlučite je li vrijedno izgraditi slične toalete na web mjestu. Ako da, onda pogledaj crtež toaletnog tipa dacha i tehnologiju njegovog stvaranja.

Izbor mjesta za izgradnju šatora za WC

Izgradnja bilo koje građevine počinje odabirom prikladnog mjesta. Za toalet, to je još važnije. Nije ni čudo da postoje različita pravila i propisi, čije se poštivanje nije samo formalnost, već i zalog vašeg udobnog života. Jedno od glavnih pravila je stvoriti uvjete u kojima će kontakt otpada s podzemnim vodama biti minimalan.

No, to nisu svi zahtjevi koji zahtijevaju vašu pažnju. Pogledajmo cijeli popis kriterija za ispravnu gradnju vaših konstrukcija za sve parametre:

 1. Ako je voda zemljište (rijeka, jezero, voda i), onda je udaljenost dozvoljeno za izgradnju WC -. Ne manje od 30 m U slučaju kada je plasman rezervoar je niža od buduće mjesto za zahod, preporučljivo je promijeniti mjesto implementacije ili graditi ispod izvora vode ,
 2. Ako postoji podrum, podrum ili druge slične građevine, morate održavati udaljenost od 15 m.
 3. Što se tiče stambenih zgrada, optimalna udaljenost smatra se jedrom 8 metara.
 4. Ako u zemlji imate kućne ljubimce, a zatim iz svojih "naselja" morate povući iz 5 m.
 5. Vrt, cvjetne cijevi, kreveti i ostali sadnji, koji se često nalaze u vikend naselju, također se ne sviđaju ovom susjedstvu. Najmanja udaljenost od WC-a iznosi 1 m.
 6. Konačno, razmotrite smjer vjetra na vašem području. Važno je da ne osjećate nelagodu svojih susjeda i ne slušajte njihove pritužbe. Nije preporučljivo izgraditi toalet u blizini ograde.

Obratite pažnju! Prije početka izgradnje WC-a, važno je saznati gdje se nalazi podzemne vode. Dopušteno je graditi strukturu ako je razina vode 2,5 m ispod zemlje ili više. U suprotnom, zamrzivač mora biti zamijenjen sa septičkim spremnikom, s pozadinskim osvjetljenjem ili praškastim komadom.

Ako uzmete u obzir ova pravila i preporuke, tada u ekološkom planu izgrađena konstrukcija ni na koji način neće utjecati na vanjsko okruženje. Svi će biti sretni - i vi, i biljke, i susjedi, pa čak i kućne ljubimce. Pronašao takvo pogodno mjesto? Zatim započinjemo izgradnju WC-a kolibe.

Korak 1 - napravimo prašak i temelj WC-a

Osnova "Kabineta za meditacije" je plinovod. Ona je ona koja će uzeti glavni "udarac". Učestalost čišćenja ovisi o njegovoj veličini. Čišćenje se preporučuje da ne napuni jamu do ruba, ali kada je količina otpadne vode u WC-u dostigla 70%.

Zapravo, takav se posao ne može nazvati kompleksnim. Potrebno je vrijeme i traje neko vrijeme. Možete to učiniti sami, koristeći lopatu ili unajmite teške opreme. No, za malu kuću, dovoljno je vašeg napora. Preporučena veličina jame je 2 h2 h2 m. Napravite obilježavanje na teritoriju i počnite kopati tlo. Koristite mjernu vrpcu i vodilicu, kontrolirajte veličinu i ravninu jame.

Kada je jama spremna, bolje je ojačati svoje zidove. Oni će postati naš temelj na kojem će se utemeljiti teretna koliba. Jačanje se događa na trošak ploča, betonskih prstenova ili opeke. Ploče moraju biti natopljene antiseptikom prije rada.

Savjet! Prilikom postavljanja dna, možete ga učiniti sklonom prema natrag strukture. Sad će se sadržaj spustiti prema otvoru, namijenjen za čišćenje jame. Nemojte zaboraviti da morate napraviti rupu za WC, ventilaciju i pumpanje otpada.

2. faza - nadstrešnica za WC

S kopnenim radovima glatko se preselimo u proces izgradnje samog okvira. Prikazat će se crteži crteža za WC hut. Nakon svih polovica uspjeha ovisi o njima. Sam nadgradnja može biti više vrsta: koliba, koliba, birdhouse ili kuća. U našem slučaju ovo je prva opcija. Na slici možete vidjeti točno kako se ovaj dizajn radi.

Zahvaljujući crtežima nećete pogriješiti. Zatim vodite računa o dostupnosti odgovarajućeg materijala. Sirovina za gradnju bit će stablo, odnosno ploče. Lako je raditi i praktično. U suradnji s njim ne možete učiniti bez:

 • pile;
 • Planer;
 • mjerna traka i olovka;
 • nokti i čekić (alternativni - vijci i odvijači).

Evo korak-po-korak upute za stvaranje kostura odozgo:

 1. Da biste zaštitili temelje, na njemu postavite vodonepropusni materijal. Ruberoid će biti u pravu. Postavite je u 2-3 sloja.
 2. Započnite s montažom WC-a u kolibi. U idealnom slučaju, koristite grede 50x50 mm i ploču 40 mm. U njemu nemojte zaboraviti napraviti tehnološku rupu u okviru. Preporučeni promjer je 30 cm ili više.
 3. Sada možete sastaviti prednje i stražnje zidove strukture. Zahvaljujući tim vizualnim crtežima možete brzo ponoviti ono što ste vidjeli. A dimenzije će vam pomoći u vašem radu. Na slici je stražnji zid WC-a kolibe.
 4. Napravite stvaranje zidova na zasebnoj površini. Bolje je koristiti šipku, ali alternativna ploča je 50 mm. Na fotografiji ispod prednjeg zida kupaonice.
 5. Kada su dva dijela potpuno spremna, možete ih pričvrstiti na dno strukture.
 6. Sada je vrijeme za stvaranje platna na bočnim zidovima, koji će poslužiti kao krov. Ako namjeravate ugraditi krovni materijal, sanduk može poslužiti kao neodređena ploča od 20 mm.
 7. U stvari, sve najsloženije stvari ostaju iza sebe. Sada je do pojedinosti. Ostavili ste za dovršetak kolibe, naime - instalirati vrata, stvoriti klizaljke, premlatiti zidove s oblogom i položiti krovni materijal. Rad nije težak, ali je potrebno malo vremena.

Da biste zaštitili drvenu tvrđavu, gotovoj strukturi mora se liječiti antiseptikom. Čak možete kupiti i posebnu boju za drvo za vanjske radove i još više lijepiti toalet.

Savjet! Nemojte preporučiti da koristite metalne krovne materijale (poput valovitog, metalnog, itd.), Jer će u njemu biti ljepljivo vruće. Metal je dobro zagrijan i dugo drži toplinu. A za WC je jako loše.

To je sve. Zgrada je dovršena. Dizajn je spreman za rad. Možete ga prvi koristiti u poslovanju. Pogledajte video o tome kako izraditi dizajn vlastitim rukama.

zaključak

Proces stvaranja WC za kolibu u predgrađu nije lako. Potrebno je samo dodijeliti vrijeme za to. Rad je toliko jednostavan da se gotova konstrukcija može obavljati tijekom dana. I ako pitaš nekoga za pomoć, možeš je brže upravljati. Vaše komentare možete podijeliti s pojavljivanjima. Jeste li uspjeli napraviti toaletni čamac u takvoj shemi? Pokušajte i saznajte odgovor na ovo pitanje.

 • Topli WC u kućici

 • Kako odabrati polikarbonat za staklenik

 • WC zahod

 • Kako napraviti tralise u staklenicima

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map