Vrste tapeta za zidove i stropove

Vrste tapeta za zidove i stropove

Pozadina - značajan dio interijera, daju potpun pogled na dizajn ili mogu biti glavni vrhunac sobe. Ogroman broj slika s različitim operativnim svojstvima, razni dizajni čine vas zbunjenim izborom. Stoga, kada kupujete na prvom mjestu zanima se kvalitetna svojstva, a ne samo izgled platna.

Razvrstavanje pozadine

Nažalost, nisu svi prodavači savjesni i možda ne znaju ili ne govore o svojstvima materijala. Bolje je proučiti vrste pozadina prije kupovine da bi saznali njihove karakteristike i njihove zahtjeve za njih. Tako će biti lakše napraviti izbor i provesti dijalog.

Vrste pozadina

Navedemo vrste pozadina ovisno o materijalu proizvodnje i prikazat ćemo ih na fotografiji:

  • tekstil;
  • staklena tkanina;
  • netkani runo;
  • vinil, na papiru ili netkanoj osnovi;
  • papir;
  • tekućina.

Najskuplji i prirodni - tekstil. Odabrani su u dvorani ili u spavaćoj sobi, nisu prikladni za hodnik i kuhinju, jer materijal sakuplja prašinu i zahtijeva pažljivu njegu. Zbog toga se ne preporučuju alergičarima.

Tkanine od stakloplastike - najviše izdržljiva. Može se koristiti za zidove i stropove. Tekstura omogućuje sakrivanje strukture neravnih površina. Može se više puta slikati do 10 puta sa teksturom sačuvanima. Važan uvjet - boja premaza trebala bi odgovarati karakteristikama pozadine, inače će kupnja kvalitetnog materijala biti beskorisna. Isto vrijedi i za ljepilo: stakloplastična pozadina je teška, posebna ljepila su potrebna za njih.

Pluta pozadina - Druga vrsta obloga za obje zidove i strop. Oni su lakši od staklene tkanine, ali ne mrlje više od dva puta. Da biste spremili sliku, potrebno je bojiti lateksnom bojom s dobrom neprozirnosti. Takva tapeta je mekana, lako ogrebotina, pa se češće koristi za strop, tekstura tkanine skriva nepravilnosti. Vrlo je pogodno za rad da se ljepilo nanosi na strop, a ne na platnu.

Vinilna pozadina, ovisno o tehnologiji proizvodnje, su pjenjeni i prešani. Foamy - imaju konveksnu volumetrijsku teksturu, čini se vrlo toplim i ugodnim. Različite izvedbe mogu se koristiti u svim sobama, ali karakteristike otpora trošenja upozoravaju da takav materijal ne podnosi pranje agresivnim deterdžentima i četkama. Prešani analog stvara učinak svilenog zaslona, ​​ne boji se pranja i ogrebotina - trošak ovakvih pozadina je mnogo veći, ali će služiti duže.

Papirnate pozadine izabrati za spavaće sobe i dječje sobe, oslikane su sigurnim bojama i ne emitiraju otrovne tvari. One se mogu obrisati vlažnom krpom, ali ne podnose agresivno pranje. Cijena je usporediva s vinilnim zidnim papirom napravljenim metodom reljefiranja. Vizualno se lako razlikuju zbog velikog volumena valjka, papirna baza nije tako fleksibilna i ne dopušta vam da zadržite oblik.

Tekuća pozadina - temeljeno na gipsanim žbukama i polimerima. Prodaju se u suhom obliku, zahtijevaju razrjeđivanje s vodom. Siguran i izdržljiv, stvoriti dodatnu toplinu i zvučnu izolaciju. Masa grubog zrna može se nanositi na neravnu površinu čak i kod ne-stručnjaka. To će stvoriti jedinstvenu sliku.

Profesionalci su u stanju stvoriti s ovim remek-djelom.

Stereoskopska platna

Zahvaljujući vizualnom efektu pozadina može biti obična i 3D stereoskopska. Obični - sve gore navedeno. Stereoscopic tkanine su najmodernija vrsta materijala za zidove. Crtež na njima se primjenjuje na takav način da se stvori potpuni osjećaj prisutnosti slike. Posebno je bitno korištenje takvog materijala u malim prostorijama kako bi se stvorio dodatni prostor. Prilikom odabira vrijedi razmotriti da se slika treba gledati s udaljenosti od 1,5 metra.

"Prozori", "vrata" i "balkoni" pogodni su za male kuhinje, spavaće sobe. Primjer ispravne upotrebe na fotografiji.

Pozadine s slikama velikih cvijeća i životinja - za velike loggie, dvorane.

Kako odabrati pozadinu


Po dogovoru

Izbor zidnih i stropnih pokrova ovisi o njihovoj namjeni: za koju sobu, za koju površinu su prikladni.

Za strop, flizeline i stakloplastike pozadina su idealni. U novoj kući, koja još nije magarac, bolje je koristiti drugu opciju, to je izdržljivost i sposobnost održavanja ravne površine, čak i ako dođe do pukotine. Iz istog razloga pozadina staklene tkanine popularna je za lijepljenje zidova u novim zgradama. Pravilna upotreba boja i drugih dizajnerskih rješenja učinit će interijer originalnim i ne dosadnim.

Flizeline pozadina za strop - dobar izbor za obnovu već uređene kuće. U ovom slučaju, prekomjerno plaćanje materijala za bilo što, takva pozadina će se nositi s zadatkom niveliranja i ukrašavanja površine. Također je materijal prikladan za kozmetičke popravke prije prodaje. Trošak od 25 m roll takve tapete je usporediva s cijenom od 10 m roll konvencionalne tapete.

Odabir tekstilne pozadine ako želite naglasiti svoj status. Ugodne su na dodir i stvaraju posebnu atmosferu čuvenosti i udobnosti. Ovaj izbor nije uvijek poželjno, vizualno je razlika između reljefnog vinila i prirodnog tekstila zanemariva, ali razlika u cijeni je ogromna.

Papirni valjci namijenjeni su alergičarima i jednostavno znalcima zdravlja. Iako certifikati i druge vrste pozadina ukazuju na njihovu sigurnost kada se koriste u stambenim prostorijama.

Vinilna pozadina - najčešća i univerzalna. Pogodno za sve vrste soba, čak i za kupaonice.

Prema veličini sobe

Ovisno o veličini prostorije, odabiru se boja i uzorak pozadine. Za malu sobu nije preporučljivo koristiti svijetle boje i kontrastne crteže, ovaj dizajn će učiniti prostor još manjim. Ali pravilna upotreba boje može biti korisna i stvoriti osjećaj udobnosti u maloj spavaćoj sobi, primjer na fotografiji.

Kombinacija žute pozadine i bijele unutrašnjosti stvara osjećaj sunčeve svjetlosti i zračnog prostora. Nedostatak uzorka na pozadini i poda u tonu stvaraju integralnu sliku i uklanjaju dodatne granice prostora.

Po dizajnu

Nakon što ste odlučili sa stilom prostorije i namještaja, možete početi odabrati pozadinu. Dizajn interijera u zemlji stil zahtijeva zidove s jednostavnim bojama, nedostatak briljantnosti i pretencioznost. Tako se ispostavlja romantična soba, kao na fotografiji.

Klasični i moderni minimalistički stilovi kompatibilni su s monofonskim pozadinama. Na fotografiji, primjer upotrebe svijetlih zidova u velikoj sobi. Nedostatak uzorka i linija na pozadini i podu zamjenjuje se oblikom namještaja i svjetiljki. Interijer je izvoran i ne dosadan.

Podebljane inačice kreativnog modernog dizajna ističu pozadinu s izvornim geometrijskim uzorkom. Minimalan namještaj i "čist" kat stvoriti slobodan prostor potreban za udoban boravak u sobi.

Kako odabrati tapeta za ljepilo

Izbor ljepila za pozadinu važan je put u popravku. Nemojte spremati na ovaj materijal, ona bi trebala odgovarati označavanju pozadine. Na pakiranjima se nalaze podaci o kompatibilnosti, za svaku vrstu platna ima vlastiti ljepilo.

Prilikom pripreme otopine u proračunima postoji mogućnost grešaka, stoga je prikladno koristiti gotove formulacije. Posebno stvarna uporaba takvih smjesa pri lijepljenju zidova i stropova s ​​teškom pozadinom. Spremni ljepilo zadržava svoje svojstvo duže i nema potrebe pripremiti cijeli novi i novi dio.

Posebna kategorija pozadina - rubnjaci, za njih je također stvorio poseban sloj. Deblji je i ima više prianjanja, to zahtijeva specifičnost dekorativnog elementa. Rublje su sklone čestoj taktilnoj akciji, tanke trake imaju tendenciju da se vrate u oblik role i slabo se ispravljaju. Korištenje posebnog ljepila eliminirat će mogućnost samoljepljivog ukrašavanja.

Fotografija moderne pozadine

Moderni modni trendovi omogućuju vam da koristite bilo koju maštu u dizajnu. Vrste tapeta su toliko raznovrsne da možete stvoriti interijer bilo kojeg sna. A ako ne pronađete pravi crtež - privući ga na stakloplastike ili netkane tkanine, obratite se dizajnerima.

Žudnja za svijetlim bojama, prirodi u unutrašnjosti savršeno ispunjava zelenu boju. Valja napomenuti da on ima najpovoljniji učinak na dobrobit neke osobe. Psiholozi vjeruju da se okružujući zelenim nijansama mogu postati uravnoteženi, pažljiviji, tiši.

Čini se da su rubnjaci na zidovima zastarjela, ali nova se platna stvaraju imitacijom. Izvrstan izgled u klasičnom dizajnu, posebno pogodan za prostrane hodnike, kao na fotografiji.

Korištenje laganih zidova u unutrašnjosti omogućit će vam da promijenite dizajn i raspoloženje prostorije ukrasnim elementima i priborom. Ovaj platno je izvrsna pozadina za sve ideje.

Japanski stil u unutrašnjosti je relevantan. Da biste ga stvorili, trebate bambusove trake ili njihovu imitaciju, zidove tihih siva, bež, zelenih tonova.

Luksuzni interijer za ljubitelje zlata i srebra nastaje uz pomoć odgovarajućih zidova.

Zelena kuhinja moderan je trend modernih vremena. To se posebno odnosi na ljubitelje prirode. Kut zelenila u kuhinji je san većine domaćica.

Ako se u stvarnosti ne provede, onda možete stvoriti vizualni efekt koji će molimo ne manje. Uostalom, on ne treba temeljitu dnevnu skrb.

Raznolikost na tržištu materijala za završnu obradu omogućuje odabir idealne varijante za svaki slučaj. Izbor je uvijek individualan, ovisi o mnogim čimbenicima. Za odgovarajuće rješenje najprije morate proučiti sve vrste zidnih i stropnih pozadina.

  • Primjena venecijanske žbuke

  • Venecijanski štukaturni mramor

  • Kako odabrati stropnu pozadinu

  • Kako lijepiti pozadinu sa slikom

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 89 = 96

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map