Zaklada za kuću od arbolita

Zaklada za kuću od arbolita

Arbolit je kao materijal za gradnju zgrada bio nepravedno zaboravljen, ali sada sve veći broj razvijatelja radije proizvodi kuću arbolitskih blokova. Vrlo je izdržljiv i ima dobru toplinsku izolaciju. Dakle, zid arbolitnih blokova mnogo bolje zadržava toplinu od zidane cigle veće debljine.

Budući da struktura neće biti previše teška, možete mnogo uštedjeti na izgradnji tako važnog elementa kao temelja za kuću iz arbolite. Obično arbolitne strukture su stambene niskogradnje, kao i garaže i gospodarske zgrade.

Zahtjevi za temelje za arbolitsku kuću

Za početak, treba uzeti u obzir nekoliko prednosti takvog materijala kao što je arbolit:

 • Lagana težina
 • Mogućnost brze izgradnje bez puno poteškoća
 • Stabilnost arbolitnih blokova na gljivične lezije i plijesni
 • Otpornost na mehaničke utjecaje
 • Sposobnost rukovanja arbolitnim blokovima: vidjela, bušila, čavrljala nokte i uvijala vijke.
 • Zimi zid arbolijskog materijala ne dopušta hladnoću, a ljeti se ne zagrijava zbog vrućine.
 • Sam arbolit je izvrstan zvučni izolator.

Na temelju tih značajki materijala, možete odrediti glavne nijanse u izgradnji temelja za arbolitnu kuću:

 1. Budući da je arbolit vrlo jak, zidovi su savršeno otporni na različite opterećenja bez opasnosti od uništenja. Čak se ne puknu ako postoji problem, ali samo ako je kuća izgrađena s tehnologijom na umu. To pomaže da odaberete gotovo sve temelje poznatih i položite na odabranu vrstu tla.
 2. Kako bi arbolitni zidovi bili jako namočeni, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere za njihovu vodonepropusnost. Moguće je podići temelje postavljanjem podloge od opeke s visinom od više od jednog metra.
 3. Zbog male težine strukture iz arbolita moguće je koristiti bilo koji temelj plitkog oblika kao bazu. Ovakav oblik temelja može znatno smanjiti troškove radova na instalaciji.

Prikladne vrste podruma za dom

Najčešći i poželjniji tipovi baza za arbolitnu kuću su hrpice i pojas.

Temelj pilota

Ovo je vrsta temelja koja se ugrađuje u zemlju uz pomoć hrpe. Mogu biti izrađene od drveta, armiranog betona ili čelika. Oni su savršeni za pahuljasto i tresavo tlo. I idealno, ovaj temelj će stajati na kući na teškoj podlozi tla s izraženim reljefom, kao i razinama razlika.

Ovisno o tome što nagomilava temelje, dosadno ili pijan, algoritam za izradu samog temelja se mijenja:

 • Kao piloti vijaka koriste se cijevi bez površinskih šavova, koje su na kraju oštrene i spiralni dio je zavaren za pričvršćivanje u tlo. Kao podrška za vrh je montiran neobičan naslov.
 • Neraspoloženi piloti su kombinacija nekoliko armiranobetonskih elemenata. Pojačane cijevi ugrađuju se u prethodno izbušene rupe u tlu s burmashom, a zatim ih sve izljevi betonom i pažljivo zbijene. Položaj takvih pilota duž perimetra je oko 3 metra jedan od drugog.
Važno! Napunite pilote najbolje u jednom koraku, tako da konstrukcija ne stvara hladne šavove i stratifikaciju.

Piloti drugog tipa su profitabilniji od pilota za proizvodnju temelja budući da je konačni trošak jedne hrpe tipa vijaka oko 4 tisuće rubalja, što je gotovo dvostruko skuplje od potpune ugradnje jednog hrpa dosadnog tipa. Stoga će temelj biti mnogo jeftiniji.

Kolone stupova uzduž okomice ojačane su šipkama s poprečnim presjekom od 10-12 mm, a vodoravni zglob izrađen je pomoću žice od 4-5 mm.

Važno! Bolje je da se armatura proteže izvan granice hrpe. To daje više prianjanja i jedinstva temelja s roštiljem.

Osnovica vrpce

Temelj ispod kuće iz arbolita može biti plitak, jer je težina građevine mala.

Algoritam za ugradnju vrpce:

 1. Početak temelja iskopavanjem rova ​​dubine oko jednog metra. Drvene grilje ili pojedinačne ploče čine oplatu za buduće temelje, koji se uklapa u rov.
  Važno! Iznad razine tla, oplatu treba podizati za 50 cm.
 2. Na dnu se izlije pješčani sloj debljine najmanje 20 cm. Rubovi i dno u svrhu vodonepropusnosti prekriveni su krovnim ili krovnim materijalom.
 3. Rešetka od 10 mm uklapa mrežu koja se također uklapa u budućnost.
 4. Ispunite betonski betonski stupanj M300, koji je najpoželjniji za izgradnju temelja ove vrste.

Pazite da ulijete sve potrebne inženjerske komunikacije prije lijevanja betona u temelje. Također, betonsku smjesu može se zamijeniti arbolitom.

Samobitni arbolitički blokovi

Postoji mogućnost da se smanji trošak izgradnje arbolitne strukture, i sami stvaraju blokove. Ali u ovom radu, kao u bilo kojem drugom, važno je strogo slijediti algoritam.

Radna otopina popunjena je piljevinom i drvnim sječkovima u omjeru od 1: 1. Prije nego što dodate ovaj drvni otpad, potrebno ih je četvrtu godinu dana da stojite na svježem zraku uz povremeno miješanje. Najbolja bi opcija imala rješenje s otopinom vapna. Jedan kubični metar sirovine natopljen je u oko 200 litara vapnenog morta i čuvao je 4 dana uz stalno miješanje. Tretman na taj način spasiti će gotove arbolitne materijale od truljenja i razvoja patogenih mikroorganizama u strukturi.

Obrazac za blok je drveni okvir bez pukotina i pukotina. Možete koristiti kutije 25 * 25 * 50 kao obrazac za arbolit. Izrađene su od ploča, obložene šperpločom iznutra i linoleuma radi lakšeg izlaska gotovog bloka. Mali dio piljevine ulijeva se na dno i temeljito se miješa i zalijeva. Sljedeći sloj je položen dio cementa i ponovno promiješan. Sve ove manipulacije mogu se napraviti u betonskoj miješalici kako bi se ubrzao proces.

Rješenje ima sljedeći omjer komponenti:

1 dio cementa i vapna, 9 dijelova piljevine s strugotinama i oko 4% aditiva koji poboljšavaju kvalitetu svojstava.

Oblici napunjeni arbolitom izloženi su na temperaturi od 20 stupnjeva za sušenje, ali prije toga gornji sloj se izreže metalnom trakom, tako da površina ostaje ravna.

Nakon što blokovi steknu tvrđavu, trebate ih izvući iz forme i staviti ih pod baldahin. Arbolitni blokovi će se otvrdnuti tek nakon 10 do 12 dana i tada će biti spremni za završnu montažu na pripremljenoj podlozi.

Savjet! Provjerite je li blok suho do kraja može biti udaranje nokta u nju ili bacanje na tvrdu površinu.

zaključak

Arbolitovy kuća - moderna alternativa teškim građevinama betona ili opeke. Ima mnogo prednosti, od kojih se javlja i jednostavnost podizanja temelja za njega. To znači da je moguće izgraditi temelje i kuću kraći od drugih materijala za gradnju i mnogo jeftinije u vrijednosti.

 • Ukrašavajući temelj kuće s vlastitim rukama

 • Kako podići kuću za izlijevanje temelja

 • Zaklada za dvokatnu kuću od blokova pjene

 • Kako napraviti temelje za kuću s podrumom

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

82 − 72 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map