Mikä on ilma-kalkki

Mikä on ilma-kalkki

Vanhimmasta neulomateriaalista, jota käytetään laajalti sekä rakennusteollisuudessa että teollisuudessa, on ilma-kalkkia. Mikä se on? Tämä on materiaali, joka uutetaan kalsinoimalla kalsium- ja kalsium-magnesiumkoluja, kunnes niistä poistetaan hiilidioksidia. Näiden prosessien lopputulos on valkoinen jauhe, jota kutsutaan kalkin kalkiksi tai kipelkaksi.

Ja mitä tiedät tästä materiaalista? Miten se tuotetaan? Millaisia ​​on olemassa? Mitkä ovat ilman kalkin positiiviset ominaisuudet? Kaikki tämä ja paljon muuta voit oppia lukemalla tätä materiaalia.

Materiaalin tuotanto

Aloitetaan alusta alkaen - miten ilmava lime saa? Tuottaa tuote vuoren sedimenttikiveistä:

 • kalkkikivi;
 • dolomiitti;
 • liitu;
 • dolomiitti kalkkikivi, joka sisältää enintään 8% savea.

Kaikissa näissä kiveissä vallitseva pääaine on kalsiumkarbonaatti, jolla on kaava CaCO3. Lisäksi on vähän magnesiumkarbonaattia (MgC03) ja muita lisäaineita. Kaikki nämä kivet ovat laukaisseet pyörivässä tai akselisessa uunissa, toimivat 900 - 1200 ° C: n lämpötilassa. Ilmakalkin kaava on seuraava:

CaCO3 = CaO + CO2;
MgSO3 = MgO + CO2.

Tämän käsittelyn jälkeen saadaan kalkkia (hienot huokoiset osat, joiden koko on 5-10 cm). Välittömästi tuotannossa se voidaan sammuttaa vedellä. Tämän seurauksena - sammutettu kalkki, jonka kaava on:

CaO + H2O = Ca (OH)2

Jos kostuttaa kalkkimaidon käännöksellä turbulentti reaktio, jossa vapautuu lämpöä, jolloin vesi voi lämmetä kiehumislämpötilaan. Tämä on kalkin sammutusprosessi. Siksi aluksi kalkkia kutsutaan kiehuvaan veteen. Lisäksi, jos vesi lisätään, on pieni, muodostuu hieno jauhe, ja jos ylitarjonta nesteen, lopputulos - taikina, jolla on parannettu sitkeys. Sammutettaessa kalkki muuttuu suuremmaksi ja hajoaa erittäin pieniksi hiukkasiksi.

Mitä tulee peruuttamiseen kuluihin, se on erilainen. Keskittymällä siihen, on 3 lajiketta kalkkia:

 1. Nopeasti sammutus (8 minuuttia).
 2. Medigested (25 minuuttia).
 3. Hitaasti toimiva (25 minuuttia tai enemmän).

Lisäksi, jos otamme huomioon määrä lisätään nestettä käytetään maksaa pois, se kääntyy pois ilmasta sammutettua kalkkia, tai kuten sitä kutsutaan - pushonka. Siinä nesteen läsnäolo on 50 - 65% kalkin painosta. Tätä nestemäärää tarvitaan oikeaan hydrausreaktioon. Kun nesteet ovat kolme tai neljä kertaa korkeammat kuin raaka-aineet, saadaan kalkkikiveäinen taikina. Ja jotta kalkkikiveä maitoa tarvitaan, neste tarvitsee 8-10 kertaa enemmän kuin kalkki itse.

Mitkä ovat materiaalityypit

Jos otetaan huomioon ilmassa olevan magnesiumoksidin ja kalsiumin määrä, voimme määrittää useita sen lajikkeita:

 1. Dolomite, jonka MgO-epäpuhtausindeksi on 21-40%.
 2. Magnesiumoksidi, jonka MgO-epäpuhtausindeksi on 6 - 20%.
 3. Kalsium, jonka MgO-epäpuhtausindeksi on enintään 5%.

Lime-rakennusilmaa voidaan toimittaa laitokseen eri tavoin:

 • komovaya kipelka ei ole nopeutettu;
 • jauheena, kalkkihiutaleena;
 • hydratoitu kalkin työntölaite;
 • kalkkikiveä ja maitoa.

Komovoe kipelka - paahtamisen tuloksena saatu tuote, joka koostuu erikokoisista osista. Sieltä saat maaperän kalkkia, kalkkikiveä, kalkkikiveä ja maitoa. Toimitetaan irtotavarana suljetuissa vaunuissa ja kuorma-autoissa. Varastointiin tulee tehdä varasto, joka on täysin kuiva ja puulattia.

Kiinnitä huomiota! Sitä ei voi laittaa lattiaan. On tärkeää nostaa se maanpinnan yläpuolelle 30 cm.

Miksi se on niin? Koska jos se joutuu kosketukseen veden kanssa, se lämpenee automaattisesti 300 ° C: n lämpötilaan. Ja koska varastoissa voi olla syttyviä materiaaleja, kaikki voi muuttua tulipaloiksi.

Jauhemaista kalkkia saadaan jyrsimällä sarjakuva-ainetta erityisissä kuulamyllyissä. Koostumukseen lisätään tuhkaa ja kuonaa. Ilman tällaista lisäaineita on jaettu 3 laadut, ja lisäaineiden kanssa jauheen 2. Etuna on se, että kun nesteen lisäämistä se on samanlainen kuin kipsi: taikina saadaan ensin, ja kaikki alkaa asetettu jälkeen puoli tuntia.

Hidraattikalkki tai pellava on materiaali, joka on läpäissyt kasvatuksen prosessin. Se näyttää myös valkoiselta jauheelta. Samalla kosteus ei saisi olla yli 5%, tiheys - 400-4500 kg / m3. Valmiit materiaalit jaetaan kahteen luokkaan. Säilytys tapahtuu bunkkeriin, kaivoon tai jonkinlaiseen säiliöön. Ne kuljetetaan irtotavarana sementtikantajilla, säiliöillä tai paperipusseilla.

Jos puhumme kalkkikiven testistä, se näyttää tahnalta, jonka tiheys on 1300-1400 kg / m3. Se saadaan sammuttamalla palamaton materiaali ylimääräisellä nesteellä. Hyvin uppoavaa materiaalia, joka on kasvanut kooltaan vähintään 3 kertaa, kutsutaan lihavaksi. Sama, joka on kasvanut vähintään 2,5 kertaa, kutsutaan leikkaavaksi. Taikinan ja maidon kuljetustapahtana tapahtuu säiliöauto.

karkaisu

Koe - veden koostumus ja pienimmät kalkkihiukkaset, joita ei ole liuotettu. Kun vesi haihtuu siitä, liuos, jossa on Ca (OH)2. Tämän seurauksena kiteet, jotka pitävät kaikki osat yhteen yhdessä monoliittirakenteessa, poistetaan. Siksi taikina, joka on suojattu veden menetykseltä, rajoittaa rajattomasti sen plastisuutta (älä tartu, älä kovete).

Ilmakalkin kovettuminen on hyvin pitkä prosessi. Se kestää 15 minuuttia tunnilta. Prosessia voidaan kuitenkin nopeuttaa kuivaamalla seos tai lisäämällä kipsiä / sementtiä. On syytä huomata, että kun lisäät nesteen kovettuun kalkkiin, se muuttuu muoviksi uudelleen. Ulkoilmassa materiaali reagoi hiilidioksidin kanssa, jossa muodostuu kalsiumkarbonaattia. Se ei liukene veteen. Tätä prosessia kutsutaan hiilennokseksi, jossa neste vapautuu. Tältä osin kalkkikiven liuoksen kipsi tai muuraus kuivataan.

Kiinnitä huomiota! Jotta saataisiin materiaali, joka vastustaa vettä, tuhkaa, TPP: tä, hiutaleita ja masuunikuonaa viedään siihen.

Kun kalkki kovenee, ilmenee, että sen tilavuus pienenee ja kutistuminen muodostuu. Siksi on tärkeää lisätä hiekkaa seokseen.

Materiaalivaatimukset

Ensimmäinen asia, jonka haluan huomata, on keskimääräinen tiheys. Jokainen laji on erilainen. Palkin kalkin osoittimet ovat 1,6 g / cm3 jopa 2,9 g / m3. Kaikki riippuu lämpötilan ja polttamisen kestosta. Jos se on 800 ˚C, saat 1,6 g / cm3, ja pitkittyneet palovammat 1300 ° C, 2,9 g / cm3. Jos puhutaan muiden lajien bulkkitiheydestä, indikaattorit (kg / m3) on:

 1. Jauhettu kalkki (löysä) - 900-1100.
 2. Maapähkinä (tiivistetty) - 100-800.
 3. Hydrauliikkaputki - 400-500.
 4. Hydraattipuristin, joka on tiivistetty - 600-700.
 5. Kalkkikiveä taikina - 1300-1400.

sitkeys

Jos puhumme plastisuudesta, niin tämä on aineiston arvokkuus. Muovailtaisuus on sideaineen ominaisuus, joka antaa haluttu johdonmukaisuus liuokseen pinnan käsittelyn helpottamiseksi. Koska materiaalin kykyä säilyttää vettä, liuoksen plastisuus saadaan korkeimmalla tasolla. Se on helppo työskennellä, se on yksinkertaisesti ja tasaisesti jakautunut pinnalle ohut kerros, mikä luo erinomaisen tarttuvuuden. Vaikka se soveltuu tiiliin tai muuhun huokoiseen substraattiin, neste säilyy hyvin kalkkikiven liuoksessa.

Kyky säilyttää veden ja veden kysyntä

Nämä indikaattorit ovat melko korkeat ja riippuvat suoraan siitä millaisesta lajista se on, ja mikä on materiaalihiukkasten hajoaminen. Sammutettu kalkki jauheena tai taikina on erittäin korkeita. Mutta maapähkinä - matala.

Ilman kalkki - lujuus

Ja entä vahvuus ratkaisuun? Kaikki riippuu kiinteytymisen tilasta. Tavallisissa lämpötiloissa liuos, joka sammuu materiaalista, kovettuu hitaasti ja kuukauden jälkeen on pieni arvo 0,5-1,5 MPa. Kun koostumuksen hydraatti kovettuu kalkinpoistoon, 28 päivän kuluttua on mahdollista saada 2-3 MPa-indeksi. Autoklaavissa kovettamisessa saadaan tiheää betonia, jonka indikaattori on 30-30 MPa ja enemmän.

Jäätymisen ja veden kestävyys

Kalkkikiven ratkaisut - ovat hyvällä ilmalla kestävillä. Ihanteelliset olosuhteet liuoksen kovettumiselle ilmakuivaisessa ympäristössä. Kaikki hiiltymisprosessin ansiosta, josta keskustelimme edellä. Mitä aktiivisempia ne ovat, sitä suurempi materiaalin kuori ja veden kestävyys. Liuos, joka on jähmettynyt tavallisessa lämpötilassa, menettää lujuutensa voimakkaassa kosteudessa. Erityisesti nesteiden usein jäädyttämällä ja sulattamalla.

johtopäätös

Lime on yleismaailmallinen materiaali, jota käytetään eri elämänalueilla. Hän löysi hakemuksen jopa puutarhanhoitoon. Ei ihme, että materiaalia käytettiin isovanhempiemme kanssa. Vain jos työskentelet kalkilla, muista: tämä on vahva alkali! Suojaa ihoa, kasvot ja hengitysteitä työskentelemällä sen kanssa. Ja sitten et pelkää sen vaikutusta.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

64 + = 70

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map