Mikä on loki

Mikä on loki

Laga - lattian ja horisontaalisten lattianrakennuksen pääelementti talossa ja rakennuksessa. Lokit eivät ole käytössä suurikokoisissa rakenteissa (ne korvataan paneeleilla ja teräsbetonipalkkeilla), mutta tällaiset ratkaisut ovat paljon kalliimpia ja menettävät painonsa.

Kuinka poimia viivästyksiä

Klassisen rakennuksen konseptin viive on suorakaiteen muotoinen baari, joka on valmistettu rakennusluokista. Lokit kuivataan ja pidetään vähintään vuoden ajan katoksen alla puun vaaditun kosteuspitoisuuden saavuttamiseksi.

Tärkeää! Ennen käyttöä lokit tarkastetaan mahdollisten vikoja, halkeamia ja tarvittaessa palkin geometriaa.

viipeiden

Koska lokit ovat talon pohjassa kosteissa olosuhteissa, usein puutteellisen ilmanvaihdon takia, puuta varmista kyllästetty suojaavilla aineilla. Tämä takaa lattian kestävyyden, vähentää lattian pinnan leviämisen todennäköisyyttä, lattialautojen leviämistä ja leviämistä. Esimerkki puupölkkien käsittelystä on nähtävissä seuraavassa videossa:

Erittäin harvoin, mutta silti on olemassa rakenteita, joissa käytetään eksoottisia viiveitä: palkit valmistetaan korkealaatuisista polymeereistä, metallista, esivalmistetuista rakenteista. Suunnittelijat pitävät näitä kehittyneitä rakennusmenetelmiä varovaisesti, lähinnä kustannusten ja uutuuden takia.

Lokin asettaminen

Asennusominaisuudet

Lokin asennus tehdään pohjakerroksen, roskien tai puun alapinnan rakentamisen jälkeen. Kiinnittää huomiota! Betoni- tai tiilipohjaisten kosketuspisteiden läsnä ollessa viive on vesitiivistynyt polyeteenin, kateaineen kanssa, ennen asennusta. Alhaisen rakennustyön aikana lokit asetetaan maahan ja suoritetaan ylimääräisiä punaisen tiilen tukipisteitä viivästyksen aikana, myös vedenpitävyyden ollessa viivästyksen tukikohdassa.

asennusominaisuudet viiveellä

Mittasuhteiden ja etäisyyksien välisten etäisyyksien laskeminen

Viiveen mittasuhteet vaihtelevat suuresti, jopa yhden pystytetyn rakenteen mukaan ja riippuvat lattiapäällysteen kuormituksesta. Normaaleille elinolosuhteille voidaan antaa esimerkkejä viiveen arvioidusta leveydestä ja korkeudesta span pituuden mukaan.

  • Kahden metrin korkeudella on suositeltavaa käyttää puupääitä, joiden poikkileikkaus on 110 - 60 mm.
  • Kallistuksen lisääminen kolmeen metriin vaatii lokien 150 - 80 mm käyttöä.
  • 4 metrin välein on käytettävä palkkia, jonka poikkileikkaus on 180 um / 100 mm.
  • Kahden metrin viiveen jalkojen pisteiden välisen etäisyyden osalta viiveen osio nostetaan 220: een 180 mm: iin.

Kaikissa tapauksissa asennus tehdään asettamalla loki sivun suuremmalle puolelle pystysuoraan, mikä lisää rakenteen jäykkyyttä.

Viiveiden välinen etäisyys valitaan pohjalevyjen suunnitellun paksuuden perusteella.

  • 30 mm: n paksuisen lattialaudan käyttö vaatii askeleen enintään puolen metrin viiveiden välillä.
  • Boardin paksuus 40 mm: n avulla voit suurentaa etäisyyttä viiveiden välillä jopa 70 senttimetriä.
  • 50 mm: n lattialevy mahdollistaa tukin kiinnittämisen yhden metrin askeleisiin.
  • Vaneri- ja puulevyille ei suositella ylittävän 40-60 senttimetriä viiveiden välillä.
Huomio! Edellä mainitut laskelmat on keskiarvo, ja niitä voidaan säätää erityisten rakennusolosuhteiden (kylpyhuone, keittiö, raskaat sisätilat) osalta.

Lopulliset vaiheet

Törmäyksen ja valmistelun jälkeen viivästys tehdään käyttäen kiinnittimiä, kulmia, ruuveja riippuen säätötyypistä. Asennettaessa on välttämätöntä havaita viivettä horisontaalinen asema suhteessa naapuriin: tämä säästää voimia ja resursseja seuraavissa rakennusvaiheissa.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map