Mikä on ramppi

Mikä on ramppi

Luiska on alusta, joka sijaitsee tietyllä kulmalla kommunikoimaan kaksi pintaa, jotka ovat eri tasoilla suhteessa maahan. Yleensä tämä malli on laajalle levinnyt koteihin ja muihin pyörätuolin käyttäjien liikkumiseen. Ramppiä kutsutaan myös tienpinnaksi, joka yhdistää useita kerroksia keskenään monitasoisissa parkkipaikoissa ja autotallissa.

rehottava

Mitkä ovat vammaisten rampit

Soveltamisalueesta ja aukottomuudesta riippuen luiskilla voi olla erilaisia ​​rakenteellisia ominaisuuksia. Näitä rakenteita ovat seuraavat:

 1. kiinteä
 2. taitto
 3. Roll ramppeja
 4. liukuva
 5. teleskooppinen
 6. rampit

Kiinteät luiskat, kuten nimensä mukaan, on asennettava kerran pitkään eikä niiden purkamista ole sallittua. On kaksi span ja yksi span muunnelmia. Ensimmäinen on rakenteeltaan kaksi alustaa, joiden välinen etäisyys on hieman kapeampi kuin pyörätuolin pyörien välinen tila. Keskellä on askeleita kuljettajalle siirtää vammaiset helpommin. Toinen tyyppi on suunniteltu riippumattomaan liikkumiseen henkilö rattaissa.

Pysyviä rakenteita voidaan käyttää asuinrakennuksissa, valtion toimistoissa, metroissa ja metroissa. Pyörätuolin liikkuvan päällysteen roolissa käytetään laatat, asfaltti, betoni, metalli ja muut materiaalit, jotka soveltuvat luotettavasti kumipyörille.

tärkeä: luiskat on välttämättä varustettava kaiteilla, jotka sijaitsevat tasolle, joka soveltuu vammaisille pyörätuolin käyttäjille.

Taittuvia tai sisäänvedettäviä luiskia voidaan tavalla tai toisella kutsua stationaariseksi, koska ne ovat jatkuvasti samassa paikassa. Yksinkertaisesti, jos ne tarvitsevat, ne kääntyvät ja tulevat toimintavalmiiksi, mutta ne eivät yhdessä estä ihmisten siirtymistä. Nämä rakenteet asennetaan asuinrakennuksiin ja muihin rakenteisiin, joissa vapaan tilan puutteen takia kiinteiden kohteiden asentaminen on mahdotonta.

Suosituimmat taittopylväät ovat rakennus, joka on tuettu seinälle tai kaiteille ja tarvittaessa portaalle. Vammaiset henkilöt, joilla ei ole jonkun muun apua, voivat heittää takaisin ramppia, joka on saranoitu alhaalta ja suorittamaan nousu tai laskeutuminen. Pohjimmiltaan tällaiset mallit on valmistettu kevytmetalliseoksista, jotka tarjoavat suuren lujuuden mutta aiheuttavat vaikeuksia niiden liikkumiselle.

saranoitu ramppi

Video läppä:

On erillinen luokka luiskat, nimeltään irrotettava, mukaan lukien useita lajikkeita näistä laitteista. Roll-ramppeja on yksi suosituimmista tyypeistä, joita käytetään vammaisten kuljettamiseen kaikissa olosuhteissa. Tämä muotoilu edustaa useita segmenttejä, jotka on liitetty toisiinsa ja jotka kykenevät rullaamaan ja kiinnittämään rullina. Tämän kyvyn takia tällaiset ramppeja eivät edellytä erityisiä säilytys- ja kuljetusehtoja.

Liukuvat ja teleskooppiset luiskat eivät myöskään vie paljon tilaa taitetussa asennossa, ja niitä voidaan käyttää pienien esteiden, kuten jalkojen, portaiden ja niin edelleen, voittamiseksi. Nämä laitteet on valmistettu vahvoista metalliseoksista ja kestävät raskaita kuormituksia, kun ne taittuvat, ne eivät muovaudu alle 400 kg: n painoon.

Rampit ovat välineitä pienien korkeuksien, kuten kynnyksen, jalkakäytävän tai muun poikkeuksellisen korkeuden ylittämisen voittamiseksi. Yhä enemmän he alkoivat tehdä taittuvia luiskia, jotka sopivat kuljetukseen. Kätevät suunnitteluratkaisut mahdollistavat laitteen kokoamisen ja purkamisen itse.

Mitä sinun tarvitsee tietää asennat ramppi

Ennen rampin asentamista taloon sinun on koordinoitava rakentaminen talonhallinnan kanssa. Se ei saisi häiritä muiden talon asukkaiden vapaata liikkuvuutta, älä pilaa sisäänkäynnin ulkonäköä ja täytä GOSTin vaatimukset, jotka on asetettu tällaisille laitteille. On noudatettava seuraavia sääntöjä, kun valitset yhden ramppityypin:

 1. On otettava huomioon pyörätuolin rakenneominaisuudet. Tämä pätee vain yhden tai useamman ihmisen sivuston järjestelyyn.
 2. Rakentaminen ei saisi häiritä asukkaiden liikkumista eikä olla vaarallista niille
 3. Itse valmistettujen ramppien yksityiskohdat eivät saa ulottua rakennuksen ulkopuolelle, jotta asukkaille ei aiheudu vammoja ja vammoja
 4. On valittava oikea materiaali, josta ramppi tehdään. Jos se on liian raskasta ja kovaa, se voi aiheuttaa vaiheiden nopeaa heikkenemistä
 5. Kiskojen on oltava varustettu erityisillä kumipeitteillä, jotta pyörä ei joudu vääntymään
 6. Suunnittelussa on oltava erityiset äänenvaimennus- ja vaimennuslaitteet (vaimentimet)

Myös kaiteiden laatuun sovelletaan korkeita vaatimuksia. Ne on valmistettava vahvoista materiaaleista, jotka takaavat pitkän käyttöiän. Kahvan muoto on mahdollisimman miellyttävä kädensijalle. Reunat on tehty siten, että ne eivät vahingoita niitä, ts. joko pyöristää päissä tai taivuta alaspäin tai henkilön vastakkaiselle puolelle.

Rampa omalla kädelläsi

Syntyy usein tilanteita, joissa lukuisia pyyntöjä ja vaatimuksia asentaa ramppi kotona, ei menestymään, tässä tapauksessa ainoa ratkaisu on tehdä elämästä helpompaa pyörätuolin käyttäjät itse asennus rampin. Tämä prosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 • Poistetaan kaikki tarvittavat koot. Joissakin tapauksissa ramppin asentaminen on epäkäytännöllistä ja siksi laitonta. Näihin tapauksiin on mahdollista sisällyttää liian suuri nostokorkeus, jossa vammaisen henkilön liikuttaminen on mahdotonta, ja esteen korkeus on alle 4 cm.
 • Jos ramppi on asennettu taloon, jossa on portaiden välisiä alueita, niiden alueen pitäisi riittää kääntymään rattaiden päälle
 • Yksi ramppityypeistä valitaan ottaen huomioon rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet ja muut tekijät
 • Suoritetaan selvä luiska rampi, jossa kaikki mitat, materiaalit ja kiinnittimet on merkitty
 • Sen alueen valmistelu, jossa asennus suoritetaan
 • Rampin kokoaminen piirustusten mukaisesti
 • Asennus, tarvittaessa maalaus
 • Todentaminen kaikkien vaatimusten noudattamisesta, testaus

Luonnollisesti ramppien itsenäinen kokoonpano edellyttää tiettyjä tietoja ja taitoja. Suunnittelun laiminlyönti GOSTin vaatimusten kanssa voi johtaa lukemattomiin sakkoihin ja valituksiin asukkaista kotona. Siksi vaihtoehtona voit käyttää irrotettavia ramppeja, jotka eivät vaadi kiinteää asennusta, ja ne voidaan helposti kuljettaa yhdessä rattaiden kanssa.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − 22 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map