Comments 0 0 1 View

Дизайн на стена хартия с снимка

Човекът винаги е присъщ на желанието да украсява дома си. Първите жилища бяха пещери и хората започнаха да украсяват стените си с рисунки. Трябва да призная, че го е направил праисторически пещерни художници умело и съществуващи в някои пещери пещерни рисунки го докаже. Можете, разбира се, да се оплачете, че темите са били проблеми, повече за лов и война. Какво да се направи, по това време дизайна на жилищата лежеше на мъжете.

жилище в древни времена

Описание: Испанските археолози откриха уникални скални рисунки ...В допълнение към оскъдността на историите имаше още един проблем. При смяната на къщи (и това се прави от време на време), не беше възможно да вземете караваната с вас. В новата пещера всичко трябваше да започне отново. Хората мислеха и мислеха, и се научиха как да прехвърлят рисунките си върху кожата, после върху кърпата, а след това върху хартията. Така че имаше довършителни материали, които искаме да използваме за декориране на нашите модерни жилища. И богатството от предмети, рисунки, орнаменти не може да се сравнява не само с праисторически времена, но и с края на съветската епоха. Няма хартиени тапети, които са еднакви за милиони съветски семейства в малко непривлекателно цвете. Производителите са се научили да прехвърлят всякакви чертежи на всяка повърхност и колекцията се актуализира непрекъснато.

Производителите смятат, че стената на хартия - това не е на върха на тяхната творческа мисъл, и започнаха да се проучи въпросът за хвърляне на стенни покрития от естествени суровини: бамбук, корк, както и въз основа на това имитира кожа, дърво, камък. Така че от това, което човечеството е напуснало, до това и се връща - от скалните дърворезби до тапета върху материала, имитиращ камъка.

Накратко за някои видове тапети и характеристики на тяхното използване

Тапетите остават най-популярният декоративен материал. Те са удобни за залепване, са разнообразни по качество и дизайн, достъпни. Всеки вид обаче има свои специфики:

 • Хартия. И все пак от конкуренция, поради тяхната разнообразна асортимент, добра устойчивост на износване и екологична чистота (добър пас въздуха, "диша"), с ниска цена. Разделена на броя на слоевете на еднослоен (симплекс), двуслойни (дуплекс) и три-слой (триплекс). В допълнение към разликата в броя на слоевете от хартия, те са гладки, релефни и релефни, с и без чертане. Има хартиени тапети за боядисване или под покритието с водоустойчива смес. Може да се използва в почти всяка стая, но не се препоръчва да ги лепете в помещения с висока влажност (бани, кухни). По време на техния живот те не губят външния си вид. Обикновено те се променят на всеки 5 години.
  хартия тапет
  хартия тапет
 • Винил. На хартиен или нетъкан субстрат се нанася слой от разпенен или напълнен поливинил. Може да имитира всяка релефна повърхност: тръстика, кожа, камък, дърво, венецианска мазилка. На тапета се прилагат рисунки и орнаменти. Екранните тапети в горния слой съдържат копринени конци и създават впечатление, че повърхността е украсена с коприна. Те се различават по сила, устойчивост на слънчева светлина и влага, еластичност. Въпреки това, поради тяхната херметичност, те не се използват в детските стаи и спалните. Те могат да бъдат залепени в дневни, коридори, коридори, кухни, бани.
  винил тапет
  винил тапет
 • Руно. Произвежда се с нетъкани нетъкани платове, състоящи се от целулозни влакна и текстил. Влакната обединяват полимерен материал, който не променя размера си под въздействието на влага. Това се различава от винил тапет. Екологично чисти, устойчиви на износване, с добри звукоизолационни свойства. Те имат дълбок релефен образ, на повърхността им слънчевите лъчи са красиво пречупени. При различно осветление цветът на тапета се променя. При залепване лепилото се прилага само върху повърхността на стената. Можете да ги лепете на почти всяка повърхност. Flizelinovye тапет перфектно покрива неравностите на повърхността на стената. Много видове нетъкани тапети се произвеждат за боядисване, като се използва латекс или дисперсионна боя. Живопис обикновено се прави след залепване. Можете да ги използвате във всякакви помещения.
  Пухкави тапети
  Пухкави тапети
 • Текстил. Има текстилни тапети на основата на тъкани и тапети, при производството на които текстилните нишки се прилагат на нетъкан или хартиен носител. Те имат добри топло и звукоизолиращи свойства, преминават добре. Устойчив на директна слънчева светлина. Предлага се под реда на безшевни тапети, които можете да поставите всички стени в стаята без ставите. Залепването изисква професионални умения. Трудността при залепването е един от основните им недостатъци, както и високата цена. Те са залепени в шкафове, дневни, спални. Текстилните тапети създават впечатление за тапицерията на стената със скъпа плат.
  текстилни тапети
  текстилни тапети
  текстилни тапети
 • Метални и метализирани. Когато се произвеждат, тънък слой алуминиево фолио се полага върху порестия хартиен слой. По-горе, фолиото е покрито с гъвкав слой боя, докато боята не трябва да води електрически ток. На слоя боя се прилага модел или релеф. Основната цел е да се предпази стаята от електромагнитни смущения отвън. Сега, в допълнение към основната си задача, те изпълняват декоративна функция.
  метализирани тапети
  метализирани тапети
 • Фибростъкло. Тази стена покритие е направена от фибростъкло. Влакната са изработени от естествени материали (кварцов пясък, вар, доломит, сода) при много високи температури. Тогава преждата се оформя от влакната, от които вече са тъкани стъклени влакна. Екологично чист материал, огнеупорен, много издръжлив. Срокът на експлоатация може да достигне няколко десетки години. Обикновено залепени за по-нататъшно боядисване Използва се основно в обществени, офисни и промишлени помещения.
  стъклени стени
  стъклени стени
 • Фото тапети. Този тапет, при производството на който изображението се прехвърля на почти всеки субстрат, използвайки плотер или офсетов печат. Залепването им се извършва съгласно правилата за залепване на основите им (фото тапетите могат да бъдат хартия, винил, нетъкан текстил и др.).
  стенопис
  стенопис
  стенопис
  стенопис
 • Liquid. Това е смес от памучни или целулозни влакна, бои и специално лепило. Сместа се смесва във вода съгласно инструкциите и се прилага към стената. Имат антистатични свойства, огнеупорни. Използва се за довършване на жилищни и офис площи. Добавянето на допълнителни багрила или компоненти към състава може да даде на повърхността на стената почти никакъв цвят и външен вид.
  течен тапет
  течен тапет

Дизайн на тапети за стени

Важно! С цялото разнообразие от дизайнерски техники има два основни начина да се използва тапет за довършване на помещенията.

В първия случай те играят ролята на главен актьор - господстващото положение на финала. Всички останали елементи на интериора изпълняват ролята на екстри и тяхното "представяне" трябва да съответства на тапета за фон декор.

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

доминиращо покритие

Във втория, те се използват за създаване на акценти, за подчертаване на определени зони, ниши, част от стената. Проектантът подчертава - тази част от стаята има специално значение. Много е важно да се запази смисъла на мярката, за да се избегне разминаването във вътрешността на помещението. Акцентът, направен с помощта им, не трябва да преобладава и да пречи на възприемането на интериора като цяло.

ударение

ударение

ударение

ударение

ударение

ударение

ударение

ударение

Отделно, трябва да подчертаем необходимостта да поддържаме хармонични размери между размерите на стаята и модела, използван за декориране на тапета. Не можете да съставите малка стая с тапет с голям шаблон.

 • Как да изберем фуги за плочки в банята

 • Поставяне на гипсов декоративен камък със собствените си ръце

 • Инсталиране на малък прилив на балкона

 • Опции за довършване на къщата от слънчевите панели

Previous Projektet af et hus lavet af skumblokke med et loft
Next कुटीर में मनोरंजन क्षेत्र

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Боя за външни стени

Първото впечатление от вашия дом до голяма степен зависи от външния вид на външните стени. Това означава, че трябва да се обърне специално внимание на този въпрос. Днес има много

статии 0 Comments

Боя за мебели от дърво

Почти всяка къща има стари мебели, които могат да бъдат възстановени. Ако се възползвате от тази възможност, можете да се насладите на работата, да спестите пари и в резултат да

статии 0 Comments

Плъзгащи се прегради и врати между дневната и кухнята

Не всеки може да се похвали с огромен брой квадратни метра в собствения си апартамент, който често прилича на "сет" от няколко изолирани стаи. Неуспешното планиране и наличието на голям

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

69 + = 76