Comments 0 0 0 Views

Екрани за метална фурна във вана

Напоследък, за разпалването на вана металните пещи все повече се използват. По време на запалването повърхността им се загрява до 400 градуса по Целзий, докато излъчва определени лъчи, които могат да предизвикат пожар. Ето защо е толкова важно да инсталирате екрани между метална печка и дървена облицовка. За тази цел се избират незапалими материали. Кои от тях? Нека да разберем заедно.

Ситуации, при които защитата на стените става жизненоважна

Не винаги е необходимо използването на защитни екрани около пещта. В ситуации, при които се наблюдава безопасно разстояние между описания обект и запалимата повърхност по време на монтажа на пещта, не се изисква допълнителна защита. И затова. Възникването на пожар става възможно при условие, че IR излъчването на дървената обвивка достигне пещта. Ако пещите се преместят на желаното разстояние от стените, инфрачервените лъчи достигат до тях и се разсейват.

Не е трудно да се определи безопасното разстояние. За тухли и метални пещи е различно.

 • Ако тухла тухла се извършва в една четвърт от тухла, безопасно разстояние до стените е това, което е равно на 32 см.
 • Ако в банята е монтирана метална фурна, която не е облицована отвътре, стените от нея трябва да са поне на метър.
 • Когато в банята е монтирана облицована метална пещ, разстоянието за безопасност е намалено до 70 см.

Възможни варианти за безопасна инсталация на пещи и защитни екрани са показани на снимката.

 • Цифрата 1 е екранирана метална пещ.
 • Digit 2 е стена, изработена от горивен материал (дърво).
 • Цифрата 3 - защитата от метален лист (под него е необходимо да поставите асбестоцементный картон).
 • Фигура 4 - стоманен галванизиран покривен лист, монтиран на тавана.
 • Digit 5 ​​- стоманен лист, чиято дебелина не е по - малка от 1 мм.
 • Номер 6 - тухлена зидария, чиято дебелина е 55 мм (една четвърт от тухлата) или 120 мм (половин тухла).
Обърнете внимание! Възможно е да се запази пожарното състояние само в просторни бани, където въпросът за спестяване на пространство не си заслужава. Позволявайки си да работите с печките без защитни екрани, само големите огромни комплекси за баня, в семейните терми за инсталиране на метални печки на разстояние от един метър от най-близката стена, са просто неподходящи. Затова е необходимо използването на защитни екрани.

Опции за инсталиране на защитни екрани

Какви са защитните екрани във ваната? Това са щитове, които правят възможно изолирането на повърхностите на стените, в които са монтирани пещи. Има два вида защитни екрани: метал и тухла.

Метални защитни екрани

Най-лесният начин да инсталирате по стените в банята стоманени или железни плочи, направени във фабриката. При продажба можете да намерите странични екрани или предни листове. Те се монтират около отоплителния обект на разстояние 5 см от стените на неговата камина. Снимката показва как изглежда метален щит. Инсталирани готови екран е доста проста, има метални крака, те са закрепени към пода с обикновени болтове.

Обърнете внимание! В продажба могат да се намерят готови метални пещи, проектирането на които предполага наличието на защитен корпус. Помага да се намали температурата на стените на пещта до 80 градуса. И това означава, че огнеустойчивото разстояние до дървената облицовка на стените може да бъде намалено до 50 см.

Защитни екрани от тухли

Тухленият екран е подобен на конструкцията на камината, покрива както страничните повърхности, така и задната част на металната пещ. Такава тухлена облицовка се сглобява изключително от шлакови тухли, като свързващ разтвор се използва глинеста смес. Има обвивка с помощта на зидария в polkirpicha. Експертите твърдят, че нормите позволяват монтаж на тухлен ъгъл на една четвърт от тухла, но в този случай топлоизолационните свойства ще бъдат намалени точно наполовина. Следната снимка показва възможностите за инсталиране на тухлени екрани за метална пещ.

Обърнете внимание! В долната част между екрана и стената на екрана има отвори за въздушна конвекция. Височината на облицовката от тухли трябва да бъде с 20 см по-висока от височината на металната печка. Допуска се полагане до тавана. Понякога използването на такава техника става оправдано от гледна точка на дизайна.

Не е възможно да се инсталира тухлен екран близо до пещта. Между тях трябва да остане разстояние от пет до петнадесет сантиметра. В снимката, публикувана по-горе, можете да видите схемата за монтаж на такъв екран.

Слоят между стената и металния екран

Всеки метал има свойството да натрупва топлина, той ще го поеме, дори и на безопасно разстояние. Ето защо е препоръчително да се инсталира незапалима кожа между дървената стена и металния екран (ако е окачена директно върху стената). Това са топлоизолационни материали, като базалтова вълна, базалтов картон, азбестов картон, минерали.

Ако е необходимо да се създаде такава защита, се образува многослоен пай (диаграмата на устройството е показана на следващата снимка):

 1. Стена (пространството за вентилация е 3 см, образува се с помощта на керамични втулки).
 2. Изолация.
 3. Лист от неръждаема стомана.
Обърнете внимание! При прилагането на тази защита (според SNiP 41-01-2003), разстоянието от дървената стена до фурната трябва да бъде най-малко 38 см. Това е индикатор, който осигурява възможност за спестяване на място в парната баня.

Използването на такива опции за защита може значително да увреди цялостния дизайн на комплекса от вани. Ето защо много хора се опитват да намерят алтернатива на описания сандвич. И тя е. Топлоотразяващата защита може да бъде изградена с топлоустойчива плочка, която е фиксирана към повърхността на стените на банята с топлоустойчиво лепило. Тъй като най-често се използва основният декоративен материал:

 1. Теракота плочки.
 2. Клинкер плочки.
 3. Фурни за пещи.
 4. Порцеланови плочки.
 5. Talkohlorid.

Ако този материал се закрепва директно на стената, тя все още ще бъде много горещо, така че в случай на стенни облицовки декоративни плочки също така трябва да се изгради един сандвич (стена - вентилация празнина-огнеупорен материал - стенни плочки). Разстоянието от защитената по този начин стена до пещта може да бъде равно на 15 см. Следната снимка показва схемата за монтаж на облицовката с облицовка.

Като огнеупорен елемент в сандвич се използват различни материали. Тя може да бъде от гипсокартон, клас GKLO. В структурата му има фибростъкло, така че материалът държи топлината перфектно. Следващият материал е минелит - дъска от цимент. Той не изгаря, не абсорбира влагата, не изгнива във влажна среда, не се разлага под въздействието на температурни промени. Друг вариант - използването на плочи, направени на основата на фибростъкло и магнезиево свързващо вещество. Такава плоча има добри свойства на топло и звукоизолация. Тя не се страхува от внезапни температурни промени.

Използването на такава кожа ви позволява умело да маскирате защитните екрани, да ги направите част от основния декор, да украсите парната стая в един стил.

Обобщение по темата

При инсталиране на готовата метална пещ във вана, конструкцията на защитните екрани се счита за задължителна. Те помагат за омекотяването на топлинната радиация, генерирана от нагревателния обект. За производството на екрани се използват неизгорими материали, те затварят стените, близо до които е инсталирана пещта. Защитена от топлина и под. Ако е необходимо да се направи парна баня в един дизайн, се използва термоустойчиво покритие.

 • Пещ за баня "Тунгуска"

 • Тухлена фурна за сауна с камина в съблекалнята

 • Монтиране на чугунена фурна във ваната със собствените си ръце

 • Как да направите печка за вана със собствените си ръце

Previous Dimensioner af kabinen og fuglebøden til fårhunden
Next Ковани мебели

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Как да изберем силиконова боя за стени

Ако решите да актуализирате интериора на вашия апартамент, тогава в наше време има много цветове, които могат да помогнат в това. Изборът на цветове не е основното нещо, което трябва

статии 0 Comments

Цвят на теракота в интериора

Хармонията на цветовете, която се диктува от самата природа, е теракота в интериора. Това е доста популярно решение. Поради твърде ярки цветове, стаята става визуално по-големи и по-просторни, но в

статии 0 Comments

Смешниците на комина

Ефективната работа на пещта осигурява правилно оборудвана система за изсмукване на дим. Несигурността на тръбата с качулка провокира влошаване на течението и честа процедура за почистване на комина. Избягването на

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

+ 55 = 63