Гипсова мазилка Knauf Rothband - описание и характеристики

Гипсова мазилка Knauf Rothband – описание и характеристики

Често най-важният компонент на ремонта в помещенията е изглаждането на стените и тавана. В наше време има много смеси от гипс, но всички те са разделени на 3 класа: цимент-пясък, цимент и гипсови смеси. TM Rotband, компанията Knauf е лидер в тази област, доказано е качествен и надежден производител на универсални гипсови мазилки от всякакъв вид.

Обхват на приложение

Смесите на Кнауф са подходящи за всички видове довършителни работи. В линията от продукти ще намерите готови смеси за работа както по вътрешните стени на помещения и външни, в сгради с ниска или висока влажност, за старата и напукана от години на тестване, като гипсови стени Rotband ръчно полагане и машина. Те са идеално комбинирани с бетон, тухли, полистирол, DSP, както и с вече приложената смес! Гипсови мазилки Rothband широко използвани в кухнята и зоните за баня. В идеалния случай свържете се с почистени бетонни стени и тавани.

Първото и най-важното нещо, което трябва да се направи, е, че мазилният мазил трябва да бъде поставен по стените колкото е възможно по-високо - това е да се премахне цялата мръсотия от тях, всякакъв вид прах и откъсване. Разчистете очевидните изпъкналости и елементи за защита от корозия, изработени от метал. Областта на нанасяне трябва да е напълно суха и да може да издържи на теглото на нанесената гипсова мазилка с температура най-малко + 5 ° С.

Изчисляване на материали

Важно е да разберете колко метра повърхност трябва да обработвате, ако искате да запазите бюджета си и да не плащате допълнително за материала, който след това просто ще се съхранява в гаража ви. За тази цел е необходимо да се изчисли разходът на гипсова мазилка.

За правилното изчисление е необходимо първо да се вземе предвид дебелината на необходимия слой на приложение. За да разберат това, майстори обикновено измерват неравностите по цялата дължина и ширина на повърхността на стената, като използват специални индикатори за контролната точка. След като обобщим сумата от отклоненията, те разделят сумата от всички точки, от които са направени измерванията, като по този начин се получава средната дебелина на необходимата мазилка. Броят на броячите играе важна роля, толкова повече - толкова по-добре и резултатът ще бъде. По правило производителят посочва необходимата консумация на суха гипска мазилка за 1 кв. М. като се вземе предвид един слой от 10 мм, така че няма нищо сложно, солидна математика. На чантите на Rothband винаги е написано каква ще бъде консумацията на сухата смес на един квадратен метър. - това ще бъде приблизително 8,5 кг., тогава се изисква само тази стойност да се умножи по общата площ и средната дебелина на необходимия слой. Например, за обработка на площ от 20 квадратни метра, като се вземат предвид получените стойности на броячите: 1.7 cm, 6 cm, 1 cm, ние ще изчислим:

формула

отговор

Ср дебелина на нанасяне, cm

0,6 (мин от високата стена) + 6 + 1 = 7,6

7.6 / 3 = 2.5

2.5

Разходите за мазилка от мазилка Rothband Knauf на 1 кв. М м, кг

8.5 * 2.5 = 19.5

19.5

19.5

Обем на една стена, кг

20 * 19,5 = 396

396

396

Колко торби от суха смес ще бъдат необходими, парчета

396/30 = 14.5

15

15

Цената на една торба е 30 кг, разтривайте

355-380

Колко е мазилката на Rothband в края, разтривайте

355 * 15 = 4705

380 * 15 = 4915

4705-4915

Настройване на маяците

Нанесете приготвения Rothband разтвор на обработената основа приблизително на всеки 30 сантиметра с последващо вдлъбване на индикаторите и след като се уверите, че те са в една и съща равнина. Разстоянието между профилите не трябва да е по-голямо от 30 см.

Монтаж на защитни ъгли

Вече смесеното решение на гипсова шпакловка Rothband Knauf трябва да се размаже от вътрешната страна на профила и с дълга стъпка от 30 сантиметра.

важно! Инсталационните профили трябва да преминават в същата равнина като профилите на маяците.

Приготвяне на разтвор на гипс

Що се отнася до получаването на разтвора, тогава съотношението сух микс / вода ще бъде от 1 до 3 или от 1 до 5. Това количество е идеално, за да се избегне възможна неравномерна настройка на разтвора в бъдеще. Когато нанесете първия слой мазилка, не започвайте незабавно да прилагате втория слой, преди да го изсъхне и когато е напълно суха, повторете процедурата.

важно! Избягвайте прах на повърхността на земята.

Преди готвене е желателно да получите пластмасов резервоар с вече напълнен приблизително 18 литра, филтриран от калта (ако е мръсна) вода. При съотношение пропорции се изсипва от пет до седем минерални мистрия и се разбърква. След като разтворът започне да променя своята консистенция, добавете цялото тегло от торбата там и го разбъркайте с миксер за гипс, докато получите хомогенна, без бучка маса. Полученият разтвор трябва да се остави да стръмни за около пет минути и след това да се разбърка отново, за да се гарантира, че няма никакви дефекти в сместа. Ако забележите, че сместа е твърде дебела, добавете малко вода към нея.

внимание! Не се опитвайте да добавяте вода по време на прилагането на сместа по стените - това ще бъде само минус!

Също така, не експериментирайте и добавете други компоненти към решението, в повечето случаи - само боли.

Гипсова мазилка Rothband. приложение

След около 25 минути, след като разтворът получи хомогенна маса, той трябва да се постави върху повърхностите, които трябва да бъдат обработени, дебелината на слоя трябва да бъде между пет и петдесет милиметра. Що се отнася до процеса на кандидатстване, за тавана, е необходимо да се нанесе гипс мазилка със специален мазилка сокол, движещи се "на себе си". За стените е необходимо мазилката да се разстила и с "сокол" нагоре / надолу или с мистрия. След това е необходимо да се изравни цялата приложена маса с зигзаг движения.

В случай, че е необходимо да нанесете голям слой мазилка, първо трябва да нанесете първия слой с допустима дебелина и само след като напълно изсъхне да продължи да нанася следващата, докато получите дебелината, от която се нуждаете. По правило не се изисква тавани, а максималният слой гипсова мазилка е достатъчен.

Подравнете повърхността

След депозиран маса започва да изсъхне бавно (около 45-60 мин. След прилагане), третираната зона трябва Чертеж ниво с помощта на шпатула, да се освободим от наднорменото тегло и пълнене възможни празни пространства. Що се отнася до обработката на фуги на стени и склонове, тук е необходимо да се приложи специална плоскост за гипс.

Разтриваме обработената повърхност

В случай, че планът трябва да Лепене на тапети или боядисване на гипс, мазилка трябва да се допуска дори и "истински" петнадесет минути, а след това, много да я намокрете с вода и "полиран" със специална ренде. Това ще помогне да се избегнат всички видове хълмове и депресии, както и да се направят промени за използването на шпатула.

Изгладете повърхността

Когато мазилката вече визуално схванали, като по този начин визуално започва да придобива матирано покритие, трябва да се заглажда с голяма шпатула, което прави голямо надлъжно движение. След това можете безопасно да залепите тапета на повърхността. Ако искаме да постигнем гланц на заявената мазилка Rotband, направете следното: в 2.5 - 3 часа след прилагането на мазилка на повърхността, прилагане на слой влага от водата и след това отново гладка маса депозиран използва метален мистрия.

Структурира се повърхността

Специалисти знаят това, но най-вероятно все още не са чували, че прилагането на гипсови мазилки Rotband не е задължително да оставим това е напълно хомогенна и гладка форма, както ти я удари. Много хора обичат да придават различни форми и дори рисунки на приложната маса!

Всичко, което трябва да направите, е да превъртите импровизиран текстуриран валяк върху все още втвърдената маса или да покажете творчество и да рисувате голямо разнообразие от чертежи с помощта на инструментите, с които разполагате.

Малки ощипвания

Ако желаете да получите желания резултат в най-кратки срокове, за бързо изсъхване на мазилката препоръчваме да се осигури висока вентилация на помещенията. В случай на декоративни вариации на гипс, зоната на нанасяне трябва да бъде предварително покрита с грунд.

Вероятно основният въпрос, който всички мъчат след кандидатстването, е колко дълго изсъхва мазилката на Rothband? Ще отговорим незабавно, че времето за пълно изсушаване обикновено е около 7 дни, в зависимост от външните условия.

Не използвайте замърсени контейнери и оборудване за измазване няколко пъти. Всичко това само ще съкрати живота на мазилката, затова опитайте да миете вашите инструменти с вода след всеки слой мазилка.

Инструменти, необходими за работа

 • Капацитет на пластмаса за 50-125 литра;
 • Специален миксер за смесване на мазилка (мощност над 800 W);
 • Мистрия от неръждаема стомана;
 • Falcon за мазилки;
 • Правило на алуминий във формата на h-профил;
 • Правилото на алуминия е трапецовидно;
 • Фуги от гъби;
 • Гребен за мазилка.

Технически спецификации

 • Допустимост на молбата за едно време:
  • макс .: 50 мм;
  • мин: 5 мм.
 • Тегло в насипно състояние: 730 kg / m3 3
 • Допустимо отклонение: не надвишава 1,2 мм
 • Тегло на изхода:
  • 100 кг / 120 литра.
 • Консумиране на гипсова мазилка Rothband за 1 m2: ~ 8,5 kg / m2
 • Време за съхнене: ~ 7 дни
 • съпротивление:
  • свиване: повече от 2,5 МРа;
  • при усукване: повече от 1,0 MPa.
 • Плътност: около 950 кг на м3.
 • Мазилка от стени с циментово-пясъчен разтвор

 • Мазилка от агне - технология за правилно приложение

 • Как да направите текстурирана мазилка с ръцете си от шпакловка

 • Как да подготвим циментова варова мазилка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

95 − = 90

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map