Изкуствен камък за вътрешно обзавеждане

Изкуствен камък за вътрешно обзавеждане

Нов модерен материал в покритието е изкуствен камък. Използването му е от значение както за публичните институции, така и за дома. Изкуственият камък за вътрешно обзавеждане е широко разпространен поради високи декоративни качества, лесен монтаж.

Материални характеристики

Първо, един изкуствен камък е достъпен само за държавните институции, след това благодарение на високата конкуренция декорирането стана достъпно за частния сектор. За вътрешно довършване се произвеждат гипс, акрил, кварцови камъни.

Гипс - екологичен, нескъп материал, който създава допълнителна шумо- и топлоизолация. Гипсът камък е лек, лесен за инсталиране, но много крехък. Възможна домашна продукция, ако има специални формуляри. За да направите това, гипсовото тесто се смесва с добавянето на оцветител, изсипва се в мухъл и се изсушава в продължение на три дни. Но такъв процес е дълъг, не винаги ценен, толкова по-голяма е цената на материала.

Акрил - се различава от предишната, тъй като не се страхува от влага, не абсорбира прах, замърсява, не се страхува от удари, има гладка повърхност, която се страхува от абразивни почистващи препарати. Също така лек, екологичен, незапалим материал. Тази украса е по-скъпа.

Кварц - най-издръжлив, практичен, но скъп. Неговото предимство - устойчивост на температурни промени, което може да се използва в сауна или в близост до готварска печка. Уникален естествен модел се получава благодарение на използването на мрамор, гранит и кварц в трохи. Визуално два материала се различават леко, но докосването може да различи пластмасата от камък.

Декоративен камък за вътрешна декорация на стени се произвежда в различни конструкции. Възможна имитация на тухли, мрамор, пясъчник, гранит, фагон. Използването на естествен материал може да бъде не само евтино, но непрактично поради загуба на място, инсталационни характеристики. Естествен материал - тежка, неправилна форма, обемна, е трудно да се оформи, лепило. Но цената му е много по-висока от имитацията.

Специален вид е гъвкав камък. Тя е тънка ивица от естествен камък, залепена на тъканта основа с помощта на полимери и пясък. Декоративните свойства са по-добри от конкурентите поради разнообразието от цветови комбинации. Следните предимства: лекота, гъвкавост, здравина, непоносимост, топлоустойчивост, лесна инсталация.

Монтажни характеристики

Декорацията на стените под камъка изисква предварителна подготовка на повърхността: почистване от изпъкналости, мазнини, изравняване, залепване с бетон.

Подравняването на повърхността е възможно с гипсокартон или гипс. Използването на гипсокартон ви позволява да създавате сложни дизайни, които, комбинирани с декоративен камък, създават уникален интериор. Такова дизайнерско решение е допустимо само за просторни помещения. Изкуствените камъни не изискват идеална повърхност за залепване, така че можете да пропуснете стадия на мазилка на стените след мазилката. Такова обучение ще бъде много по-евтино.

За да инсталирате декоративен камък, е необходимо лепило за плочки. Използвайки назъбена мистрия, сместа се нанася върху подготвената повърхност и върху довършителния материал, елементите се настройват в съответствие с нивото и се подреждат алтернативно. Присъствието между слоевете на мрежестата мрежа подобрява адхезията и здравината на конструкцията. Обърнете внимание на препоръчаните видове зидария, от които се нуждаете, когато купувате материал върху щандовете с проби.

Шевовете между елементите могат да бъдат с различни ширини или напълно да липсват, в зависимост от личните желания, дизайнерските характеристики. Наличието на шевове е незначително, но спестява консумацията на материала, със силен контраст, те могат да бъдат покрити с мистрия в тона. Подробно видео инструкция на връзката

Употреба в интериора

Днес изкуствен камък изглежда органично във всеки интериор на апартамента, може да бъде спалня, кухня, зала, коридор. Въображението на дизайнера е безгранично, то въвежда модна новост в проект на всеки стил.

В кухнята

Изкуствен камък във вътрешността на кухнята не е необичайно, а по-скоро модел. Може да украсява врата, стена, ъгли или да служи като престилка. Ако искате да направите престилка от този материал, трябва да изберете правилния вид: гипсът не е подходящ за това, той абсорбира влага прекалено добре, дори и в обработена форма.

Затова си струва да изберете аналогов акрил или кварц. Акрилният камък става мек при нагряване, така че в зоната на плочата той трябва да бъде покрит с топлоустойчиво стъкло. Повърхността може да бъде гланц или матирана, с желания цвят. Изглежда особено впечатляващо, когато масата с престилка е направена от един материал, това решение ви позволява да премахнете границите, да разширите пространството. Предимството на акрилния камък е неговата лекота, целостта, лекота на промяна на формата, податливост към изрязване, пробиване.

Кварцовият камък не се страхува от влага или температура. Той е удароустойчив, може да бъде изрязан. Може да се направи под формата на голям цял лист или на всякакви други размери. Цветовата схема и формата на продуктите са много разнообразни. Поради уникалните си характеристики, такава престилка не се нуждае от защита.

В коридора

Изкуственият камък във вътрешността на коридора е много актуален вид декорация. Ако този дизайн не е достъпен, те прибягват до използването на тапет под камъка, но ефектът от такава замяна не е същият. За дизайна на коридора са подходящи всички видове камък. Но е възможно да се използват акрилни и кварцови сплави не е препоръчително поради високата цена на материала.

Коридорът, където целият вход е завършен с изкуствен камък, разделя коридора на зони. Но правилно избраните тонове промиват ясни граници, създават гладък преход без да намаляват пространството, без да намаляват визуално площта.

Само каменната врата е завършена с по-малки стаи. Такова дизайнерско решение не изисква специални разходи, но въвежда елемент на лукс и модерност. Тази опция изглежда много органична.

По същия начин можете да украсите останалите врати, огледалото, дъгата. Вземи коридора в един стил. Комбинация от кафяви, жълти цветя, използването на декоративна мазилка подходяща текстура, както на снимката дават допълнително усещане за величие.

В спалнята

Използването на изкуствен камък за интериор в спалнята може да изглежда странно. Това е студен материал, който не съответства на топлината и комфорта на тази стая. Но декорирането на една стена може да създаде необходимия контраст, да подчертае нежността на интериора или тежестта и харизмата на собственика. За да се бие наличието на декоративен камък е необходимо компетентно, в противен случай няма да бъде неразделна интериор, а остатъци.

Тук има много уютна спалня с изкуствена каменна украса. Мекият бежов цвят, жълтото осветление, простотата във форми създават класическа стая с много спокойна и уютна атмосфера.

Подобен, но по-минималистичен вариант, подчертаващ тежестта и концентрацията на собственика само върху най-важните. Това се доказва от формата на изкуствения камък и цветовата комбинация в интериора.

Изкуственият камък във вътрешността на апартамента е подходящ за стила на гръндж, но трябва да сте в състояние да изберете правилно формата и цвета на финала.

В залата

Модерна зала в гръндж или таванско помещение не е възможна без декорация с изкуствен камък. За да запазите използвания стил подходящ интериор и тапет.

Но дори и в класически стил, можете интелигентно да се поберат декоративен камък. Комбинацията от цветове прави интериора цялостен и нищо не изглежда излишно тук. Дори минималната декорация с камък дава на стаята функция.

Стилът на таванското помещение е съвършено допълнен от декора на стената в тона на килима и стените до него. Оказва се разпределението на общата площ на зоната за отдих и комуникацията. Кафяв цвят, за да се избегне тъгата се разрежда с ярки акценти и се допълва от светъл фон на останалата част от стаята.

В тази версия черната стена на декоративния камък допълва стила на минималистичния, но модерен интериор и създава фон за удобно гледане на телевизора. С помощта на такъв екстравагантен дизайн беше създадена атмосферата на киното.

заключение

Огромен брой интересни дизайнерски решения вече са приложени и колко необичайни желания се намират във всеки потребител. Производителят предлага все по-модерни интересни материали за вътрешно обзавеждане. Използването на изкуствен камък за вътрешно декориране на стени бързо се разпространи и стана много важно поради желанието да се откроим и пропаганда на натурализма. По мода винаги оригиналност и индивидуалност - при избор на дизайн на жилището не е необходимо да се страхувате да експериментирате с въображението.

  • Как да лепене бамбук тапет

  • Видове тапети за стени и тавани

  • Приложение на венецианска мазилка

  • Венецианска гипсова мазилка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map