Comments 0 0 4 Views

Как да изберем електрическа лебедка

Асансьор, подемник, или лебедка - всичко това са имената на добре познатия устройство или единица, широко използван по време на строителството, управление, ремонт и транспорт на автомобилната техника и дори за оран градини в крайградски райони. За да повдигнете гравитацията или да преместите стоките в гаража или в страната, електрическата лебедка се използва най-често с най-проста предавка и моторно задвижване.

Електрическо устройство за лебедка

Всички съществуващи електрически варианти на асансьорите, независимо дали са стационарни или агрегатни или преносими, са конструирани по един принцип и се състоят от практически същите компоненти:

 • Тялото на електрическия подемник или лебедките носи всички главни части и части на устройството. Обикновено тялото е направено под формата на мощна стоманена рамка с отделения за навиване на кабела и електрическия мотор;
 • Стоманено или комбинирано въже с дръжка, кука или такелаж;
 • Устройството за навиване на кабела е направено под формата на стоманен барабан с водеща шина и редуктор. Използването на последното ви позволява да намалите ротационната сила до приемливо ниво;
 • Моторното задвижване на повдигателната уредба, най-често електрически мотор, се използва за 220 V в електрическа мрежа за битови нужди или електродвигател с постоянен ток за 12-24 V;
 • Система за дистанционно управление.
За информация! В зависимост от основната цел, жилищно настаняване електрически непременно оборудвана със специален закопчаване, с които преносим структура може да се монтира върху определена база, като на бум строителство подемник или на рамата на превозното средство.

Най-стресираната и износена част от преносимата електрическа лебедка е кабел или въже. Най-често срещаната за ръчна и преносима лебедка е тънък стоманен кабел с диаметър 5-6 мм, изработен от голям брой тънки метални жици, навити на едно парче. Огромно усилие, достигащо в някои случаи дузина тона, с течение на времето, забранява отделни теми. Ако кабелът на електрическия подемник не го замени навреме, може да се получи счупване на кабела под товара и в резултат на това да се намали предавката на уреда.

За преносима версия барабанът с въже се допълва със защитно покритие, което намалява замърсяването на повърхността с прах и вода. Стационарните електрически вериги за лебедка, използвани в битови и промишлени подемници, обикновено се изработват с отворени барабани, което ви позволява да следите състоянието на кабела и верността на неговата намотка.

Най-важният критерий за избор на електрически повдигач за строителни или монтажни работи е проектирането на редуктора и дължината на въжето. В повечето случаи строителните товари могат да бъдат разделени на партиди, което ще позволи с подходящата дължина на въжето да се издигне партидата материал от всякакъв обем до височината.

Управление на склад и търговски предприятия е определяне теглото вдигна електрическа лебедка, тъй като доставката на стоките често се превозват в контейнери и специални контейнери. В този случай максималната дължина на въжето няма определена стойност.

Най-често срещаните лебедки

Оригиналната цел на лебедката като повдигач се е променила драматично днес. Съвременното електрическо устройство за лебедка се счита за агрегат, чрез който е възможно да се получи огромна сила на теглене и посоката на прилагане на силите не играе специална роля. Най-търсените кабелни подемници са в строителството, транспорта, ремонтните дейности и в домашни условия.

Повечето от номенклатурата на механизмите за повдигане и повдигане могат да бъдат разделени на четири групи:

 1. Лебедки и асансьори за строителството;
 2. Спомагателно промишлено оборудване;
 3. Лебедки електрически задвижване с широко предназначение;
 4. Транспортни лифтове, използвани като самозащитници и ремонтно оборудване.
За информация! Електрическата лебедка се използва широко в бензиностанциите и складовете на предприятията на едро. За движение на стоки и товари на относително малко тегло до 200 кг, да се изгради пълна кран е скъпо и икономически нецелесъобразно, по-лесно да се използва мощна тяга лебедка устройство или тип подемник рамка.

Универсални електрически лебедки за строителни и товарни работи

Монтажната работа и изграждането са се превърнали в една от областите на приложение, където устройствата и механизмите на лебедките се оказват наистина необходими. Дори и на големи строителни проекти на многоетажни сгради повдигат въпроса на малки партиди от довършителни материали, зидарски материали, ВиК и помощни средства, с тегло няколкостотин килограми, той е решен с малък електрически лебедки мобилни устройства, асансьори и блокове, монтирани на байпас траверс.

Като пример можем да споменем една проста и надеждна система "KDJ-250V". Тегло на сборната с въжето е само 66 килограма, което го прави лесно да се движат и инсталиране на лебедката заедно. Приемащият барабан държи 58 метра кабел, предназначен за товар от 250 кг, което е достатъчно, за да се повдигне комбинираните товари и материали до нивото на пететажна къща. В този случай ролковият блок се закрепва към конзолната преграда в приемната зона на сградата и самата лебедка се монтира върху основата на къщата. При дължина на въжето от 58 м е възможно да се повдигне товар от поне 25 кг до не повече от 250 кг до височина от 29 м.

Ако лебедката се монтира директно върху приемащата платформа, тогава височината на повдигането се увеличава на 16 етажна сграда.

Конзолните лебедки, например "KDJ-300E", позволяват повдигане на товара до височина без използване на изтегляща ролка.

Освен директно изпълнява операции повдигане, електрически лебедки са широко използвани за хоризонтални транспортни колички, колесни контейнери и вагони до материали и части, използвани в инсталация в малък мащаб или монтажни работи.

Например електрическия подемник тип "TL-12" ви позволява да премествате товари с тегло 200-300 кг, както на колело, така и на ролкови лагери. Дължината на въжето е 50 метра, което е повече от достатъчно, например, за преместване на контейнер със стоки от хладилен склад или сутерен, или зареждане на суровини.

Тракторите са първоначално проектирани по отношение на хоризонталното направление на силата, така че тялото на модула винаги е сглобено върху твърда рамка, направена от I-лъч или канал. Силата на индустриалните теглителни лебедки обикновено се изчислява на трифазна електрическа мрежа от 380 V.

Транспортни лебедки

Лебедките и асансьорите се използват в транспорта в две форми - като спасители и извършващи товаро-разтоварни операции. В първия случай, задвижването на лебедката може да се извърши както с помощта на система за отвеждане на мощност от кутията за пренос на двигателя, така и под формата на автономно устройство, задвижвано от автомобилна батерия.

Първата версия на лебедките се използва за мощни товарни автомобили и системи, например за специализираната технология на спасителните служби. Втората версия на електрическата лебедка е инсталирана на пътнически автомобили, офроуд автомобили и пикапи. Дизайнът на такава лебедка е почти идентичен с обикновена преносима система.

В стандартната версия корпусът на електрическата лебедка е прикрепен към рамката на автомобила, а дистанционното управление може да бъде отдалечено или дори оборудвано с дистанционно управление. Освен това куката и допълнителен набор от кабели, електрически апарати лебедка може да се допълни блок и макара, значително увеличаване на сцеплението при въжето. Електрическото захранване на моторни такива лебедки се извършва не от акумулаторна батерия и от електрическата система на автомобила при работещ двигател. Електрическият тип е много по-удобен и по-безопасен от механичните и хидравличните системи.

Електрически навигационни устройства 220 V се използват широко и за лодки - лодки и лодки. Anchor лебедка с електрическо задвижване дава възможност за отключване на котвата леко и бързо изтриване или премахване на кабела до необходимата дължина, като се гарантира оптималното местоположение спрямо брега или край кея на лодка.

Например, електрическа лебедка «Stronger СТОМАНА ръце 35" се случва с метална рамка, но цялата конструкция е затворена от удароустойчив пластмасов капак. котва дължина линия е 35 m. Устройството позволява да се вдигне от земята котвата с тегло под 15 кг при скорост от 30 м / мин. Захранване от батерия единица 12 V. Ако се желае на устройството може да бъде снабдена с бутон за дистанционно управление.

заключение

Лесно и непретенциозен дизайн електрическа лебедка ще го направи не само надеждна, но и издръжлив. Средната продължителност на експлоатация е 10 години за скоростната кутия и мотора на уреда. За разлика от хидравличните системи, практически няма възли в електрическата лебедка, които периодично трябва да се проверяват или променят, като консумативи. В същото време, на електрическия активатора прави устройството по-безопасно в ред Хаспели механични или ръчна верига.

 • Какъв тип компресор е необходим за пистолет

 • Комплект за полагане на ламинат

 • Как да изберем смесител

 • Kärcher за измиване на прозорци

Previous Hvad er en pylon?
Next Как да се изгради електрически кабел в кутия

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Как да направите камина

В повечето случаи камината е толкова ясно слънце: то затопля и угодно на господаря във влажно и неподходящо време. Топлината на горящата дървесина, миризмата на дърва, загрята от огън, се

статии 0 Comments

Баня с наклон на покрива

Повечето собственици на бани се опитват да изградят под формата на отделни сгради, изработени от къщата, в изолиран район и чисти крайградски район или частна собственост у дома. Понякога изборът

статии 0 Comments

Нормите за изграждане на гараж на обекта

Собствен крайградски обект - място, което можете да подредите според вашите предпочитания. Междувременно е невъзможно да се намерят сгради на сайта. Разполагането им се регулира от SNiPs и други правила.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

62 − = 57