Comments 0 0 8 Views

Как да направите камък блок със собствените си ръце

Много собственици на вили искат да украсят градинските си пътеки с тротоарни плочи. Благодарение на него можете да отделите специално внимание на място за барбекю или място за отмора. Правоъгълните каменни плочи, най-често срещаният тип павирани плочки, често се използват, за да се осигури сляпата площ на къща или да се прости прости пътища.

Тротоарните плочки, в сравнение с обичайното асфалтово или бетонно покритие, имат много предимства. Например, по време на дъжд по калдъръмена пътека, не се образуват локви, а по време на топлинни камъни не изпускат вредни вещества (които не могат да се кажат за асфалт). Освен това, ако имате нужда от изграждане на комуникации, тогава корицата в този случай може лесно да се премахне и след това да се върне на място, без да се притеснявате за нарушаването на нейния външен вид. И, разбира се, градинската пътека, украсена с зидария, изглежда много хубава и чиста.

Какво трябва да направите за павета

Производството на павета от собствени ръце изисква преди всичко свободно пространство, в което е възможно да се организира маса за формоване и шкаф, където се съхраняват формите за изливане.

Освен това ще са ви необходими самите формуляри. Ако паважът е замислен с шарка или някакъв вид релеф на повърхността, е необходимо да се подготвят предварително специални "печати", за които се използва твърда жица. По време на пълненето на калъпите телта се притиска към повърхността на бъдещата плочка, докато се получи желаният модел.

плоча за тротоари

За да направите каменните блокове, се нуждаете от цимент, чиста вода и пясък. Маркерът на цимента трябва да е най-малко 500-ия, а пясъкът да се поема с едрозърнеста река. Съотношението на цимент и пясък може да бъде 1: 2, 1: 3 или 1: 4. Ако желаете, част от пясъка може да бъде заменен с малък чакъл. Водата трябва да се използва само чиста, в противен случай качеството на готовите павета няма да бъде прекалено високо. По време на приготвянето на разтвора, водата се добавя постепенно и леко, докато сместа стане хомогенна.

За по-нататъшно зидария изглеждаше точно така, както тя е била предназначена да притежават желаните качества, можете да добавите чакъл или някакъв подобен камък, малки кокетни клапани, сухи прахообразни бои и метални решетки за допълнителна надеждност.

За да се повиши качеството на цветните павета, ще са необходими пигментни багрила, пластификатори и подсилващи материали.

Чрез използването на пластификатори подобрява здравината на продуктите и тяхната устойчивост на замръзване. Пластификаторът обикновено се добавя в количество от 0,7-1% от теглото на целия разтвор, и цвето необходимо за придаване на желания цвят тротоара, добавя в количество от 0,5 -10% тегл. Укрепването на силата на бъдещите плочки може да се дължи на използването на подсилващи материали (подсилващи влакна или метални мрежи).

За да дадете паветата на десния сянка, трябва да се използват минерални багрила. Картината може да се извърши по два начина:

 • Добавяне на багрилото към разтвора по време на месене. Благодарение на този метод можете да получите заглушен, не прекалено ярък нюанс. Може да се използва само ако разтворът е смесен от бял цимент и лек пясък, в противен случай плочката няма да изглежда чист.
 • Продуктите, които са в етап на сушене, се поръсват с боя, която леко се разтрива с метална мистрия. Този метод ще даде много ярък и богат нюанс, но трябва да работите много внимателно, за да не повредите повърхността на плочките.

производство на тротоарни плочи

Основните технологични операции за производство на павета

За приготвянето на разтвор, проста пластмасова кофа и свредло (или перфоратор с дюзов миксер) са идеални.

Производството на тротоарни плочи включва следните стъпки:

 • Сместа се излива в калъпи на около половината, след това се поставя решетка от метални пръти и пълнене на матрицата до края. След това, хоросанът се набива, докато повърхността стане колкото е възможно по-плоска.
 • След като разтворът бъде изравнен, вземете печати, за да приложите шаблона и натиснете в повърхността на желаната дълбочина.
 • За да украсите паветата, можете да оформите повърхността с няколко малки камъка, например под формата на някакъв шаблон. В случай, че се нуждаете от лъскава повърхност, трябва да я полирате. За да се постигне желаният ефект, изсушените плочки се поръсват със сух цимент, който се втрива в повърхността с прецизни полиращи движения.
 • След това сместа трябва да изсъхне, което отнема около три дни. За да се гарантира, че пукнатините не се образуват на повърхността, което е особено често през лятото, повърхността на тротоарните плочи периодично се навлажнява с вода.

партида за производство на плочки

Последователността на етапите не зависи от характеристиките и обема на панелите, които се произвеждат. В случай, че е необходимо да се произвеждат голям брой павирани плочи (например за проектиране на паркинг близо до къщата), трябва да използвате по-мощно оборудване.

Голямо производство на павета

Когато се произвежда голямо количество павета, са необходими много други форми, което значително ще ускори процеса на създаване. Към днешна дата в строителния пазар можете да намерите огромен брой много различни модели и размери.

Традиционно формите са изработени от пластмаса или каучук. Използваният материал, както и качеството на крайния продукт, влияят върху живота на продукта (обикновено от 100 до 500 цикъла на изливане). Следва да се отбележи, че след изтичане на експлоатационния срок формите не се отпускат за ремонт. В допълнение към материала за проектиране на самата писта, трябва да мислите преди време за наличността на плочките, необходими за поправка на покритието с по-нататъшна употреба (10-15% от общото количество).

Ако се опитате да класифицирате формите за изработване на павета от срока на експлоатация и материала, тогава ще бъде публикуван следният списък

 • Каучук (силикон). Може да има както лъскава, така и матова повърхност. Допълнителни устройства като кофраж, когато се използва, не се изискват. Достатъчно е около 500 цикъла от павета. Разбира се, можете да го използвате по-дълго, но качеството на продуктите ще намалее.
 • Пластмасата има голям асортимент от различни конфигурации и терен. Изчислява се за приблизително 250 цикъла на изливане.
 • Полиуретанов продукт, който е достатъчен за 100 цикъла. Благодарение на използването му е възможно да се хвърли повърхност с много малки детайли.
 • Форми за палети с ръце. Като самостоятелно направени, дървени кутии, обикновено се използват пластмасови контейнери, а също така са изработени от отпадъци от метални тръби. Ако желаете, можете дори да използвате млечни пакети.

внимание! Ако матрицата за леене на павета е направена на ръка, тогава тя трябва да бъде смазана, в противен случай ще бъде много трудно да се отстрани готовия продукт от нея. За смазване просто машинно масло или масло за сушене е идеално.

За да подготвите самостоятелно конкретно решение в точното количество, се нуждаете от електрически миксер. Обемът на работния резервоар се избира при отчитане на неговата производителност и броя на формите за изливане.

За да се компресира решението на бъдещите павета във форми, се използва специален вибратор за павета. Вибрационната маса с прост дизайн може да се изгради самостоятелно, с комплекс - да се купи в магазина.

За да направите вибрираща маса със собствените си ръце, можете да вземете обикновена гума за автомобил. Поставя се метална плоча, дебелината на която е около 5-10 милиметра. На табелата трябва да се фиксира мозайката, вибрираща, когато е включена. Освен това можете да уплътните бетона по друг начин. За тази цел основата, върху която са поставени леярките, е леко разтърсена от ръцете.

маса за изработка на плочки

За сушенето на павета се използват обикновено стелажи, които се монтират на места, които са надеждно защитени от влага и слънчева светлина. Съхранявайте продукта във формата най-малко 24 часа. В бъдеще, когато продуктите се изваждат от него, те се нуждаят от още три седмици, за да изсъхнат напълно.

Малко производство на павета

Ако производството на павета ще се случи в малки количества, тогава можете да направите, без да използвате специално оборудване.

Освен това в такива случаи не е необходимо да се купуват дори калъпи за изливане, защото ако се опитате, можете да ги направите сами. За да направите това, използвайте дървени ламели и обикновени пирони или винтове. Формованата форма може да се разглобява, което значително ще опрости процеса на настилка. Като се има предвид, че те могат да бъдат ремонтирани, техният експлоатационен живот значително се удължава.

За да се даде на плочки, която се изсипва в домашна форма, необичаен модел, под него лежат субстрат - каучук мат с желания модел, покрити с пластмасова обвивка. Ако желаете, можете да закупите в магазина специални шаблони с картини, които просто трябва да се поставят върху бетона, след като се излеят и запечатат. След като шаблонът ясно се появи на повърхността на бъдещата плочка, шаблонът се отстранява.

Сега можете да решите сами дали си струва да направите павета от себе си или по-добре да платите за завършените.

 • Меки покрития за детска площадка

 • Видове пътища на тротоарите

 • Пътека от пластмасови бутилки със собствените си ръце

 • Как да направите изтичане за сляпа зона

Previous Hvad er udvidet ler
Next Ние правим полу-суха подова замазка със собствените си ръце

About author

You might also like

статии 0 Comments

Стил на реколта във вътрешността на апартамента

Много от нас не искат да се разделят с някои от старите ни неща. Някои от тях държат спомен за нашите близки. Споменът за важни събития е свързан с други,

статии 0 Comments

Покрив на покрива през покрива

Подреждането и проектирането на елементите на вентилационната система на покрива до голяма степен зависи от специфичното използване на вентилацията и специфичните особености на покрива. Въпреки сравнително голямото разнообразие от различни

статии 0 Comments

Изопластика: технически спецификации

Традиционните покривни материали за хидроизолация на покриви на Izoplast избрани, ако бюджетът е неограничен работа ясно, и имат желание да се изгради покрив от нивото на премия. Апаратът може да

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

2 + 5 =