Как да направите мотоблок със собствените си ръце

Как да направите мотоблок със собствените си ръце

Преди да започнете работа, трябва внимателно да проучите структурата на мотоблока. За да го създадете, имате нужда от мотор от мотоциклет или от верижен трион. Но си струва да си припомним, че верижният трион трябва да е мощен. Ако желаете, брана за моторен блок може да се направи ръчно, както и други приставки.

Общо описание на мотоблочките

Мнозина не разполагат с възможността да орелят земята с трактор, а ръчната работа дори с малка градина е трудна. Но ако собственикът на сайта има мотоблок, такива проблеми не възникват, тъй като обработването на почвата е достатъчно бързо и лесно.

Едно от предимствата на описаните единици е малкото количество консумирано гориво. Много собственици на такива продукти имат 5 литра бензин за няколко часа работа. Но не всеки има възможност да закупи фабричен дизайн, тъй като евтините модели не са достатъчно мощни, за да изпълняват всички работи, а не всички собственици на обособени позиции могат да купуват по-качествени продукти.

Ако използвате старата технология като дарител, можете да създадете надежден мотоблок за градината със собствените си ръце, който ще продължи няколко десетилетия. В същото време можете да създадете дизайн, без да харчите много пари.

С помощта на описаното устройство е възможно да се извършат такива работи като:

 1. Транспорт на стоки. С мощността на мотоблока е възможно товарът да бъде прехвърлен на 300 кг. За тази цел на модула е прикачено ремарке.
 2. Оранът на почвата, както и огорчението. Това се прави с помощта на такива прикачени устройства като брани, резачки и култиватори.
 3. Засаждане на култури.
 4. Почва почво на мястото си.
 5. Окопаване.
 6. Събиране на картофи.

Също така мотоблокът може да се използва за дейности като пробиване, почистване на сняг и почистване на територията.

Какво трябва да създадете мотоблок

Преди да започнете да сглобите устройството, трябва да определите силата на бъдещия дизайн. Ако донорът за новото устройство е резачка, по-добре е да изберете мощен двигател на Урал. Също така, за да се изгради двигателен блок, двигателят на стар мотоциклет е подходящ.

Много от тях са оставили стари мотоциклети, които са престанали да бъдат използвани, така че няма да е трудно да ги намерите. Средната мощност на много стари мотоциклети е 16-22 конски сили.

Преди да направите мотоблок със собствените си ръце, трябва да намерите чертежи на такива устройства. Не забравяйте за машината за заваряване.

Схема на мотоблока на устройството

Преди да инсталирате двигателя от мотоциклет, е полезно да увеличите сцеплението. Това е необходимо за по-лесно стартиране на двигателя. За да направите това, е достатъчно да смените инсталирания клапан с клапа. Това ще спести гориво, докато използвате мотоблока.

Редукторът може да бъде взет от скутер. Като рамка на бъдещия продукт може да действа модифициран дизайн на мотоциклета. За да направите това, е достатъчно да подрежете вилицата за предното колело, както и други части, които пречат на монтажа на оборудването.

Моторът на някои мотоциклети е твърде мощен за мотоблока, поради което е необходимо да се инсталира редуктор на скоростта. Струва си да си припомним, че за оста на мотоблока не използвайте тръбата, тъй като тези продукти не са надеждни. Тази част трябва да е неразделна част.

Ако желаете, можете да си направите количка за мотоблок със собствените си ръце.

Основни единици на устройството

Преди да започнете работата по моторния блок, е необходимо да научите подробно следните структурни елементи:

 • отдолу;
 • редуктор.

Първият възел е част от скоростната кутия и е необходим за нормална работа на устройството при ниски скорости. Много работи на сайта са бавни, така че този елемент е необходим. Например, копаене на картофи и нарязване на бразди се извършва при ниски скорости.

При всички фабрични модели е инсталиран ограничител на скоростта, така че трябва да се фиксира върху самостоятелно изработено устройство. Ако този елемент не е монтиран, мотоблокът, направен от собствените си ръце, може да се използва само за транспортиране на стоки или за оран на големи площи.

Редукторът на модула е монтиран между мотора и колелата. При инсталирането на определени прикачени устройства, въртящият момент се предава на фиксираното устройство. Пример за това е снегопочистване или тренировка.

При липса на опит с такава техника, не трябва да се опитвате сами да сглобите скоростната кутия, а също така да фиксирате редуктора на скоростта. Най-лесният начин да придобиете такива механизми в специализирани магазини. Често те се отстраняват от старата технология, която вече не се използва.

плуг

За да направите плуг за мотоблок със собствените си ръце, струва си да намерите стомана, дебелината на която е 3-5 mm. Първо, се създава дял. Обикновено тази част е изработена от циркулярен трион. Режещият ръб на дяла първо е отблъснат върху наковалнята, а след това остъргван по същия начин като острието на плитката.

След производството на акцията се създава сметище. За него можете да използвате тръба с диаметър 0.58 м. В същото време дебелината на стените не трябва да надвишава 0.5 см. След като сте подготвили всички необходими детайли за сглобяване на плуга за мотоблока със собствените си ръце.

За да не се бъркате при сглобяването на всички елементи на плуга в едно цяло, първо трябва да го направите с оформление. След като са създадени растери, сметища и допълнителни компоненти, е необходимо да се свържат с точково заваряване. Щитът и стълбовете се съединяват с делителя и се заваряват, както е показано на чертежите. Правилно направени всички елементи, е възможно да се направи плуг за мотоблок със собствени ръце, който не се отличава от фабричните продукти.

Представеното видео показва процеса на създаване на мотоблок.

адаптер

Много собственици на описаните устройства използват адаптер, за да направят пътуването по-удобно. Този дизайн е непрактичен, защото вместо това можете да инсталирате трейлър. На която седалката ще бъде разположена. Но, въпреки това, много собственици на мотоблокове създават такъв дизайн.

Можете да ги направите, без дори да имате опит в създаването на такива проекти. Първо трябва да се уверите, че мотоблокът има сделка, предназначена да свърже адаптера. Ако е налице, можете да продължите към следните работи:

 1. Първо трябва да намерите правоъгълна тръба, която ще има следните параметри: дължина 1.7 м, ширина и височина около 4 см.
 2. След това, в единия край на този продукт, трябва да заваряте тръба с дължина половин метър, която ще формира основата за болтовете на колелата. По време на изпълнението на такава работа е добре да се помни, че височината на дренажа от средата на колелото до основата на закрепването трябва да бъде около 35 см.
 3. Рамката със седалката може да има различен външен вид. изборът на определена опция зависи от физиката и предпочитанията на собственика.
 4. За да бъде конструкцията надеждна, е необходимо да се прикрепят скобите към напречните тръби.
 5. На последния етап рамката е монтирана върху рамката, чрез която е възможно да се контролират приставките.

По този начин, за да се създаде адаптер, е необходимо да има стоманена тръба, колела, седалка и машина за заваряване.

уши

Лодките за мотоблок се създават със собствените си ръце, за да се увеличи ефективността на механизма. Дори големи колела не винаги позволяват висококачествена обработка на почвата. Тези продукти са добре прилепнали към почвата, което ви позволява да работите по-ефективно.

Има три често срещани типа гроздове:

 • покривала за колела;
 • буркани от стоманена ламарина;
 • продукти на базата на автомобилни дискове.

Капаците на колелата са изработени от стоманен лист с дебелина около 5 мм. Такива продукти са сгънати листове от метал, на които са разположени заварени ъгли. Такива щифтове могат да бъдат закрепени към колелата и отстранени, тъй като ръбовете са затегнати с болтове.

Gruntozatsepy, създадени от стоманени листове, са доста прости и често се правят от собствениците на домашни мотоблокове. Те са метални дискове, които имат заварени остриета.

Третият тип продукт е създаден чрез заваряване на метални ъгли на автомобилни дискове. Много е лесно да създадете такива трактори за мотоблок със собствените си ръце, ако имате заварчик.

 • Как да си направите брадва

 • Как да работите с Fokine Flat Cutter

 • Градинската количка със собствени ръце

 • Сноумобил от собствени ръце на мотоблок

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 − = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map