Как да премахнете скърцането на дървен под

Как да премахнете скърцането на дървен под

Никой няма да спори с факта, че дървеният под е красив и екологичен. За всички останали, то е и топло, което създава комфорт при ходене. Обаче такова покритие има един недостатък, който може да усети нервите ви. За какво говорим? Скърцане. По време на операцията се появява и дразни всеки член на семейството в апартамента. Има няколко ефективни опции, които ще помогнат за справяне с проблема с скриптовете. Една от тях е избрана от мнозинството собственици. Той е най-прост и мързелив. Това не трябва да прави нищо. Ще бъдете изненадани, но много от собствениците го правят, защото подвижният под не засяга целостта на конструкцията по никакъв начин. Но не всеки ще толерира непрекъснатото скърцане, което се случва при ходене по дъски. Ако сте от такива домакини, тогава се интересувате от въпроса, как да премахнете скърцането на дървен под в апартамент?

Това ще се опитаме да ви предадем. Първо, ще разберем защо дървеният подът се гърчи и тогава ще открием начини да се справим с този неприятен феномен.

Защо дървеният под счупен?

Преди да се справите с проблема, е важно да разгледаме основната му причина. Това ще ви помогне в бъдеще да избегнете последици или целенасочено да решите проблема с крякането точно сега. Така че основната причина за скърцането на пода е, че с времето дъските започват да се деформират. Поради това те се преместват и търкат един срещу друг. Това е коренът на проблема.

Деформацията на дъските с времето не може да бъде избегната. Това дърво, така че процесът е просто неизбежен. Ето няколко причини за това:

 1. Процеси на естествено застаряване на дърво. Мнозина забелязали, че скърцането се случва на стари етажи. Работата е, че материалът има определен период на работа. Той е повлиян от атмосферата, физическите влияния и други фактори. Свойствата ще се влошат и това няма да бъде засегнато. Всички материали са предмет на това, само тук природни продукти, като дърво, губят свойствата си по-бързо. Малко да спрете стареенето на дървения под с помощта на защитни импрегнации.
 2. Друга причина за скърцането е погрешната техника за инсталиране на дървен под. Технологията на полагане на пода от таблата казва, че при инсталирането на продуктите трябва да оставите малка празнина около периметъра на стената. Това ще позволи на борда да се разширява без никакви проблеми. Разширяването на дъската става чрез промяна на температурата или под товар. Без тази празнина, скърцането не може да бъде избегнато, тъй като триене ще настъпи, когато дървото се разшири.
 3. Сушене на дървени дъски. Оптималната влажност на дъската е 12%. За помещенията, където влажността е по-ниска, съдържанието на влага в дървото пада. Поради това материалът се свива, става все по-малък. Чрез такова нарушение ще чуете скърцането на дъските.
 4. Неправилно закрепване на пода. Ако ноктите са фиксирани неправилно по време на инсталацията, те ще излязат, когато са заредени. Това води до разхлабването на всички елементи на сексуалния пай и образуването на същия писък. В този случай скриптът може да бъде опасен, защото бездействието ще доведе до това, че структурата може да се срине.
 5. Висока влажност на помещението. На обратната страна на монетата, ако говорим за свиване. Промененият микроклимат на стаята задължително засяга най-дървения материал. С надценяващ индикатор за влага, дъските ще се надуят, ще станат по-големи. Тук никоя празнина няма да помогне, така че се появяват триене и скърцане.

Както можете да видите, почти всички причини се свеждат до характеристиките на дървесината като строителен материал. Почти е невъзможно да ги премахнеш или да ги повлияеш. Ако само речта е за нарушаване на технологията, тогава можете да се уверите, че пода не изпръсква. Как? Да разберем.

Обърнете внимание! За да се удължи експлоатационния живот на дървения под и да се сведе до минимум появата на скърцането, дървото редовно се обработва с защитни импрегнации, а стаята препоръчва поддръжка на влага.

Методи за борба със скърцащия секс

Има няколко начина, по които можете да отстраните вилата на дървения под в къщата. Ще разгледаме всички тях и ще решите коя е подходящата за вас опция. Всяко работно място изисква определени умения и способности. Така че оценявайте ситуацията и решете как да продължите. Действията за премахване на писъкът могат да бъдат различни.

Използване на монтажна пяна

Това е проста опция, която не изисква да имате феноменални способности. Работата може да бъде направена от всички. Благодарение на структурата си монтажната пяна може да проникне в пукнатините и най-труднодостъпните места на пода, като ги напълни. Ето стъпка по стъпка инструкция за елиминиране на неприятен писък от дървен под:

 1. Купете монтажна пяна, която се продава в бутилки.
 2. Вземете епруветката или дюзата в пространството между плочките за подова настилка и пода, като премахнете плочката.
 3. Започнете да натискате подходящото количество материал, за да запълни пространството.
 4. Сега остава само да изчакаме, докато пяната не изсъхне напълно.

Каква е същността на този метод? Скърцането на дъски се елиминира от факта, че дървените елементи са фиксирани на място. Това е прост метод, но има своите недостатъци. Факт е, че не можеш да наречеш монтажна пяна силен материал. Така се оказва, че това решение е временно. Ако има писък, ще трябва да повторите работата.

Ударихме клинките

Тази опция е малко по-сложна, но и проста. Необходимо е да се прибегне до него само в случай, че износването на плочките е малко. Ако подът е силно повреден, методът не е много ефективен. Същността на работата е да се правят малки клинове от дърво. Те трябва да са между дъските на местата, където има скърцане. Поради тези малки елементи, мобилността и триенето на дъските един срещу друг ще бъдат предотвратени.

Фиксиране посредством котви

Такъв метод за елиминиране на скърцането на дъски е още по-трудно, но по принцип прилича на опция с монтажна пяна. Само тук за поддържане на пода не се използва крехка пяна, надеждни и твърди котви. Методът се използва само когато припокриването на пода е направено от бетон.

Задачата е да закрепите здраво металните анкери, които ще бъдат закрепени в бетонния под и да поддържат пода. Недостатъкът на този метод е, че той е доста скъп и изисква определени умения.

Процесът на елиминиране на скърцането е както следва:

 • Преди да подсилите пода, използвайте перфоратор или сондаж, за да подготвите подходящи отвори в бетонния под;
 • в тази дупка е монтиран дюбел;
 • Котвата трябва да се движи изцяло, без да се демонтира частта;
 • след което остава да се фиксират дъските за пода до котвата.

Използваме винтове за самозатягане

Методът е приемлив, когато изкривяването на дъските се дължи на неправилно фиксиране на ноктите. Единствената трудност тук е да се определи изоставането на носача, без да се демонтират дъските. Работата се извършва съгласно следната схема:

 1. По периметъра премахнете цокъла (ако има такъв).
 2. Те гледат къде и в каква посока се поставят закъсненията.
 3. По стените, които са перпендикулярни на трупите, обозначават мястото им с тънки и дълги пръти от метал.
 4. Пръчките, които са залепени в паралелни стени, са свързани с въже, което служи като означение, което показва местоположението на изоставането.
 5. Сега можете да започнете да фиксирате подовата настилка с самобръчкови винтове, насочвайки се по маркировката. Стъпката за фиксиране трябва да бъде една и съща.

Съвет! Използвайте винтове, които са по-малко от общата дебелина на дъски, греди и обвивката на 2 или 3 см. За минута достатъчно в пространството между плоскостите на метален тръбопровод (тънък).

Премахване на скърцане, полагане на шперплат

Този метод може да се нарече универсален. Той перфектно се справя със скърцащия под. Преди да започнете да работите, трябва да сте сигурни, че пода е наистина плоска. Ако това не е така, тогава този метод трябва да бъде изоставен.

За равномерно поле проблемът е следният. Изберете шперплат с дебелина най-малко 12 мм. След това можете да ги разгънете на дъските и да ги прикрепите с помощта на винтове за самозатягане. Важно е да следвате стъпката за фиксиране, която е 15 или 20 см.

Заменяме повредените зони

Тези произведения могат да се нарекат най-трудоемки и скъпи. Методът е подходящ в случаите, когато дъската вече е толкова стара и повредена, че другите опции няма да помогнат. Първо трябва да отворите пода на мястото, където се набива. Покритието е напълно демонтирано и променено на ново.

Само тук фиксиращите елементи избират не нокти, а самобръчкови винтове. В края на краищата, с ноктите, скърцането може да се върне отново. Самоучастието надеждно ще поправи тортата, предотвратявайки унищожаването на структурата и повтарянето на гънките.

Обърнете внимание! Ако качествено изпълнявате всички мерки за премахване на писъка, тогава ще забравите за този проблем от дълго време.

Нека да обобщим резултатите

Сега знаете как да отстраните скърцането на дървен под. Тази задача е проста, но изисква някои умения. Вие решавате кой метод да използвате, правете всичко във вашите ръце, така че този проблем вече да не пречи на вашия комфортен престой в къщата. Повече за това как да се отървете от скърцащите дъски, които ще видите от този видеоклип. Там ще намерите още няколко начина за решаване на проблема с писък.

 • Топъл воден под под линолеум

 • Изравняване на подове с разширена глина

 • Устройството за бетонен под на земята

 • Технология за полагане на ламинат

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map