Comments 0 0 2 Views

Кошници от пластмасови бутилки със собствените си ръце

Активното използване на пластмасови бутилки от иглика има добри основания. Материалът е винаги под ръка в големи количества. Продуктите са водоустойчиви, което е особено важно за ландшафтния дизайн. Друго интересно хоби може да бъде тъкане на кошници от пластмасови бутилки. Предложеният майсторски клас ще бъде отлично ръководство за овладяване на оригиналната техника.

Предимства на пластмасата и подготовка за тъкане

Кошниците от пластмаса могат да изпълняват не само декоративна функция в ландшафтния дизайн, но и да донесат практически ползи в градинската работа. Якост на материала, устойчивост на температурни колебания и валежи, наличност - всички тези качества се оценяват от народните занаятчии.

Ако кошницата е предназначена за декорация на обекта, тя се прави без дъно. Това е особено удобно за по-нататъшно поставяне в цветното легло. Използването като контейнер за реколтата ви задължава да се грижите за здрав продукт с надеждни дръжки. За работа ще ви трябва:

 • Пластмасови бутилки. По-добре е майсторите-новаци да събират съдове от същия цвят. Когато техниката на тъкане е на високо ниво, можете да експериментирате с комбинацията от нюанси.
 • Ножици, електрически ленти.
 • Найлонова конец или въдици.
 • Лепило за пластмаса.

Украсете завършената кошница от ракита може да бъде цветя, декорирани с пластмасови бутилки с различен цвят. За украса на интериора е удобно с помощта на лепило пистолет. Като опция крайният продукт е покрит с акрилни бои, устойчиви на влага.

Циганска кошница

Кратък алгоритъм от действия се състои от следните етапи:

 • На всички бутилки отстранете дъното и шията.
 • Пластмасови цилиндри, нарязани на ленти с подходящ размер.
 • Подгответе детайла.
 • Елементите се преплитат, образувайки зигзаг.
 • Редовете от бъдещата кошница са взаимосвързани.
 • Добавете писалка.
 • Ако е необходимо, прикрепете дъното.

Сега за всеки етап от коша, тъкане повече.

Съвет! Преди да започнете работа, пластмасовите бутилки се нуждаят от цялостно почистване от етикети и лепило. В противен случай остатъците от разтвора бързо се превръщат в място на замърсяване и развалят външния вид на декора.

Отрязват се пластмасови бутилки от бутилки, след което се изработват ивици. Приблизителната ширина на детайла е 1-1,5 см. Препоръчително е да се придържате към пропорциите от 1: 8 спрямо дължината на лентата. Една лента от 15 см се получава от 2-литрова пластмасова бутилка, т.е. нейната ширина може да достигне 1,8 см. Поради увеличаването на размерите на обработвания детайл, времето за тъкане на коша ще намалее забележимо. Ако не спазвате предложеното съотношение, комбинацията от елементи ще се окаже нестандартна.

Всяка предформа за бъдещата кошница се сгъва два пъти, за да се образува сгъвка, получените половини се сгъват навътре. В резултат на това краищата на частите от пластмасовата бутилка трябва да докосват централната гънка отвътре. Дължината на елемента се намалява с 4 пъти в сравнение с оригиналната лента.

След това пластмасовите заготовки от бутилките се съединяват заедно с две крайни гънки. Централната сгъвка за първи път остава свободна. Така се оказа първият ъгъл на кошницата. Трета част, четвърта и т.н. са приложени към него. В резултат на това се образува зигзаг, чиято крайна дължина трябва да съответства на периметъра или обиколката на коша.

Изключителните елементи са фиксирани с въдици. Ако кошницата не се планира да се използва в помещенията, по същия начин е възможно да се направят дръжки от пластмасови бутилки. За практически цели е по-добре да се организират по-удобни части.

Когато желаният брой зигзагове от пластмасови бутилки е готов, те са свързани помежду си чрез найлонова нишка или риболовна линия. Дизайнът на дъното зависи от предназначението на продукта. Детайлът може да се тъпче или да се вземе просто плътна пластмаса, като се фиксира с помощта на самозалепващо се пистолет.

Забележката! Вариантът със залепеното дъно не предполага използването на пластмасова кошница за пренасяне на тежки тежести.

По същата технология от пластмасови бутилки можете да тъчете оригиналната ваза.

Шахтови мрежи

Кошница от пластмасови бутилки може да бъде направена в техниката на шахмат. За да се образува продуктът, който се оказва равен, изберете подходяща рамка. Ролята му ще бъде изпълнена от всяка твърда кутия.

Методът за рязане на ленти от пластмасова бутилка тук е малко по-различен. Подробностите за работа са необходими колкото е възможно по-дълго. Следователно, след стандартното прекъсване на врата и дъното, цилиндърът се залепва по спиралата с електрическа лента, така че слоевете да не се припокриват. Бутилката се изрязва според получените пропуски, електрическата лента се отстранява.

Картонена кутия с желаната форма се поставя на масата или стола с главата надолу. Пластмасовите ленти се фиксират с адхезивна лента в най-близо една до друга между две успоредни странични повърхности. След това започнете да тъчете долната част на кошницата, като изхвърляте свободните ивици в размазан ред. Когато дъното е готово, страничните повърхности са оформени по подобен начин.

След отстраняване на желаната височина на коша, ръбовете на пластмасовите ленти са сгънати навътре и фиксирани с лепило. Сега остава да се направят и обезопасят дръжките.

Използването във фермата или като декор кошница от пластмаса е много удобно, те са напълно почистени от мръсотия и запазват привлекателен външен вид за дълго време. Шахтовата мрежа изглежда страхотно при комбиниране на ленти с различни цветове. Допълнителните декоративни елементи ще добавят оригиналност към продукта.

 • Гмурнете се от бутилка за гумиране

 • Как да направите играчки от пластмасови бутилки

 • Занаяти за градина от пластмасови бутилки

 • Какво може да се направи от палети със собствените ти ръце?

Previous Metal garage med egne hænder
Next स्नान के अंदरूनी

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Полипропиленови тръби, подсилени с фибростъкло

Отоплителната система трябва да се изпълнява възможно най-високо. Това се отнася за всички елементи на структурата. Особено важно е да се изберат правилните тръби за разпределение на отоплението. Важно е

статии 0 Comments

Организираме системата за съхранение в апартамента

Съвременният живот на всеки човек изисква подреждането на битовите стоки. Важно е не само да се организира правилно системата за съхранение на нещата, но и да се направи по дизайн-естетически

статии 0 Comments

Интериорът на кухнята в селски стил

Чудили ли сте се защо градският стил на интериора става все по-популярен сред жителите на града? С нашето модерно темпо искаме да се скрием от този шум и просто да

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

19 + = 28