Куче от пластмасови бутилки

Куче от пластмасови бутилки

Собствениците на крайградски райони рано или късно мислят за ландшафтен дизайн. Скъпи декоративни елементи са достъпни за малцина, но също така е интересно да се украси територията без значителни финансови разходи. Пластмасови бутилки ще дойдат на помощ, обхватът на тяхното приложение е почти неограничен.

Разнообразие от модели кучета

Независимо от целта на даката, дали тя служи като място за почивка или служи като суха земя, въпросът за ландшафтния дизайн не може да бъде отменен. Забавни занаяти, изработени от пластмасови бутилки, ще привлекат вниманието на децата и ще забавляват възрастните. Самият процес на производство насърчава единството на поколенията и интересна игра.

След като решихме да украсим сайта с фигура на куче, на първо място е необходимо да определим местоположението и размера. Открито малко пространство може да украси такса за джуджета от пластмасова бутилка. За големи територии е по-добре да изберете модел на куче по-високо, а материалът върху него ще бъде необходим повече.

Има много възможности за декориране на кучета на базата на пластмасови бутилки. Да дам някои примери. Като ги вземете като основа, можете да подобрите модела, като добавите ноу-хау.

Това е толкова просто, колкото да направите смешна муцуна на куче от две дъна от пластмасови бутилки. Допълнителни детайли - уши, всички елементи са фиксирани заедно с надеждно лепило, което ще издържа на дъжд и студ. Боите се избират за външни работи, много естетически изглеждащи кучета, украсени с акрилни бои. Тогава всичко зависи от артистичните наклонности на занаятчията. Очите и гърлото за пластмасово куче могат да бъдат закупени в специален отдел за занаяти, да взимате интересни бутони, да украсявате с маркер или бои.

Изключително лесно е да се допълни дизайна на ландшафта с оригиналната мини цветна леха, която симулира дакела. За да не се притеснявате с рисуването, за плавателния съд се взима пластмасова бутилка кафява сянка.

Целият процес се състои от четири стъпки:

 • Правоъгълна дупка се нарязва за пълнене с почва.
 • На дъното се препоръчва да се правят дупки, така че да не се натрупва излишната влага.
 • Очите са показани.
 • Кучето е закрепено с уши от втората пластмасова бутилка.

Ако искате да подобрите модела, курсът може да бъде допълнен с къси крака. Тяхната функция се осъществява от PVC тръби или отрязани бутилки от 0,5 литрови пластмасови бутилки.

Творчески герои като следващата идея за футуристично куче.

Изберете какво предпочитате и започнете да създавате.

Да направиш пудел

Нека да разгледаме подробно сложната версия на пуделката. Такова куче от пластмасови бутилки със собствените си ръце ще отнеме доста свободно време. Но резултатът от дълго време ще зарадва посетителите на дачата.

Нека да започнем процеса:

 • Тялото на кучето се събира от три бутилки с капацитет 5 литра. На две копия, само гърлото е отрязано, в третата остава средната без дъното и горната част. Този детайл свързва предишните две.
 • Всички части са закрепени заедно с винтове за самозатягане, а общата дължина на кучето е около половин метър.
 • Подготвени отвори за лапите. За тях се взема твърд двужилен проводник, дължината на всяко парче се измерва с граница от изчислението: дължината на лапата е 45 cm плюс 20-25 cm за преминаване през пластмасовата бутилка и последващо фиксиране.
 • Лапите на кучето са увити с изолационна кърпа с дебелина 5 мм, предназначена да изолира пода. Отвън целият детайл се фиксира внимателно с лепяща лента, което ще ви позволи да се придържате към самобръчкови винтове в следващите етапи.
 • От дъното на лапите на кучето двужичната жица е разкачена и огъната в различни посоки.
 • Да дадеш на кучето убедителна контур ще помогне да пречистиш лапите на върха. За да направите това, пластмасова бутилка за 1,5 литра се отрязва от дъното, всичко останало се намалява наполовина. Частта с гърлото е прикрепена към лапата на кучето в областта на колянната става, горната част е фиксирана с винтове за самозатягане на багажника от пластмасови бутилки.
 • Тези действия се дублират на предните и задните крака на кучето.
 • Вратът на пуделката се формира от 2-литрова пластмасова бутилка, в която се отрязва врата. Дъното е разположено на върха в областта на бъдещата глава, изрязаната горна част е фиксирана с винтове към тялото.
 • За главата на кучето ще има нужда от друга пластмасова бутилка, която изрязва средната част. Елементите се свързват по такъв начин, че по-малкият детайл да е включен в по-големия. Традиционно, детайлите се фиксират с винтове и се монтират на багажника с шията.
 • Пластмасова малка бутилка млечни продукти ще изпълнява функцията на рамката за опашката на кучето.
 • На мен ми беше ред да се справя с козината на животното.
  Забележката! Ако искате редовно да къпете кучето, почистване на прах и отломки, можете да изберете бяла пластмаса за вълна. Много по-практично е да украсите вълна от кафяви бутилки.
 • Същността на процеса: първата от пластмасовите продукти са нарязани ивици, след това всеки детайл се нарязва на тесни ивици, без да достига ръба за няколко сантиметра. Частите внимателно се довеждат до газа, така че тесните ленти да се обвиват около кръга, имитиращи вълната на къдравата пудел.
 • Пудингът е пришит на дъното на лапата. Всяка нова вълна колан успешно маскира точката на закрепване на предишната.
 • Друга бутилка от 5 литра е необходима, за да се намалят ушите на кучето, които също са покрити с пластмасова вълна от двете страни. След това те се закрепват върху главата с дълги винтове за самозатягане.
 • На последния етап се образува муцуната на кучето. Носът може да бъде изработен от дъното на бутилката, боядисан в черно. Очи - черни бутони върху стеблото, предварително закрепени с жица.

В пълен вид един хубав пудел ще бъде висок 90-95 см. По желание може да бъде направен двуцветен, подчертавайки гърдите, върха на опашката и долната част на краката.

В тази работа е завършен, приятен престой!

 • Жираф от пластмасови бутилки

 • Папагал от пластмасови бутилки със собствените си ръце

 • Лилиите от пластмасови бутилки със собствените си ръце

 • Пеперуда от пластмасова бутилка със собствените си ръце

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 + = 92

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map