Морски тапет за деца

Морски тапет за деца

Морска тема - едно от традиционните решения за дизайна на детска спалня. Но ако всичко беше просто преди: навита тапет, манекен кораб, риболовни мрежи вместо завеси, днес морският стил е разделен на няколко посоки.

Сега морската спалня е подходяща не само за момчето, има много идеи за организиране на стая за момиче с помощта на морски принадлежности.

Какви са тайните на правилния дизайн на детската спалня в морския стил, какъв тапет е най-подходящ за този дизайн и какъв е уловът на морската тема - можете да научите всичко от тази статия.

Кой ще се побере в спалнята в морски стил?

Ремонтите се извършват в родителите на децата. Избирайки стилистиката за стаята на вашето бебе, първо трябва да помислите за хобитата и пристрастяването на детето. Ако майка ми хареса морето, това не означава, че е толкова влюбен в бебето.

Всъщност децата, които обичат морето, не са толкова много. Повечето деца обичат карикатури за риба, филми за пирати и може би изобщо - футбол. Ето защо, преди да поправите, е необходимо да се допитате до вкуса на затворничката в детската градина, за да разберете какво детето би искало да види в спалнята си.

Моля, обърнете внимание! Учените казват, че сините и сини цветове, които са основни в морската тема, допринасят за инхибиране на психиката на детето.

Това е добро и полезно за хиперактивни деца, които ще се успокоят и да се отпуснат в синята морска спалня. Но спокойните деца могат да страдат от тази ситуация - синият цвят пречи на тяхната дейност. Синята-синя палитра на морската спалня уврежда деца, бебета с вродени ментални увреждания.

Така че, като изберете тапет за детска спалня, е важно да се вземат предвид не само възрастта и хобита на детето, но и състоянието на неговото здраве, жизненоважна дейност.

Упътвания на морския стил

Традиционно морската тема в детската спалня предлага:

 • тапети с кораби;
 • различни въжета и въжета като стенен декор;
 • кръгли прозорци, имитиращи отвори;
 • Риболовни мрежи или бели платна, вместо обичайните завеси на прозорците;
 • легло под формата на яхта или носа на кораба;
 • стилизираното морско колело;
 • много декор на спасителни лодки, кораби, черупки.

Най-често срещаните цветове в спалните в морето са синьо, бяло и синьо. Украсени в този дух, спалните наистина напомнят за морето, но основният недостатък на морския дизайн е прекомерната скука. Разделянето на морските теми в няколко различни стила ви позволява да "разредете" наситеността и да направите спалнята по-универсална.

В зависимост от използваните нюанси, атрибути, декорации и мебели традиционният морски стил е разделен на няколко направления:

 1. Семейни пътувания.
 2. Морските дълбочини.
 3. Каютата на капитана.
 4. Пиратски кораб.
 5. Малка къща на брега на морето.
 6. Карикатури морски герои.

Всяка от посоките има свои собствени индивидуални характеристики, подходяща цветова палитра, изисквания за тавана, подовете и мебелите. Повечето от предложените морски стилове са подходящи не само за момчета, момичетата в тези морски спални няма да се чувстват по-лоши.

Семейно пътуване

Спалнята в този морски стил е най-"семейното" от всички. Направлението е подходящо както за момчета, така и за момичета, и дори за възрастни родители. Този вариант на морския дизайн на спалнята ще отговаря на семействата, в които е обичайно да пътувате много, да прекарвате време заедно, да се наслаждавате на природата, морето.

Основните характеристики на морската спалня в стила на "семейното пътуване" са:

 1. Тапети в пясък, слънчеви, бежови нюанси. Такива стени в спалнята ще бъдат отличен фон за снимки от останалите, различни пана, картини с кораби и платноходки.
 2. Неразделен атрибут на морската спалня е карта на света или земно кълбо. Можете да украсите с карти една от стените, тавана, пода. Големият подземен глобус сам по себе си ще се превърне в декор, който ще привлече окото и ще помогне на детето да развие умения за география.
 3. Завесите на прозорците трябва да бъдат избрани в противовес на стените: ако тапетът е светъл, завесите трябва да са тъмни. За бежовите и пясъчните стени тъмносините или ултрамаринните завеси са идеални. Морската спалня със сини стени е по-добре да не се засенчва и да се изберат завеси от светли цветове (бели или бежови).
 4. Колкото повече снимки в спалнята, изобразяващи екзотични страни, морета и океани, ще бъдат на стените и рафтовете, толкова по-ярки са стила. Тя може да бъде като истински семейни снимки и висококачествен Photoshop, прости илюстрации. Рамките не трябва да контрастират силно с тапета, бежовия цвят на стените, например кафявата рамка за снимката е идеална.
 5. Нощни шкафчета, маса и рафтове ще украсяват морски кошари, камъчета и други принадлежности, събрани със собствените си ръце на морския бряг по време на почивката миналата година.

Съвет! За да предотвратите "доброто" от морските черупки, можете да събирате завеса или да направите нещо като слепи на прозорците. В този процес можете да включите и детето. И за работа се нуждаете само от конец или от здрава въдица.

Разреждането на бежово-сините тонове на детската морска спалня ще помогне за ярки, но не и замайващи нюанси. Например, череша, зелена, жълта.

Морските дълбочини

Тази посока е предназначена да симулира морското дъно, за да пренесе детето в подводното царство.

Моля, обърнете внимание! Родителите на прекалено впечатляващите деца трябва да бъдат внимателни с дизайна на спалнята в морски стил - създаденият от себе си "аквариум" ще ограничи пространството, което може да увеличи тревогата и детския страх.

За тази посока на морето, стандартните цветове са синьо, синьо и някои нюанси на зелено, т.е. всички нюанси, които приличат на цвета на морската вода. Основният тапет може да бъде всеки от тези нюанси, по-добре е да предпочитате обикновени текстурирани покрития.

Отличен вид течен тапет с импрегниране на черупки или камъчета, малки декоративни корали, морски звезди.

Една от стените е направена от фото тапети или картини с триизмерно изображение. Ярък морски модел може да представлява стадо от цветни риби, акула устна, потънал кораб, корали и рифове - всичко, което детето обича, което предизвиква интереса му.

Важно! Триизмерните изображения изглеждат толкова реалистични, че могат да попречат на детето да спи. Ето защо е по-добре да не слагате снимката на стената до леглото, нека да бъде част от спалнята, разположена в горната част на леглото.

За по-големи деца и по-смели, можете да излезете с грандиозно осветление на морски триизмерни картини, така че през нощта те да изглеждат още по-реалистични. Такъв декор със сигурност ще бъде харесван от приятелите на тийнейджъра, той ще се превърне в източник на гордост за жителя на спалнята.

Най-добрата декорация на спалнята в стил "морско дъно" ще бъде истински аквариум с жива риба. Нека те да бъдат най-често срещаната риба, която детето ще се грижи самостоятелно. Размерът на аквариума зависи само от наличните средства и от свободното пространство в спалнята. За малка спалня можете да си купите обикновен аквариум-буркан с чифт риба.

Съвет! За една спалня е необходимо да изберете аквариуми с тихи единици и не прекалено ярко осветление.

Леглото, диванът или фотьойла са украсени с възглавници с приложения под формата на риба, октопод, морски звезди и корали.

Допълнителни нюанси към главната синьо-зелена палитра:

 • жълт;
 • оранжев;
 • червен;
 • кафяв;
 • лилаво.

По-добре е да завесите прозорците с дебели завеси или да ги завъртите под формата на отвори. По-добре е да има такава спалня в южната част на апартамент или къща, тъй като тонът тук е доста наситен и мрачен.

Каютата на капитана

След филмите за пиратите не само момчетата мечтаят да станат капитани на кораби, но много момичета няма да откажат подобна позиция. И къде е капитанът без кабина?

Спалнята за тази посока не трябва да бъде твърде просторна - това е просто отлична възможност за малки спални или стаи за две деца.

Тапети за стените на кабината е по-добре да избирате в светли цветове - това е най-добрият фон за тъмните мебели в спалнята на "капитана". Подходящи бели, кремави, бежови, сини или зелени нюанси.

Централната фигура в такава спалня е легло. Страхотно, ако можете да си купите или поръчате легло, което имитира лодката на кораба, дървена лодка или яхта. За една спалня от две деца ще се приближи двуетажно легло, тогава кабината на капитана ще бъде трансформирана в кей за екипаж на моряците, защото има двуетажни легла.

Декорацията на тази стая ще бъде карти, дневник, бинокъл или телескоп. Страхотно, ако можете да получите говорещ папагал - задължителен спътник на всички капитани. Клетка с птица ще се превърне в централен декор на спалнята.

Съвет! Малък корнер, жизнен пръстен, различни морски инструменти (барометър, дълбокомер), пазарът - най-добрата декорация за спалня в морски стил.

Пиратски кораб

Кое от децата не мечтае за изгубени съкровища, потънали кораби и обиколки по целия свят! Темата на пиратите се счита за най-подходяща сред цялата морска тема.

В дизайна на такава стая играят голяма роля. Тапети за стените на морската спалня могат да бъдат: с малки котви или яхти, морски обитатели, сандъци и монети, карти и маршрути на пиратите. По-добре е да изберете не много ярки и контрастни тапети за стени - нека те да бъдат само фон за целия интериор.

Една от стените на спалнята може да бъде направена по-ярка - подредете върху нея стена от кърмата на кораба, изображение на платноходка или пиратско знаме.

В средата на стаята със сигурност трябва да бъде ракла - ратан или дървен материал. Тя ще ви напомня за съкровища, пиратско злато и митични съкровища.

В интериора можете да използвате текстил с "весел Роджър", флагове от различни държави, сувенирни монети, различни въжета, въжета, мрежи.

Къща на брега на морето

Съществена част от всички спални в морския стил е посоката "къща на плажа". Факт е, че този дизайн е подходящ не само за детските стаи, той идеално се вписва в дневни, спални, бани.

Стилът прилича на селска Прованс или проста страна, остаряла в бели и сини нюанси с нотки на зеленикави аквамаринови тонове. Това решение е идеално за млада принцеса или романтичен тийнейджър.

Основното изискване за посока е строгост. Важно е да не прекосявате нестабилната страна, да не губите стил. Сред декора не трябва да има "ванилия", риушиков на текстил, неонски примеси. Но спалнята също не трябва да напомня на тъпите мебели на кабината.

Цветът на стените е бял. Мебелите също са леки: бяло, синьо, зеленикаво. Изглежда изкуствено старо дърво, пилинг боя, малко грубо дъски.

Важна роля в спалнята играят текстилните изделия. Възглавници, чаршафи, покривки за легла и завеси трябва да бъдат леки, леко въздушни. Естествени материи (бельо, памук) са много подходящи тук. Цвят - лента или клетка, малък орнамент в морската тема (с кораби, котви, чайки).

На тапета, също може да бъде малък печат под формата на миди или платноходки. Добре изглеждащи монохромни боядисани стени и прост бял таван.

Като спалня декор, ракита floorboards, възглавници от сочни натурални нюанси (вино, корали, розово), големи морски черупки, платноходки в бутилки се появяват.

Спалня от карикатурата

Всяко дете има любимите си анимационни герои, а много от тях "живеят" в морето. По принцип тази посока се използва за украса на спални от много малки деца, които все още гледат карикатури и вярват в приказките.

Тапет за такава спалня е по-добре да изберете монохром - децата растат бързо, техните вкусове се променят. Такива стени ще се превърнат в основата за всеки стил, морската стая лесно може да бъде трансформирана в напълно различна стая.

На една от стените, вратите и вратите на шкафа можете да използвате силиконови стикери с любимите си герои. Украсете спалнята ще помогне на детски играчки, стикери и плакати.

Съвет! Когато бебето има други любими герои, стикерите могат лесно да бъдат отстранени и заменени. За да избегнете този проблем, е необходимо да изберете висококачествени материали за декорация на стени и мебели, които след разкомплектоване не оставят петна и маркировки.

Етаж и таван в детската спалня

Sea theme ви позволява да експериментирате с материали, текстури. Ако стените са най-добрият вариант за едноцветни или ивици тапети, боя, тогава таванът в морската спалня е по-добре направен в бяло.

Разбира се, в детската стая това може да изглежда като скучно решение. В този случай можете да украсите тавана с безтегловност облаци, звезди, интересни светлини.

Органични дървени греди, полилеи под формата на волани.

Етажите в модерните апартаменти често са изработени от ламинат. За морското дете този материал е подходящ, но е по-добре да избираме по-груби текстури, върху които ясно се вижда картината на дървото.

Отлично, но много скъпо решение, - самонивелиращи се подове с различни модели, подходящи теми.

Важно! Естественото дърво или фурнир е най-добрият материал за подове и мебели в спалня за дете.

Тапети в морски стил днес могат да бъдат намерени във всеки строителен магазин. Но дори и без специални отпечатъци и модели, ще бъде напълно възможно да се създаде морска песен в обичайната детска спалня.

Достатъчно е да покриете стените с текстуриран тапет с имитация на пясък или вълни и да ги боядисвате с акрилна или латексова боя. Останалата част от работата ще бъде направена по декор: покривала, възглавници, завеси, лампи и полилей. Създайте море в собствения си апартамент не е трудно!

 • Бебешки тапети rasch

 • Пола топени тапети за детска стая

 • Тапети за детска спалня

 • Детски тапети

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 + = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map