Comments 0 0 2 Views

Ние правим къща за птици с нашите ръце според чертежи, снимки и видеоклипове

Можете да се грижите за птиците, като хвърляте трохи или семена. Гълъби и врабчета с удоволствие стигат до такова лечение. И какво друго можем да направим за птиците? В града и в неговата дача? Разбира се, за изграждане на къща за жилища - birdhouse. И защо хората изграждат къщичките за птици? Всъщност, изграждане и потъване. Те изглеждат като къщичка за птици, само по-малки по размер и имат малко по-различна архитектура. Но защо, в края на краищата, наричаме вили за птици, които гнездят кутии и не използват други имена? Факт е, че не всички птици ще се съгласят да се установят в "къща", построена от странни същества на два крака. Ясно е, че това не важи за врабчетата врабчета. И грабливите се утаяват.

Стрелецът живее в близко семейство без шумни бойни враби. Те могат да симулират перфектно пеенето на други птици, включително известните сладури. И никой не е по-добър от градинките да почисти нашите паркове, паркове, гори и градински парцели от насекоми. Знаеш ли колко много бъги може да изяде един скорец по време на периода на гнездене? 8 хиляди бръмбари с ларви! И гъсеници, охлюви, охлюви се поглъщат от тях просто без да броят. Ето защо, изграждането и окачването на къщичките, човек се грижи не само за птиците. Човек се грижи за бъдещата си реколта. И ние трябва да се радваме, ако няколко скорци изберат къщата ви. Това е голям успех!

skovrechnik

Но не е достатъчно да се построи птицеферма. Необходимо е да го изградите правилно и правилно да го окачите.

Няколко прости правила, които трябва да сте наясно

Ето няколко правила, които трябва да ви ръководят, преди да започнете да построите къща за скорци:

 • Птицефермата трябва да бъде проверена, в противен случай птиците няма да могат да живеят там през лятото. За проветряване ще са достатъчни няколко малки празнини между покрива и стените на къщата. По същата причина правенето на птица от метал е лоша идея.
 • В него е необходимо да се организира "дренаж". Водата, която се влива в къщата, трябва да изчезне незабавно. За да направите това, пробийте много тънки дупки в пода и за да защитите отвора за кран (вход), поставете върху него малък балдахин.
 • Закачването на нова къща за птици е най-добре в началото на април. И в старата, чрез наетия покрив, да прекарват в същото време "пролетно почистване". Птиците няма да се върнат в къщата за птици, ако не са почиствани почти една година.
 • В селските райони, оптималната височина за птицеферма е около 4 метра. В града трябва да се претеглят по-високо. Виждате, че няма клонове наблизо. Така че котките и другите любители на катерицата ще имат по-малък шанс.
 • Птицата трябва да бъде покрита с листа на пряка слънчева светлина.
 • Вашето творчество трябва да бъде прикован строго вертикално, няма Прага "танцови къщи". Letuk трябва да гледа в посоката, от която вятърът най-често удари.
 • Това е много важно! Трябва да се помни, че не е достатъчно да се гнезди къщата за птици. Тя трябва да се почиства всяка пролет преди пристигането на нови гости всяка пролет.

Класическа дървена къщичка за птици

Най-добрият материал за направата на тази къща е дървото. Но не всяко дърво ще направи. Една дъска от бреза, дъб и елша е подходяща. Видовете иглолистни дървета не са подходящи поради смолата, която отделят. Не използвайте ПДЧ и дървесни частици за изграждане на гнездови кутии - химическите компоненти, използвани при тяхното производство, са вредни за птиците. Не най-добрият вариант ще бъде шперплат.

Има стандартна къщичка за птици. Бордът трябва да се използва с дебелина най-малко 20 мм, така че къщата ще поддържа по-добре топлината. Не използвайте полирана дъска - това затруднява пилетата да напуснат къщата за птици. Ако дъската е смляна, е необходимо да се надраска с нож или гвоздей тази страна, която ще бъде вътрешна. Обикновено къщичките са с ширина от 120 до 150 mm, височина 300-350 mm, дължина на страничната стена 150-160 mm. Важно е да се наблюдават още два размера: диаметърът на отвора (вход) трябва да бъде 40-50 мм, разстоянието от кранчето до дъното на къщата е не по-малко от 150 мм.

Една по-голяма къща за птици ще задържа повече домашни любимци, но в този случай естественият избор ще се противопостави на вашия план. Родителите не могат да се хранят всички излюпените пилета, а дори и тези, които оцелеят, няма да оцелее пътуването до зимата в по-топъл климат - те растат слаби. Включете този въпрос в Природата и се опитайте да се придържате към изграждането на птицеферма в стандартни размери. В този случай, от всички потомци ще оцелеят няколко пилета, но силни и силни.

Тези размери са подходящи за дома на грабливите. Врабчетата с удоволствие ще бъдат заети. И за големите цици, диаметърът на крана трябва да бъде намален до 35-40 мм, малки отвори ще бъдат достатъчни за входящ отвор с диаметър 30 ​​мм.

Разбира се, в дизайна на къщата за птици можете да правите промени и да покажете въображение, но след това трябва да коригирате дадените размери. Спазването на основните размери е много желателно, животът на семейството на птиците може да зависи от тях.

По-долу са дадени няколко рисунки на най-простите къщи за птици:

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Предварително подгответе владетел с молив, резачка на дърво, отвертка, чук, винтове и тренировка. Под размерите в избрания чертеж, отрежете дъските и пристъпете към сглобяването на къщата за птици (в тази снимка къщата за птици е с правоъгълна форма).

кутия за гнездене

За да фиксирате елементите на нашата конструкция, предварително пробийте отвор с тънка свредла за самонарезни винтове.

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Закрепваме стените заедно с винтове за самозатягане. В работата можете да използвате нокти, но внимателно внимавайте, че един от тях не излиза случайно. Спомняме си какви миниатюрни гости трябва да се заселят в нашата къща.

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Костурът под кранчето може да бъде направен от пачка, след което да се вкара здраво в подготвения отвор. Костурът може да бъде под формата на триъгълен шелф. Особено костур е необходимо, когато къщата е прикрепена към пост. В крайна сметка е необходимо ръководителят на семейството да седне някъде с храна за по-младото поколение в човката. Това е необходимо, и да пеят песни на входа на вашата къща. Костурът е направен с диаметър 10 мм и дължина 40 мм.

кутия за гнездене

Нека направим кръгла или правоъгълна форма. Не забравяйте, че диаметърът му трябва да бъде 50 mm. Пробийте сондата с помощта на бормашина или изрежете с монтажен трион.

кутия за гнездене

За разлика от вътрешните стени, ръбът на крана е внимателно шлифован. Съществуват случаи, когато гладкото население изрази недоволството си от лошото представяне на собствениците на сайта и поиска да премахне недостатъците. На първо място, това се отнася до размерите на кранчето и неговите необработени ръбове. Това не е шега.

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Лятото трябва да бъде поставено така, че котките да не достигат до пилетата от покрива на птиците (вижте размерите).

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Важно! Неподвижният покрив е неудобен за извършване на ежегодно почистване на къщата за птици. И това трябва да се прави всяка пролет преди пристигането на птиците, иначе ще получите "еднократна" птица къща. Превръщането на покрива в подвижен е доста лесно. Отдолу към него е прикрепена втулка, съответстваща на размера на дъното на къщата. Втулката трябва да приляга плътно към стените и да влезе в отвора, който се образуват, с малко усилие, след което капакът ще се държи добре. За надеждност можете да завиете капака към къщата с кабел. В този случай вятърът няма да го издуха и котката не може да го отстрани. И котките и гарваните ще покажат повишено внимание на вашата къща за птици. Покривът е по-лесен за направата на една следа. Определено няма да изтече (за разлика от фронтон). Направете покрив с лек наклон назад.

кутия за гнездене

Последният етап от нашата работа е фиксирането на завършената къща към едно дърво. Удобно е да прикрепите по-дълго към задната стена на къщата за птици и след това да прикрепите пръта или да го завиете на дървото с винтове. За надеждност ние също закрепваме къщата с тел. Височината е около 4 метра, на сянка, без пряка слънчева светлина, следва да няма клонове.

Готовата къща може да бъде предварително декорирана отвън. Противно на популярната вяра, боядисаната къща на птиците няма да изплаши, но вашият парцел ще го украси. Въпреки това, бъдете подготвени, че скорците няма да бъдат населени веднага в ново жилище, определено ще отнеме известно време. И това може да отнеме един месец.

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

Птици от необичайни материали

Птицата може да бъде направена не само от дъски, но и от напълно неочаквани материали.

Картонена кутия

Картон по наше мнение е зле свързан със строителния материал за изграждане на дом. Опитът обаче показва, че с налагането на спешно изграждане на птичарник с експлоатационен живот от поне един сезон, картонът може лесно да се справи. Само употребата не е обичайна и обичайна за нас картон (под въздействието на атмосферните валежи ще се намокри бързо) и плътния гофриран картон.

кутия за гнездене

В допълнение към велпапе трябва да имаме хартия със самозалепващо покритие, въже, молив и нишесте. И, разбира се, инструмент: ножици, владетел, квадрат, нож и компаси.

Трябва да изрежем от гофриран картон всички елементи за изграждане на къща (покрив, стени, дъно) само в двойно количество. Нишестето е необходимо за направата на паста. Поставям естествена миризма и, за разлика от синтетичен лепило, то няма да изплаши птиците и да възпитаваме в тях идеята, че те са избрали да останат неблагоприятна от гледна точка на екологията, корпус на.

кутия за гнездене

Всяка двойка части е залепена заедно с паста, като по този начин увеличава якостта. Единственият проблем е липсата на вентилация в къщата. Изрежете отвора под таблата в предната стена. Можем да направим нещо подобно, но няма да бъде много твърдо. В задната стена имаме нужда от четири дупки, в които ще прескочим въжето. Въжета или въже могат да бъдат заменени с жица. Трябва да свържат къщата ни с дърво.

Стените са залепени за задника, като се наблюдава прав ъгъл.

кутия за гнездене

Трябва да имаме такава кутия:

кутия за гнездене

Докато пастата не е суха, ще обвием кутията с нишки. Така че той няма да загуби форма. След като пастата изсъхне, вече няма да имаме нужда от конеца.

Покривът на къщата е залепен на две части. Дизайнът ще бъде нещо като покрив на дървена къща с вдлъбнатина, която ние приковахме, за да направим покрива подвижен. При производството на велпапе долната камара на част от покрива трябва да е вътре в структурата, както и голям с марж от всички страни представлява уникален надвеси, които ще защитават къщата.

Поставяме къщата с ламинирана хартия. Тя ще добави целия дизайн на плътността и в същото време ще служи като декоративен елемент.

кутия за гнездене

И какво, добре след като цялата къща се оказа?

кутия за гнездене

Кабината излиза от кутията

Неочаквано (макар и временно) решение ще бъде празен контейнер със сок или мляко. Използването на готови контейнери ще ни позволи да решим проблема, който внезапно падна върху главите ни още по-бързо. Или по-скоро, проблемът, който е пристигнал.

Бързо освободете контейнера от съдържанието, мината и сухата. Докато контейнерът изсъхне след измиване, ние подготвяме тел, ножици и шило. В предната стена се изрязва обикновена табла. В горната част на кутията пробиваме дупките за телта - нашата импровизирана къща ще виси на нея. Дъното трябва да бъде укрепено с картон или гофриран картон, който прикрепяме към дъното на контейнера.

Остава да украсяваме къщата си с ламинирана хартия или хартия за занаяти със защитен слой. Ние окачваме къщата на подходящо място, чакаме певците и казваме на нашите съседи, че това е най-модерният дизайн на къщи, който лично намерихте в белгийското общество на любителите за изграждане на къщи за птици.

Жилище с панорамни прозорци от бутилката

Свикнали сме, че празни пластмасови бутилки се използват като хранилки за птици. В долната част на бутилката се нарязва отвор, в който се изсипва храната и бутилката е окачена. Същият принцип може да бъде направен от пластмасова бутилка и къща за птици. В този случай дупката се изрязва, където трябва да бъде - в горната част на такъв необичаен строителен материал. В капака правим няколко дупки под тел, с които къщата ще бъде окачена на дърво. За живота на семейство старши не беше като шоуто "Зад стъклото", бутилката може да бъде залепена с красива хартия или да се постави върху декоративен модел. Въпреки че самите грабливи, съдейки по наблюденията, са относително спокойни за "прозрачните" стени на дома си.

кутия за гнездене

Както виждате, жилищата за скорци са просто въпрос. Това е много вълнуващо. И също така полезна за образованието на собственото си потомство. Регистрирайте се сега! Само не като в глупава реклама за наденица. В края на краищата наистина е хубаво да си направите сама птица.

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

кутия за гнездене

 • Каучуково покритие за детски площадки

 • Обем на банята в литри

 • Ултразвуков репелер на бенки на слънчеви батерии

 • Керамични дърва за огнища

Previous Stande til blomster lavet af metal
Next सुंदर एकल मंजिला घरों

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Засаждане на дърво за хедж

Понякога искате това - след това рязко се променя на вашата страна сайт - това може да е ново строителство или боядисване на сгради, но най-ефективен - е да се

статии 0 Comments

Завършване на балкона с подплата

До този момент, интериора на балконите е станал много популярен. И въпреки че според ценовите стандарти този метод не е най-евтиният, резултатът се оправдава. Човек дори не може да сравни

статии 0 Comments

Мрежа против комари на пластмасови прозорци със собствените си ръце

Мрежата против комари, инсталирана със собствени ръце, ви позволява да се отървете от много караница. Но за всеки тип пластмасов прозорец има оптимален дизайн. В някои случаи алгоритъмът за инсталиране

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

61 − 58 =