Comments 0 0 2 Views

Общ план на парцела

Собственият дом е мечтата на всеки човек, особено на човек, който вече е родил син и е засадил дърво. И ако закупуването на готови конструкции опростява задачата, тогава с изграждането ще бъде по-трудно. И не става въпрос само за изграждането на самата структура, разходите за работа на сушата и други строителни процеси. Важна роля играят съответните документи и генерален план на земята.

Всичко това е предписано от законите на Руската федерация, според които е възможно да се започне капитално строителство, полагане на комунални системи и друга работа, ако има съответни документи. Списъкът с тях е голям, обаче, основният план на територията се счита за основен. За да се състави, е необходимо да се вземат предвид всички характеристики на релефа, да се разпределят места за строителство в съответствие с нормите за пожарна безопасност. Какъв е основният план? Каква роля играе тя? Как мога да му подредя да построи къща? Да разберем.

Концепция за генералния план на сградата

Според една директория, основният план на обекта е документ на проекта, посочващ планирането, строителството, реконструкцията и други видове работа на земята. Това е един вид план, в който се предписват всички подробности. В основата на общия устройствен план - рисунка на избрания мащаб, където плана на избраната област (топографски, фотографски или инженеринг и топографски) наложи план на бъдещия проект. Проектният обект е не само отделна сграда. То може да бъде цял град или общински район.

За да разберете визуално какво е основният план на земята, погледнете нейната извадка.

Тя задължително посочва избрания мащаб, характеристиките на територията, както и комплекс от бъдещо строителство. Но възниква въпросът: за какво е това? Защо да отделяте толкова много време за това? Има два сериозни аргумента, които показват необходимостта от план:

 1. Това е законно искане на държавата. Оказва се, че без оформен документ, който е договорен със съответните органи, строителството не може да започне. Само тогава собственикът може да разчита на ерекцията на територията на сградата и да донесе инженерните съобщения до нея. Има мнение, че ако притежавам територията, не мога да направя това, което искам. Това становище е погрешно. Не напразно в правителствата на отделните щати са образувани и авторски надзор, която контролира правилното изпълнение на програма и изготвяне на генерален план. Защо? Това, че проектирането и комуникационните системи не са опасни за наемателите наблизо. Да вземем само един пример. Важно е основният план да отговаря на инструкциите за пожарна безопасност. Според правилата на пътя на територията трябва да бъде на разстояние от стените на бъдещия дом, което е най-малко 5 m Ширината на пътя - .. Най-малко 3.5 m за автобуси могат свободно да ходят на пътното платно на сайта, всички от изискванията за данни трябва да бъдат взети под внимание.
 2. Присъствието на ръцете на генералния план за развитие на обекта ще опрости самия процес на изграждане. Този оформен проект служи като ръководство. С негова помощ можете да определите правилно в сайта на структурата и други елементи. Тази къща, стопански постройки, детска площадка, градина, цветна леха, плувен басейн, зона за релакс, и така нататък. Г. И дори ако собственикът иска да си поръчате и видовете проекти не могат да бъдат пренебрегвани функции на територията.

Оказва се, че без разработването на генерален план на обекта никой няма да ви позволи да извършите строителството. И няма значение, че вие ​​сте законният собственик на територията. Законът се прилага за всички. Ето защо, преди да започнете да изграждате собствен дом, трябва да се погрижите за наличието на основния план. Можете да го направите сами, но е по-добре да поверите работата на професионалисти, които бързо, точно и правилно ще го направят. Във всеки случай, трябва да знаете как да изготвите общ устройствен план на територията.

Принцип на регистрация на общия план на обекта

Основният план е списък на документите, като основният е самият чертеж или планът. Както при другите документи, тя е снабдена с някои изисквания, има характеристики и нюанси в разработката и дизайна. Те трябва да бъдат взети под внимание, за да могат съответните органи да одобрят плана.

Списък на документите за подготовка

За да започнете процеса на подготовка на чернова, трябва да имате списък с документи. Какви са те? По-долу е даден списък:

 • кадастрален план. Благодарение на него можете да получите пълна картина на парцела, който се проектира. Кадастралният план има размерите и границите на участъка;
 • диаграма, отразяваща връзката на сградата с общата комунална система (водоснабдяване, газоснабдяване, електричество, канализация);
 • подробна диаграма, показваща местоположението на съседните сгради, пътната настилка и други комплекси, които се намират на прилежащата територия;
 • подробно описание на сградите, които ще бъдат издигнати на избраната територия (къща, селскостопански сгради и др.).

Допълнителни точки в разработването на общия план

Основната задача е да се направи идеалният генерален план, така че да не открият вина с него и да не задават ненужни въпроси. Това, че наистина беше така, е необходимо да се вземат под внимание някои зони за контрол при изготвянето. По-конкретно, ние говорим за системата на инженерните комуникации. Не е нужно да си експерт, за да се разбере, че на това място, където комуникацията, за да се включат в изграждането на жилищни сгради, както и други по-малки сгради, като например гараж, навес и тоалетна, не можете. Не е позволено да се засаждат висши растения.

Обърнете внимание! Срещахме сгради на територията, както искаме.

Но законът предполага спазване на разстоянието в основния план на участъка между структурите, което съответства на всички норми на противопожарна безопасност. Освен това, ако територията е наводнена със сезонни дъждове, тогава планът трябва да съдържа дренажна система. Благодарение на това, обектът и всички негови сгради няма да бъдат наводнени, водата преминава през системата към централната канализация или избраното от вас място.

Друг нюанс, свързан с особеностите на територията. При изготвянето на основен план е важно да се вземе предвид местоположението на сградите, като се вземат предвид геоданните. Например, избраният парцел земя не е равен, но има големи различия. В този случай, е необходимо да се изгради жилищна къща на хълм. Защо? В този случай вероятността от наводняване се намалява до нула. Всички валежи ще се оттежат в ямата, без да се засяга дизайна. Някои все още спират в строежа в равнината. След това ще е необходимо да се вземат всички мерки, така че сградата да не бъде потопена.

Експертите препоръчват къщата да бъде разположена на малък наклон, докато е успоредна на хоризонталната повърхност. Ако сградата се строи на склон с наклон 1: 2 или повече, земното платно трябва да се засили, за да се направи стабилна. За това се използват подпорни стени и други подобни конструктивни елементи.

Както е посочено по-горе, в зависимост от пътя съществуват стандарти за местоположението на сградата. Тя може да бъде разположена на разстояние 5 м от границата на земята, която минава по улицата. И ако наблизо има съседен обект, то разстоянието е 3 метра и повече. Имайки предвид всички тези правила, нюанси и съвети, можете да изготвите компетентен генерален план за развитието на земята.

Структура на основния план на обекта и извадката

На снимката по-долу можете да видите пример за основния план на сайта. Тя е предназначена за изграждане на обект. Това е вид рисунка, която се изпълнява по скала от 1: 500. Планът съдържа местоположението на строителните конструкции, особености на ландшафта, растителността в територия, пътеки, входове към района и много други подробности. Колкото по-подробен е планът, толкова по-добре.

В допълнение, много други документи са приложени към чертежите, ето техния списък:

 1. Ситуационен план. Това е вид карта или карта на картата, която изобразява местоположението на обекта, разработено в чертежите в населеното място. Показва страната, града и региона. За да разберете как изглежда, тази снимка ще ви помогне.
 2. План за подкрепа. Подобно на ситуацията, тя се изобразява под формата на диаграма, показваща сградите на обекта, комуникационните системи и големите дървета.
 3. Изготвяне на инженерни мрежи. Диаграмата показва поставянето на комуникации на сушата. Това определя конкретните точки на влизането им на строителната площадка.
 4. Схема на инженерни работи за подготовката на парцела. Документът очертава план за строеж на земни работи, който трябва да бъде завършен за цялостно строителство, както и височини в различни точки на обекта.

Разработването на основния план на парцела е отговорен бизнес. Малко вероятно е никой без подходящо образование да може да върши тази работа. Затова е по-добре да се намери опитен архитект или цяла организация, която ще направи всички чертежи и документи правилно. Ясно е, че много хора ще трябва да плащат, но ще имате разрешително за строеж на официалните власти.

Кой да се свържете и каква е приблизителната цена на разработването на основен план

Сега има много организации, които щастливо ще ви предоставят услугите си, за да създадете общ план. Можете да попитате наоколо с приятели, може би те знаят добра компания, която върши своята работа качествено. Когато се намери такава фирма, остава да се приложи. С капитана можете да обсъдите всички детайли и желания.

Няма фиксирана фиксирана цена за създаването. Това зависи от района на обекта. Разходите се изчисляват за 1 м2. Средната цена за развитие е 1 м2 е 1500 рубли. Но цената може да се колебае. Ето пример за цените за изготвяне на общ план за определена фирма:

 1. От 500 м2 - цената е 1500 рубли / м2.
 2. От 1500 м2 - цената е 1000 рубли / м2.
 3. От 3000 м2 - цената е 700 рубли / м2.
 4. От 5000 м2 - цената е 400 рубли / м2.
 5. От 10 000 м2 - цената е 300 рубли / м2.
 6. Повече от 20 000 м2 - цената е 150 рубли на м2.

Проследява се редовността: колкото по-голям е парцелът, толкова по-евтино е цената на квадратен метър. Оказва се, че ако трябва да се разработи генерален план на обекта, площта на която е 11 дка (1100 м2), тогава за цялата работа ще трябва да плати 1,65 милиона рубли. Много? Да, но такива цени. В определено време компанията се задължава да изпълни задачата.

Когато планът е готов, трябва да се свържете с подходящата структура и да изчакате одобрението за изграждане.

Нека да обобщим резултатите

Въпреки че подготовката на основния план на обекта ще трябва да плати много, това е задължителна процедура, предвидена от закона. Ако пренебрегнете обжалването пред отдела за градско планиране, тогава самата конструкция и завършеното строителство ще бъдат незаконни. Ето защо, ако искате да направите строителство, не можете да правите без него.

 • Планът на страната парцел от 10 декара

 • Планът на лятна къща 6 дка

 • Оформлението на едноетажна къща 7x8

 • Оформление на помещенията

Previous Hvidånd - specifikationer
Next Монтаж на балконския блок

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Хидроизолация на лоджия и балкон със собствени ръце

Хидроизолацията на балкона дава възможност един път и половина да увеличи живота на енергийните структури, които се експлоатират в агресивна среда. В 95% от случаите основата на тази стая е

статии 0 Comments

Подсветка на стълбищни стъпала

Колко възможности се крият в процеса на мислене и прилагане на индивидуален дизайн в дизайна на вашата къща или вила! Особено, ако е двуетажна или многоетажна частна къща. Тук собственикът

статии 0 Comments

Парапети на терасата

За да се гарантира, че терасата е завършена, тя е оборудвана с перила. За да се предпази подът и стените на удължението от вятър, механични влияния и валежи, той е

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

+ 68 = 71