Портали за мини футбол

Портали за мини футбол

Мини футбол се радва на мъже от всяка възраст - от деца до възрастни мъже. Напоследък слабият секс взе балона и започна да се опитва и в този спорт. Тази мобилна екипна игра перфектно развива много физически качества, като издръжливост, бърза реакция, гъвкавост. Както и при всеки друг спорт, мини футболът изисква собствено спортно оборудване, което включва не само специална топка, но и специална футболна цел.

Исторически факти

Портата за футбол се споменава за първи път през 16 век в английската хроника. В онези дни футболът беше много различен от съвременната игра с топката. В първите игри портата беше специална зона на футболното игрище, отбелязана от играчите. След известно време в краищата на определената зона, играчите се опитаха да изградят структура от две странични ленти. И вместо горната греда футболистите между двете барове извадиха въжето. Този дизайн се използва до 1875 г., след което вместо въже се монтира желязна напречна греда. И едва през 1891 г., в английския град Нотингам, портата е оборудвана с мрежа.

Основните видове врати за футбол

Портите за футбол обикновено се разделят на три основни групи:

 1. професионален. Използва се в големите спортове, както за официални мачове, така и за трениране на футболисти. Размерите са стандартни: 7,33 х 2,45 м. Техният дизайн може да е различен, но поради размера им те могат да бъдат инсталирани само на голямо поле или в голяма фитнес зала.
 2. училище. Този тип е проектиран да бъде компактен и да изпълнява обичайните си функции. Размерът им е често 5 х 2 м. Те могат да се намират в спортната зала на училището или на улицата. Те се използват за игра от аматьори, както и от детски образователни институции.
 3. За мини футбол. Тези врати имат малко по-различна пропорция, а размерът им е 3 х 2 м. Те се монтират само във фитнес зали.

Мини Футбол

Роден в мини футбол в Бразилия в началото на 20-ти век и започва да се развива през 1950-60. Тя се различава от обикновения футбол до много: топката е по-малка по размер (съответно отскача от повърхността е много по-слаба), полето за игра и портите за мини футбол също имат по-малък размер. В допълнение, продължителността на половинките и правилата на играта се различават.

Въпреки това, малкият размер на мини футбола не означава по-малко забавление на мачовете, в сравнение с големия футбол, зрителите могат да видят по-голям резултат в играта. В много отношения това се постига чрез различна тактика на играта, която се различава от футбола на тревата. Играчите в мини футбола често водят една игра, като разчитат не на действията на отбора като цяло, но обръщат внимание само на себе си и на противника си.

Изисквания към портата

Всеки спорт, това са увеличени натоварвания и определени изисквания за обекти, инвентаризация. Следователно изискванията към портата са доста сериозни:

 • те трябва да са много силни, за да устоят на ударите, защото топката е достатъчно тежка;
 • Изискванията за якост се прилагат и към анкерните закрепвания, които по време на мача те не трябва да бъдат осуетени;
 • Решетката не трябва да пречи на зрителите и вратаря, затова трябва да е прозрачна;
 • материалът, от който е направена мрежата, трябва да е устойчив на ултравиолетови, влага и други климатични явления и също така да е устойчив на разкъсване.

Варианти на монтаж на врата

Има няколко основни опции за инсталиране на порта за мини футбол.

разглобяем. Това са най-простите порти в инсталацията и следователно те са относително евтини.

неподвижен. Тази опция е много надеждна, тъй като по време на монтажа основата се излива от бетон. В комплект с комплект от специални стъкла за полагане на бетона се продават. Те се инсталират само в тренировъчни полета, тъй като в бетонни зали се използва рядко бетонно покритие.

pristennye. Това е най-удобният портал по отношение на използването им на малки обекти. Стенните врати са от два вида: сгъваеми и едно парче.

важно! Когато инсталирате стена, твърда или фиксирана врата, не забравяйте да проверите качеството на всички тела.

Те трябва да се фиксира много добре, тъй като според статистиката от портата са паднали всяка година, около 50 души са ранени, не са съвместими с живота.

Характеристики на мрежите за мини футболна цел

Мрежата за мини футболна цел е необходима не само за удобство, но и много по-лесно е да се прецени играта. Понякога образователните институции напускат портата, като се позовават на факта, че в училище се провеждат състезания на аматьорско ниво, а за любителската игра мрежата не е необходима. Но въпреки това, мрежата не е толкова скъпо удоволствие и струва си да се оборудва с дизайн.

Изискванията към мрежите са едни от най-простите - те трябва да бъдат пропорционални на портата и да имат висока якост. При избора на решетка обърнете внимание на маркировката, където е посочена нейната големина, е трудно да се направи грешка с този параметър. Силата се измерва с дебелината на конеца. За производството на мрежа се използват синтетични материали, които са много устойчиви на ултравиолетови, дъждовни и други атмосферни фактори, като същевременно запазват необходимите свойства на материала за дълго време. Колкото по-дебело е влакното, толкова по-силна е мрежата. За да поръчате решетка на всички необходими параметри, е възможно чрез интернет магазин.

Портали за мини футбол за деца

Футболът е най-популярната игра сред момчета от всяка възраст по целия свят. В много отношения това зависи от неговата наличност. В крайна сметка, като хокей, родителите трябва да похарчите много пари за необходимата екипировка. За да играете футбол, просто трябва да си купите топка. Като порта в много ярда, децата използват различни огради, пръчки, дървета. Но все пак, в сравнение с тези порти, тези проекти са напълно неудобни.

Детските футболни порти могат да бъдат разделени на следните основни типове:

 • цяло. Тази опция се отнася за полупрофесионален тип, предназначен за по-големи деца и заемащ постоянно място. Портите са изработени от алуминиева рамка, решетката върху тях е фиксирана със специални скоби;
 • надуваем. Сега в продажба има готови надуваеми врати, които изпълняват същите функции, но са абсолютно безопасни за деца, много лесни за транспортиране и по време на монтажа. Не се притеснявайте, че са краткотрайни и бързо ще се провалят. Тъй като дори една детска мини футболна игра е активна, а след това като материал за портата, производителите предлагат специален устойчив на износване винил;
 • сгъване. Предлагат се под формата на сгъваема конструкция от метален профил, който е монтиран и сглобен на необходимото място. Те са достатъчно леки и са изработени от поцинкована тръба, което елиминира появата на корозия. Те се сглобяват лесно чрез шлицова система или болтове. Мрежата в тези порти е изработена от полиестер, запазва оригиналната си форма добре, не изгнива. Този дизайн лесно се вписва в багажника на колата.
 • пластмаса. Тези врати представляват малки пластмасови или дори полиетиленови конструкции за игра на деца в мини футбол. Данните за модела се продават в сгъваема форма, които лесно се сглобяват на всяко удобно място за играта.

Размерът на портата за мини футбол за деца

Детските порти за мини футбол може да не отговарят на специфичните изисквания за стандартния размер на портата. В крайна сметка, полето за игра на деца е по-малко и самите играчи все още са деца. Също така детският мини футбол не е задължително да се подчинява на строги правила и да преценява. Производителите предлагат следните размери на портите за футбол за деца - 3 х 2 метра и 5 х 2 метра. Коя врата да избере зависи от възрастта на играчите. Решетките и напречната греда също са пропорционално намалени.

Портали за мини футбол със собствените си ръце

За производството на порта, метал, дърво, алуминий може да се използва. Избира един за финансови възможности и предпочитания. Стандартни размери на порта за мини футбол 3 х 2 м и дълбочина от 1 метър. Ако решите да се съберат на продукта себе си, тогава ще трябва да се помни, че всички размери са дадени на вътрешния разстоянието между пръчките.

При избора или производството на пръти, ориентирайте се до диаметър 8 см. Материалът може да бъде бор, това е най-лесният материал от гледна точка на обработката. За да направите части, можете да наемете дърводелец или да се опитате да направите всичко сами. Дървеният материал е доста лек и монтажът на такъв дизайн не изисква специални умения или инструменти. Един обикновен дърводелски комплект ви позволява да виждате, отрежете и ноктите.

У-образната структура трябва да бъде закрепена с неръждаеми крепежни елементи и да завинтва задържащата плоча и подпорите за стабилност до дъното. Ако искате, можете да направите вратата за мини футбол сгъваема, така че да можете да я почистите за зимния сезон. Така че ще продължи живота им.

Можете да направите порта за мини футбол от метални тръби. Това изисква заварено устройство, мелница и мелница. Такива инструменти не всеки може да намери в килера си. Поради това е по-лесно да поръчате заварена версия от капитана.

Инсталираният дизайн ще трябва да бъде боядисан и да се направи два цвята боя. Обикновено това е бяло и черно, но са възможни и други контрастиращи опции. Дървената конструкция преди боядисване ще трябва да бъде обработена със специални противогъбични грундове, благодарение на които дървото няма да се гние повече. Металните дизайни са по-добри за боядисване със специални бои за метал.

Когато самата конструкция е сглобена, е възможно да се фиксира решетката върху нея. Правенето на това не трябва да е прекалено свободно, но не прекалено стегнато.

заключение

Трудно е да се намери някой, който не е чувал за футбола по целия свят. И един от основните видове оборудване за него са футболната цел. В края на краищата, ако не бяха на терена, нямаше да има смисъл в тази командна игра.

Портата за игра на мини футбол може да бъде направена дори от пластмасови тръби, всички етапи на работа няма да изглеждат трудни, ако следвате препоръките от следващия видеоклип

 • Как да направите футболна цел със собствените си ръце

 • Футболни порти: видове и характеристики

 • Настройки за футболни цели

 • Детска футболна врата със собствени ръце

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

27 − = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map