Проектиране на тесен коридор в апартамента

Проектиране на тесен коридор в апартамента

Ремонтът на коридора включва не само довършителни работи. Най-важното е да се създаде интериор, който хармонично съчетава стилистичните вкусове на собственика на къщата, финансовите й възможности и функционалността на помещенията. Коридорът е първата стая, в която влиза човек, пресичайки прага на къщата. От дизайна на коридора до тесния коридор се създава впечатление за общото пространство и характер на домакина.

На пръв поглед тази задача може да изглежда непреодолима, като се има предвид факта, че не всички коридорите характеризират с голяма площ. Но както знаете, че няма нерешими проблеми, а ако компетентно подход към проблема, дори и на много малка, тесни коридори в Хрушчов да създадете елегантен и стилен дизайн.

Характеристики на оформлението на тесни коридори

Преди започване на ремонта в коридора, трябва да се обърне специално внимание на малките детайли и нюанси на помещенията, които в грешен подход към планирането на залата може да предизвика чувство за операция пространство.

Входните и вътрешните врати никога не трябва да влизат в контакт помежду си при отваряне. Ако пренебрегнете това условие, използването на вратите става много неудобно, те постоянно се сблъскват, надраскват повърхността. До интериора на коридора изглеждаха хармонични, всички врати трябва да бъдат поръчани в същия стил и от същите материали.

важно! Когато поръчвате врати, трябва да се има предвид дебелината на стените. Дори в магазина трябва да проверите параметрите на вратите заедно с кутията.

Ако дизайнът на къщата позволява, топъл подът ще бъде най-доброто решение за отопление на коридора. Подреждането на топъл под е не само топъл въздух в стаята, той е добро решение на проблема с постоянни локви от обувки на пода през есенно-зимния период. След тежък работен ден, прекаран в студа, е много приятно да отидете в топла стая и да стоите на топъл сух под.

Избор на довършителни материали

Подборът на стените и подовите настилки в коридора трябва да бъде разгледан с пълна отговорност. Материалите трябва да отговарят на следните изисквания:

  • да имат високи показатели за устойчивост на абразия и механични влияния;
  • лесен за почистване с мокро почистване;
  • желателно е да има възможност за пребоядисване.

Стенна декорация

Украсата на стените в тесен коридор трябва да се извърши, като се вземе предвид конфигурацията му. За да се разшири визуално пространството, за да се направи по-правилно във формата, е необходимо да се изберат онези материали, които, според тяхната структура, цвят и модел, биха могли да решат този проблем.

Това, което променя цвета, в този случай най-изгодната опция за декориране на стените ще бъдат материалите с нежни светлинни тонове, способни визуално да правят пространството по-широко и по-голямо. По-добре е да се откаже от използването на дървени панели. Те визуално разделят стената наполовина, а не решават проблема с тясното пространство по едно и също време.

внимание! Не боядисвайте всички стени в бяло. Този подход прави коридора без лице и напълно изтрива всички граници.

Помнете, че ярките стени изискват внимателно отношение и внимателна грижа. Всяко замърсяване незабавно ще привлече окото ви, за да не почиствате толкова често, използвайте светли оцветени материали на фрагменти.

Обърнете внимание на повърхностната текстура на стените. Най-приемливият вариант е гланцовите повърхности. Всеки блясък е отражение, което придава на стаята усещане за пространство и въздух. Чрез оборудването на тесен коридор е по-добре да се изоставят матовите повърхности.

Използването на огледала е най-доброто решение. За малки и тесни коридори, използването на огледални повърхности в дизайна на малък тесен коридор в апартамент ще помогне много просто да реши проблема с малко пространство. Огледалата могат да бъдат монтирани на стена, да се използват огледални повърхности върху мебели или декоративни елементи под формата на огледални плочки или панели.

Завършване на пода

Традиционно подът в залата е положен с керамични плочки. Това е практичен, траен материал, който не изисква специални грижи, е устойчив на абразия, не променя цвета и формата си. Много е трудно да излезете с най-добрия вариант за завършване на пода в коридора.

За тесни пространства е по-добре да изберете неутрална плочка в сянка. Проектантите се съветват да полагат плочки от пясък, кафе, бисерни тонове. Те са най-добрият вариант за всеки стил и изглеждат много хубаво на пода в коридора.

Избор на осветление

Преминавайки прага на къщата, много искам да бъда в комфортна, топла и уютна стая. Такъв интериор е много лесен за създаване, ако правилно изберете и монтирате правилно осветлението в коридора.

Много добро решение може да бъде осветлението в мебелите. Достатъчно ярките крушки няма да заслепят, но в коридора ще има достатъчно светлина, за да бъде хубаво да бъде в нея.

Особено внимание трябва да се обърне на подчертаването на огледалата. Всеки, който излиза от къщата, трябва да оцени външния си вид, жените прилагат грима към огледалото, така че достатъчно осветление е много важно и необходимо.

Конфигурацията на тесен коридор показва, че в него има много места, които никога не са изложени на естествена светлина. Ето защо, проектирането на дългия тесен коридор в апартамента трябва да осигури локално осветление по стените му - това е най-сигурният вариант да направите помещенията добре осветени.

съвет! За практически цели е целесъобразно да се осигури отделно изключване и включване на лампите. По този начин е възможно да се разпределят правилно светлинните потоци, осветяващи само необходимата зона в определен период от време.

Избор на врати и первази

Вътрешната и входната врата, основата трябва да бъдат украсени в един цвят и стилистичен диапазон. В този случай интериорът на коридора ще изглежда хармонично с цялостния дизайн на целия апартамент, без да го разкъсва поради несъответствие в цветовете. При условие, че коридора е с малки размери, мебелите в него също трябва да съответстват на цвета и материала на производството с вратите и первазите.

Препоръки за поставяне на елементи

Когато стаята няма правилна форма и голямо пространство, трудно е да поставите в нея всички необходими мебели и битови предмети. Известни няколко прости съвета, за да направи дизайна зала с дълъг и тесен коридор, така че е лесно да се настанят всички необходими елементи.

Мебелите трябва да са разположени по широка стена, спрямо входната врата. На него можете да поставите обувка, гардероб и скрин. Тази подредба ви позволява да поддържате усещане за открито пространство. По-тясна част от стената трябва да остане празна или огледало, поставено върху нея.

важно! Всички мебели в тесен коридор трябва да имат дълбочина не по-голяма от 45-55 см.

Най-честата грешка, допускана от начинаещи при планирането на дизайна на един тесен коридор в апартамент - е поставянето на по-голям размер на гардероб, точно до входната врата. Този подход е фундаментално погрешен. На първо място, един случай намира в близост до вратата визуално намалява общата пространство, и второ неговата работа може да стане доста неприятно и дори проблематично. Също така трябва да избягвате поставянето на големи мебели в средата на стената на коридора. Това може да доведе до много наранявания и наранявания на членовете на домакинството.

Стил разнообразие от тесни коридори

Държава стил. Комфорт, топлина и гостоприемство са това, което искате да видите, когато преминете прага на дома си. Залата, декорирана в стила на страната, най-ярко подчертава такива нюанси. Един прост стил на селска къща със светъл цвят дървени мебели ще бъде добро решение за подреждане на тясно пространство. Дизайнът на тесния коридор може да варира с тапети с цветен печат, декорация с декоративна мазилка и естествен камък. Изкуствените стари мебелни повърхности ще допринесат за интериорния стил и цвета на античността.

съвет! По-добре е таваните да са от многостепенни съвременни таванни конструкции с осветление. В селски стил на дървени греди на тавана и традиционните whitewashing ще бъде подчертано ярко.

Ориенталски стил много подходящ за проектиране на тесни коридори в апартамента. Откритите крака мебели позволяват да се направи безтегловност и визуално да се добави пространство. Много огледала ще направят геометрията на стаята по-правилна и ще я напълнят с въздух.

Тесен входно антре в ориенталски стил. Лукс, изисканост, елегантност на формите и яркост на цвета - всичко това е за ориенталския стил в интериора. Избирайки това направление, трябва да сте подготвени за много труден труд. Изтокът не толерира раздразнителност и мръсно отношение към себе си. Всички детайли трябва да бъдат ясно обмислени и да имат място, хармонично съчетано един с друг.

Френски стил в интериорния дизайн. Такава конструкция на тесен коридор ще бъде оценена от хора със спокойна природа. Ненатрапчивата красота на течащи линии и спокойни нюанси, като нищо друго, създава невероятно тих и светъл интериор за тесен коридор в апартамента. Стените в него могат да бъдат боядисани или стенни. Цветът е по-добре да се избере в неутрална цветова схема.

Френски стил за проектиране на тесен коридор в апартамента не приема остри ъгли и ясна геометрия. Използваните мебели трябва да имат заоблени ръбове и елегантен интериор. Класическият вариант е заоблена маса с грациозни заоблени крака, овално огледало и подплатени кръгли кутии. Целият декор трябва да излъчва лукс и изискан стил.

Минимализъм. Практичен и удобен дизайн за тесен коридор, в който няма място за ненужни детайли, орнаменти и мебели. Всичко, което се намира в коридора, трябва да бъде възможно най-практично, проста във форма и удобна за използване. По правило в мебелите има само закачалка за дрехи и малка скринче. Огледалото в рамката е единствената украса, по-скоро аскетичния интериор на тесния коридор в апартамента, за този стил.

Класически стил. Универсална опция, която е идеална за проектиране на тесни коридори. Традиционният довършителен материал за този стил е дърво и камък. Стените са покрити с тапети, а подът е покрит с паркет. Отличителна черта на този стил е високото качество на всички материали, използвани в ремонта.

заключение

Дизайнът на тесния коридор в апартамента може да бъде декориран във всеки стил. Основното е да се оборудва коридора, спомнете си, че създаденото пространство е създадено, за да създаде приятно, топло впечатление и да бъде удобно за неговите собственици. Не го изхвърляйте, използвайте само практични и удобни мебели, обърнете специално внимание на осветлението на пространството, а дори и най-малкият коридор ще стане уютен и удобен.

Как да се разделяме в тесен коридор и в коридора, се изучава в следващото видео

  • Дизайн на коридора с фото тапети

  • Дизайн на арки в коридора

  • Дизайн на антре в Хрушчов

  • Проектиране и декорация на коридора декоративен камък

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map