Пуф от пластмасови бутилки

Пуф от пластмасови бутилки

Още по-популярни в ежедневието са продуктите, изработени от пластмасови бутилки със собствени ръце. Освен това, работещите с игли създават забавни и красиви декоративни елементи, пластмасови бутилки могат да бъдат използвани за реализацията на напълно полезни неща и дори мебели. Например, османската от пластмасови бутилки със собствените си ръце е много популярна.

Въпреки факта, че пластмасовите бутилки не могат да бъдат наречени силни, крайният продукт ще се окаже силен и функционален. И за да го създадете не изисква много усилия и купува скъпи материали. След като прочетете тази статия, ще научите как да направите табуретка от пластмасови бутилки.

Какво ще отнеме да работиш

Преди да разгледате майсторския клас, трябва да се погрижите за наличието на подходящи материали и инструменти. За да създадете издуване, трябва да имате следната серия:

 • 14 бутилки на 1,5 литра. Не можете да изберете цвят, не е важно;
  Обърнете внимание! Трябва да се приготвят бутилки. За да направите това, отвийте капачките от тях, оставете контейнера през нощта в слана (балкон, ако имате апартамент). Сутринта, без да ги вкарвате в къщата, затегнете капаците и ги поставете под акумулатора. Защо? Затоплянето, въздухът в бутилката се разшири. Това му позволи да стане по-силно.

 • обичайна и двустранна лепенка;
 • маркер;
 • мозайката;
 • найлонови нишки;
 • хартия нож;
 • шевна конци, игла, шевна машина;
 • два броя шперплат, чийто размер трябва да съответства на седалището на пуфина;
 • 3 см пяна за покриване;
 • проста кърпа;
 • линия;
 • връв.

Всичко това ще е необходимо да се създаде бутилка от пластмасови бутилки. В готовата форма ще изглежда както е показано на снимката.

След подготовката на всичко, от което се нуждаете, можете да започнете процеса безопасно. Само сега внимавайте къде работите. Трябва да имате плоска повърхност и удобно работно място. Осветлението също е важно. Подходяща е маса, върху която няма нищо излишно. Така че бутилките ще бъдат на едно и също ниво.

Пуфа от пластмасови бутилки за къщата със собствените си ръце стъпка по стъпка

Знаете ли кои са подложките за цена в магазина? Тя започва от 1500 рубли. Това са най-простите модели. Но при създаването на самолета със собствена сила ще прекарате максимум 300 рубли. Има ли разлика? Усеща се. Поради тази цена, ще направите много подплатени столове за всеки член на семейството. Отнема само време и постоянство. Обикновено домакините имат и двете. Работата е толкова проста, че е подходяща за женската част от населението. Така че процесът на създаване на следното:

 1. Вземете двете бутилки и ги поставете изправени на масата. С помощта на лентата за скуот, ги сложете. Задайте настрана детайла.
 2. Сега направете същото и с другите две бутилки. Не съжалявайте за лентата, така че детайлите да не се движат. Трябва да имате две отделни празни места.
 3. На този етап трябва да създадете точно едни и същи два елемента, но не и с две бутилки, но с още три. Поставете три опаковки на една линия и леко ги свържете с лентата.
 4. От всичките 14 бутилки, които сте оставили 4. Като използвате лепилна лента, свържете ги по същия начин. От всички детайли ще бъде направена рамката на бъдещите puffi.
 5. Подредете бутилките в правилния ред: продукт на 4 бутилки в центъра, от двете страни на 3, а краищата на шестоъгълна 2. Ако получите детайл напомня на един кръг, както е показано на снимката.
 6. Сега, като използвате една и съща лепяща лента, затегнете всички части на конструкцията един към друг. Не съжалявайте за лентата, като обличате следващия издух в кръг.
 7. След това трябва да направите дъното и върха на татко. Това изисква шперплат. Поставете детайла върху него и нарисувайте маркер. Сега изрежете частта с трион. Ако сте жена, помолете ги да го направят за своя съпруг или баща. На ръбовете трябва да направите вдлъбнатини. Един от шперплат, който ще бъде дъното, от едната страна, покрива с гъста кърпа.
 8. Залепете шперплата върху бутилките от долната и горната част на двустранната лента. Приемайте твърдо подробностите за вдишането. За да направите структурата на силата, можете да завързвате парчетата шперплат върху зъбите с капронова нишка или нишка.
 9. Вземете гума от пяна, чиято широчина е идентична с височината на издуха. Дължината се избира по дължината на обиколката на вашия детайл. Сега го зашийте върху тапицерията с помощта на игла и конец. Пяната за стените може да не е прекалено гъста.
 10. Ще направим седалки. Тя ще отнеме същата пяна, но нейната дебелина трябва да бъде по-голяма. Колкото по-висок е резултатът, толкова по-мек ще бъде татко. Поставете парче отгоре и отрежете ръбовете. Накрая го зашийте със стените за фиксиране.
 11. На този етап вашият отоман със собствените си ръце е почти готов. За да му дадете представителен външен вид, шийте специална корица и го облечете в татко.

Особено внимателно подход на избор на плат, тъй като тя ще определи стила на puff. Ще бъде добре, ако се вмества хармонично във вътрешността на цялата къща. Има малък нюанс: не издърпайте изцяло вашето дъно. В крайна сметка, с течение на времето тъканта ще стане мръсна и ако тя е пришита, тогава няма да работи. По-добре е да шиете капак на вафла, който лесно се отстранява. В долната му част направете шев, в който вмъквате струната. Благодарение на него капакът може да се затегне. Препоръчваме ви да гледате видеоклип, в който целият процес се визуално показва.

Нека да обобщим резултатите

Сега знаете как да направите издуване с ръцете си от пластмасови бутилки. Можете да съхранявате материали, да разпределяте време и да правите процеса в момента. Такъв продукт няма да остане безразличен към всеки член на семейството. И ако искате да поканите гости, тогава османците просто ще бъдат незаменими. Изглежда много естествено, така че никой няма да мисли, че е направен от бутилки.

 • Метла от пластмасови бутилки

 • Плашилото със собствените си ръце

 • Flamingo от пластмасови бутилки със собствените си ръце

 • Бухал, изработен от пластмасови бутилки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map