Comments 0 0 0 Views

Рамката на входа: законът, изискванията и нормите

Тъй като Русия е социална държава, според Конституцията специално внимание се обръща на незащитените слоеве на населението, и по-специално на хората с увреждания. Те получават социално подпомагане в съвсем различни сфери и има и насока, чрез която външната среда за такива хора се подобрява и се адаптира към тях. Едно от насоките на тази политика е задължителното монтиране на рампи на обществени места и жилищни сгради, което осигурява безпрепятствен достъп на хората с увреждания до домовете им и други места.

Общи стандарти за изграждането на рампата на входа

Тъй като монтирането на рампи е закон, има определени стандарти, които трябва да се следват при инсталирането. Те са регистрирани в държавните стандарти и в SniPah. Самостоятелно инсталиране на рампата на входа е строго забранено, тъй като е необходимо да има издадено разрешение за изграждане и монтаж на документация, която да позволи неговото действие. Това се изисква от действащото законодателство.

Ето списък на общите правила за издигане на рампата на входа:

 • Монтирането на рампата е необходимо, ако повърхността има неравности, които я променят с повече от 4 см.
 • Оптималното ниво на наклона е 5%. Това е индикатор за съотношението на височината и дължината.
 • Колелото трябва напълно да се съобразят с инвалидни колички на параметрите, а не само да се състои от накланяне самолет, но и от горната и долната полета и имат допълнителни обекти в случай на монтаж на конструкцията на люлеене или рампа дължината на повече от 9 метра.
 • В случай, че не е възможно да се издържи на 5% наклон, може да се монтира рампа с ъгъл до 10%.
 • Забранено е да се монтира по такъв начин, че стената или друга пречка да повлияе на изхода или на входа.
 • В случай, че е невъзможно монтирането на рампата в съответствие с нормите, в къщите се монтират други видове конструкции.
 • В допълнение към тези правила, които са включени в закона, има и някои нюанси, които ще накарат движещите се инвалидни колички, включително децата на рампата да се чувстват комфортно:
 • Еднопосочната рампа е с ширина 90 см, а двупосочната рампа е 180 см.
 • Правилната ширина се изчислява в зависимост от това, че движението на хората с увреждания се осъществява с помощта на перила, за които лицето се държи от полузаслепени ръце.
 • При конструкцията от 180 см ъгълът на наклон трябва да бъде по-малък, тъй като има само едно перило и е трудно за човек на инвалидна количка да се изкачи, като държи с една ръка. Именно поради това обстоятелство еднопосочната рампа е много по-удобна, защото има перила от двете страни.
 • Според нормите на Организацията на обединените нации твърде широки рампи, т.е. с ширина 300 см, трябва да бъдат допълнени с перила в средата.

Изисквания за монтирането на рампата

неистов Има наклонена конструкция в жилищни и обществени сгради, където хората с увреждания и други по-малко мобилни граждани могат безопасно да се преместят от ниво на ниво. От дъното и отгоре задължително трябва да има платформи, които по правило са покрити със специално противоплъзгащо покритие и боядисани в различен цвят. Това правило установява закона.

Нова къща, построена първоначално в проекта трябва да съдържа входовете за спускане и вдигане на ниски мобилни категории хора, но по-старите домове, които нямат рампи, се предоставя от тях в хода на ремонт, или по искане на наемателите през изминалата година.

Тъй като дизайнът се състои от няколко части и може да бъде от различни типове, ние разглеждаме изискванията за неговите компоненти поотделно.

Изисквания за инсталиране на междинни обекти

Междинни платформи са необходими, когато структурата на рампата е въртяща се или на дължина, по-голяма от 9 метра. Те са необходими, за да може човек да си почине, а също и да направи необходимата маневра в количката. Инсталирането им се извършва стриктно съгласно установените разпоредби:

 • Директната рампа е снабдена с платформа с размери 90 * 140.
 • Рамката е с ширина 90 см и изисква подложка от 140 * 140 да се завърти.
 • Платформата 140 * 150 се монтира в случай на монтиране на рампа с двупосочно движение с ширина повече от 140 см с обръщане.
 • Обръщането на рампата на 180 градуса задължително трябва да бъде придружено от платформа от 180 * 150 см.
 • Платформата може да има правоъгълна форма, но не дава място за маневри на инвалидни колички, като овални и кръгли.

Стандарти на перилата

Всяка рампа трябва да бъде снабдена с перила. Те помагат на хората с увреждания да се движат удобно по склона. Дизайнът може да има единични или двойни перила, както и релси с различни височини. Монтирането на перилата се извършва в съответствие с изискванията, установени в GOST:

 • Цялата конструкция трябва да има перила, без прекъсвания.
 • Височината на перилата не трябва да е по-голяма от 90 см, за да бъде движението възможно най-просто.
 • В края на март, перилата трябва да са 30 см.
 • Те са прикрепени отвън, успоредно на движението.
 • Производството на перилата, като правило, е направено от метален профил от 40 мм.

Законова база за определяне на рампа за хората с увреждания

Основният документ е Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания. Русия ратифицира този документ през 2012 г. и обеща да спази всички изисквания, които този закон определя за държавите-членки. По-специално, там се регистрира правото на инвалиди на социална закрила и универсална достъпност на обществени места, транспортна и инженерна инфраструктура.

Конституцията на Руската федерация провъзгласява страната за социална държава, която защитава нейните граждани и трябва да осигури на гражданите си достойни условия на живот. Това е основният закон на държавата, който трябва да бъде изпълнен без съмнение.

Федерален закон от 1995 г. "За социалната защита на хората с увреждания". Тя дава право на хората с увреждания да имат равен достъп до инфраструктурата на градовете и селските райони с други групи от населението.

Програмата "Достъпна среда", която продължава до 2020 г. Дотогава плановете са да се създаде обща база данни за хората с увреждания в цялата страна, да се идентифицират основните проблеми на такова население и да се решат те, да се направят обществените услуги по-достъпни.

БДС, която регламентира изграждането и монтажа на съоръжения за хора с увреждания, по-специално, рампи за достъп в жилищни и обществени площи, както и определя правилата да бъдат следвани от тези, които участват в изграждането.

Искане за монтиране на рампа на входа

В новите сгради вече има рампи във всеки вход, но те не са оборудвани с къщи от стария фонд. Но всеки, който се нуждае от това устройство, има право да поиска инсталацията му. Това право прокламира закона. Ако сградата подлежи на основен ремонт, структурата трябва да бъде монтирана в нея.

Заявлението се подава до органите за социална защита, като посочва местоположението на инсталацията и изграждането на рампата (стационарна или сгъваема). Заявлението е написано на името на ръководителя на социалната закрила или на управляващото дружество и е изпратено на пощенския адрес или е предадено лично на ръцете.

В допълнение към самото изявление трябва да изпратите и следните документи:

 1. Сертификат за собственост върху жилищното пространство.
 2. Ако лицето с увреждания е пълнолетно, тогава е необходимо копие от паспорта, ако детето е дете, е необходимо копие от удостоверението за раждане.
 3. Информация от лекаря, отговарящ за показанието за инвалидност.
 4. Сертификат за семейството на инвалидите.

Ако се направи положително решение за инсталацията, районната администрация изпраща до мястото на инсталиране на специалисти за оценка на разходите за работа и количеството материал.

Важно! Инсталацията ще бъде направена след като заявлението бъде подадено след няколко месеца.

По време на монтажа трябва да присъства един от заинтересованите лица, който да наблюдава инсталацията. Необходимо е да се призове предварително към администрацията или социалната защита и да се координира пристигането на специалисти.

Ако няколко хора с увреждания, живеещи в входа на рампата трябва задължително да се вписват в рамките на всеки превоз, така че си струва да се каже предварително, защото за промяна на крайния дизайн е много по-трудно, отколкото да се създаде нов по-дълго правилно.

Необходимо е ясно да се контролира коя страна на рампата се инсталира, дали отворена врата или друга пречка ще се намесва в движението по нея и ще се спазват всички строителни норми.

неистов - това е структура, която опростява живота на всяко лице с увреждания и го прави удобен и близък до живота на физически здрав човек. Всеки има право да поиска инсталирането на рампа на входа му. Това право е залегнало в закона и е дадено за възможността за създаване на удобна среда за живеене за всяка от по-малко мобилните групи от населението.

 • Параметри на рампа за хора с увреждания

 • Рампи за хора с увреждания: закон, стандарти и изисквания

 • Roll-up рампа за инвалиди

 • Изисквания към рампата за количките

Previous Weathercocks på skorstenen
Next Proyek rumah dengan mansard dari batu bata

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Дизайн на черно-бяла баня

За ремонт и декорация на помещения има огромно количество от всички видове материали и повече цветове. Дизайнерите не се страхуват да експериментират и непрекъснато да създават все повече и повече

статии 0 Comments

Завършване на балкона с подплата

До този момент, интериора на балконите е станал много популярен. И въпреки че според ценовите стандарти този метод не е най-евтиният, резултатът се оправдава. Човек дори не може да сравни

статии 0 Comments

Уплътняване на фуги в панелна къща

Уплътнението между панелите в панелните къщи осигурява ефективна защита срещу замръзване и проникване на влага и мухъл по стените на плесента. Фугите са слаба строителна площадка, която в крайна сметка

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

4 + 5 =