Стикери за тапети в детската стая

Стикери за тапети в детската стая

Всеки психолог ще се съгласи, че добре подбран интериор за детска стая играе огромна роля в развитието на детето. Правилно избраният цвят предизвиква действие следобед и изгасва вълнението вечер, чертежите върху купчинките помагат да се развие въображението.

Можете да украсите стените по различни начини: просто боядисвайте, направете текстурирана мазилка, лепене тапет, който можете да нарисувате сами. По-лесно е да закачите рисунки навсякъде. Големите рисунки бързо носеха детето, за да подкрепят винаги неговия интерес към изучаването на околния свят, не е необходимо всеки път да се променя обликът на декора.

Днес в продажба можете да намерите винилови стикери върху тапета в детската стая. Техният избор има много практически предимства. Но за тях малко по-ниско.

Основните изисквания за украса на стените в детската стая

Не всички материали могат да бъдат използвани за украса на стените в детската стая. Има определени изисквания, които трябва да се вземат под внимание.

  • Първо, избраните материали трябва да бъдат привлекателни, да влияят положително на нервната система на бебето, да го правят щастлив и да развиват креативност.
  • На второ място, важно е да се обмисли безопасността на работата на новите покрития: за предпочитане е да се даде предимство на естествените материали, на тези, които не са способни да предизвикат алергия.
  • Трето, важно е да изберете завършването на стените, след което можете по-късно да се грижите, да се измивате, дезинфекцирате, като използвате обичайните домакински химикали.

Подобни условия се изпълняват само от следните видове покрития.

Боядисване на стени

Боядисането на стени в детската стая е лесно. Използването на бои отваря огромно поле за реализацията на фантазията, с помощта на бои е лесно да боядисате стени въз основа на любимите приказки и карикатури. Ако е необходимо, стените в детската стая могат да бъдат пребоядисани. Боядисани с боя, повърхността на стените е по-трудна за надраскване, но няма тапет.

Отбелязвайки недостатъците на този тип декорация на стени, важно е да се отбележи нуждата от задълбочена подготовка на основата. Важно е стените в детската стая да са перфектни. Не е лесно да избереш боя за рисуване. Съставът му трябва да бъде нетоксичен, възможно най-безопасен. Струва си да изберете този, който има сертификати за качество и спазване на санитарните и хигиенните норми, установени в нашата страна.

Обърнете внимание! За детските стаи има идеални бои на водна основа, които имат специални маркировки. Подходящата боя е без мирис и бързо изсъхва.

Погледнете снимките, светлият интериор може лесно да бъде създаден с акрилатни съединения, но акрилни и алкидни за декорация на стени в детските стаи не са подходящи. И всичко, защото те са алергени.

Обърнете внимание! Днес в продажба има бои със сребърни йони. Те имат уникални бактерицидни свойства, висока устойчивост на замърсяване. Ако децата наричат ​​моливи върху боядисаните стени, чертежите лесно могат да бъдат измити с вода и парцал.

Тапети в детската стая

Доскоро тапетът беше единственият довършителен материал, който се използва активно при декорирането на стени в детските стаи. Днес рулонните материали са представени от широк спектър. Има най-достъпните опции (тапети от хартия) и скъпи копринени ролки с детски рисунки.

При избора на подходяща опция е важно да се вземе предвид не декоративното естество на ролите, а съставът на платовете. За детските стаи, както е възможно:

  1. Хартиена тапет. Те са изработени от естествени материали, позволяват стените да дишат, което означава, че гъбичните колонии няма да се развият по стените. Те имат много недостатъци: те бързо се разкъсват, повърхността на тапета хартия може лесно да се надраска, не може да се измие с вода и парцали. Ако бебето расте в къщата, знаейки света, този избор не може да се нарече най-добрият. Но в стаята на тийнейджърите хартиените тапети могат безопасно да бъдат залепени към стените.
  2. Нетъканите ролки, подобно на хартията, също са дишащи, така че можете да ги лепеете и на стени в детската стая. Но виниловите платна не могат да се похвалят с такива характеристики, така че те да не се купуват в детска градина.
  3. Корк тапет, платно на базата на дървен фурнир или растителен материал - всички от тях са изработени на базата на естествени компоненти. При избора им е важно да се има предвид, че корковите тъкани имат тесни ограничения на цветовете, докато други имат ограничени структури.

Знаейки кои видове тапети са най-подходящи за деца, лесно е да създадете най-безопасния интериор.

Страници за оцветяване на стена за деца

Като желаете активно да работите върху творческия потенциал на детето, най-добре е да дадете предпочитание на тапет-оцветяване. Какъв е този материал? Обикновени хартиени кърпи, на които е нарисуван графичен чертеж в черно и бяло. Задачата на родителите е да покажат как такова платно може лесно да се превърне в платно, върху което можете и трябва да рисувате, като използвате цялата палитра от цветове. Много производители произвеждат тапети за оцветяване на стени в детските стаи, върху които част от снимката вече е оцветена. То помага да настроите тона и да събудите въображението.

Обърнете внимание! Подобен вариант на завършване на стените трябва да бъде избран от тези, които имат деца, които растат на възраст между три и осем.

Ярки винил стикери по стените на децата

Винил е идеалният материал за производство на стикери. С помощта на винил стикери можете да украсите не само стени, поставени тапети, но мебели. С помощта на прост ход е лесно да направите пространството около детето светло, интересно, запомнящо се. Описаните стикери имат самозалепваща се основа, процесът на декорация е изключително прост, така че можете да включите децата в нея и да украсите детската стая с тях. Декоративна функция - основната цел на стикерите.

Когато избирате стикери, е важно да вземете под внимание тактическата функция на такъв декоративен елемент. Ако има желание да се вмъкне нещо върху мебелите, струва си да изберете малки стикери, чийто сюжет ще бъде в състояние да определи принадлежността на мебелите. Практически закачете стикер върху шкафа зад вратата, на която се крият канцеларските консумативи, а детето дълго време ще си спомни къде да търси писалки и маркери.

Днес парцелът винилови етикети може да бъде поръчан самостоятелно. Ако в каталозите на продуцентите няма парцели или любими анимационни герои, лесно е да ги изпълнявате по поръчка и да направите стаята уникална. Можете да направите собствени стикери по стените със собствените си ръце. За това дори не е нужно да притежавате уменията на талантлив художник. Виниловият филм е на разположение за свободна продажба. Обратната страна е защитена с хартиена основа. На него, с помощта на шаблони, изображението се прехвърля, изрязва се с обикновен духовен чиновник.

Обърнете внимание! В долната част на статията има видео, което показва подробно процеса на залепване на малък стикер и голяма плат, състояща се от няколко части на стената.

Когато детето научи азбуката, както показва практиката, винилните букви, залепени на стените, помагат да се ускори процеса на учене. С такъв учебник много хора учат английски с деца. Визуалните асоциации значително ускоряват процеса на учене.

Повърхността на етикетите е лесна за използване като лист за чертане. Съчетавайки играта, рисуването, разглеждайки подробностите, е лесно да развиете паметта на детето, неговите способности за говор, внимание и мислене.

Светли винилови снимки запазват стените, детето доброволно черпи на ярка повърхност, а не на тапета. С помощта на стикери е лесно да се прикрият неприятните места, малки дефекти, които се появяват много бързо по стените в детската стая.

Бебешките стикери са направени от екологични материали, тяхната употреба е напълно безопасна за дълъг престой на бебето в стаята. С течение на времето цветовете върху стикерите не избледняват, те не се износват, дълго време се наслаждават на окото и украсяват стените.

Виниловите стикери са универсални, лесни за лепене върху всякакви повърхности: върху гладка дървена мебел, грубо измазани стени, ролетни тапети. Винилът може да се избърсва с влажна кърпа и по този начин се спазват санитарните и хигиенните норми. Ако има желание да извадите стикера от стената, след отлепването му няма да остане следа.

Обърнете внимание! Използвайки стикери върху тапета, най-често срещаните проблеми в детските стаи се решават възможно най-бързо и възможно най-бързо. За да премахнете един скучен стикер е по-лесно от просто, дори е по-лесно да измиете петна от маркери и моливи от него.

Боядисване по стените

При наличието на художествени способности можете да помислите върху интериора и да полагате стенописи върху стените. Психолозите вярват, че любимите рисунки и героите на анимирани филми имат благотворен ефект върху психиката на детето. Бебето е заобиколено от тях и се чувства удобно.

Можете да отидете по-далеч и да изберете за дизайна на детската стая за боядисване, която след полагането превръща стените в магнитна дъска. Лесно се привлича, прикрепете магнити. Децата ще имат възможност да развиват творчески нагласи, ученици - възможност да се подготвят за уроци по училище. Пример за такова решение е ясно видим на следващите две снимки.

Обобщение по темата

Както виждате, декорирането на детска стая не е толкова трудно. Основното нещо е да се намери такъв вид обзавеждане, което едновременно ще позволи да се развие въображението на детето и да се задоволят изискванията за безопасна работа.

  • Тапети за детска стая

  • Тапети за детска стая за момичета

  • Тапети за детска стая комбинирани

  • Тапети за детска стая за момчета

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 21 = 25

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map