Течен тапет в коридора

Течен тапет в коридора

Коридорът е стаята, в която постоянно идват гостите. На коридора тези, които за пръв път в апартамента ви създават впечатление за цялата къща, нейните собственици (извадка от декориран коридор на снимката).

Тъй като коридора е "визитната картичка" на цялата къща, важно е нейната декорация да е красива и функционална.

Правила за избор на тапети в коридора

Течен тапет в коридора започна да се използва не толкова отдавна. Много от собствениците на жилища са спрени поради високите си разходи.

Съвет! Ако решите да украсите стената с тясна стена, изберете материали с леки цветове.

Можете да постигнете ефекта от визуалното разширяване на пространството в стаята.

В резултат на интериора трябва да има хармония между мебелните елементи, допълнителните принадлежности, избраните течни тапети. В противен случай коридорът ще има непредвиден външен вид, ще бъде трудно да го смятате за украшение на вашия апартамент (на снимката има вариант за завършване на стените в тесен коридор).

Завършването на стените с тапети все още се счита за един от най-красивите и оригинални, така че е важно да изберете подходящите материали за коридора. Като се има предвид голямата пропускливост на тази стая, можете да използвате комбинация от течни материали с миещи се винилови тапети, за да украсите стените (на снимката - вариант на проектирания коридор).

Тази част на залата, която е най-податливи на заразяване, е необходимо pokleit миещи тапети, а останалата част от стенописна украса не се извършва за миене (проба такива "трикове" в интериора - на снимката).

Характеристики на употреба

В модерния интериор на градския апартамент, когато декорирате стените в коридора, можете все повече да наблюдавате течни тапети. По външните си характеристики те са подобни на декоративната мазилка (пример за използването на течни тапети в интериора на снимката).

Моля, обърнете внимание! При декорирането на стени е препоръчително да се използват услугите на професионалисти, така че полученият резултат да зарадва вас и гостите на апартамента за дълго време.

Ако нямате умения да работите с тези "причудливи" материали за довършителни работи, веднага намерете за завършване на стените на този господар. Сред течния тапет (пробата в снимката) отбелязваме голям цветови диапазон.

Те се предлагат от производителите в едноцветна версия, но ако желаете, винаги можете да изберете интересни приложения за стените в коридора. Интересен вариант в интериора е използването на шаблони за течни тапети, благодарение на които декорацията на стените придобива съвсем различен, индивидуален вид. С помощта на течни тапети е лесно да се скрият незначителни нередности, пукнатини, увеличаване на звукоизолацията в стаята. Благодарение на факта, че при нанасянето на този материал върху стените, ставите не се виждат на повърхността, финишът се оказва равномерен и красив (пример за използване на течни тапети в интериора върху снимката).

Дизайнерски техники

Наскоро опитни дизайнери се опитват да комбинират няколко варианта на довършителни материали наведнъж, разработване на проекти за коридори. Този подход позволява реализирането на различни творчески идеи, интересна и необичайна украса на тази стая (на снимката - една от тези опции).

За тези, които решиха сами да вмъкнат течни тапети в коридора, предлагаме видео фрагмент

Съвет! Не забравяйте, че всеки детайл е важен във вътрешността на коридора. За да може вашият коридор да придобие естетически вид, ще трябва да работите упорито.

За функциите на цветовата гама

В интериора цветът играе специална роля. Благодарение на него можете да подчертаете изгодно коридора, да го разширите визуално. Мислейки за идеалния дизайн (пример на снимката), използвайте съветите, които предлагат опитни майстори.

За да направите коридора си не само лек и просторен, но и практичен, опитайте се да допълвате светлите нюанси с тъмен фон, приложения, абстрактни рисунки. В този случай вашият коридор ще стане оригинален, функционален, практичен (на снимката - пример за такова решение).

Не злоупотребявайте с тъмните цветове, тъй като те въвеждат тъмна атмосфера в коридора, визуално намаляват размера му. В допълнение към цветовото съвпадение е важно да се използва правилно в коридора и допълнително осветително оборудване. Стенни стенни плочи могат да бъдат поставени на противоположни стени, освен това, на тавана е желателно да се изградят няколко прожектори. В този случай течните тапети ще изглеждат съвсем различно, коридорът ще бъде изпълнен с лукс и хармония. Необичайният облик показва коридора с тапети. За да ги създадете, ви е необходима тапетна смес от два цвята. Първо, основният тон се прилага върху стените с помощта на строителна ролка, четка за боядисване.

Моля, обърнете внимание! Важно е да се изчака пълното изсъхване на основния тон, едва след това започнете декорирането на стените с ивици с различен цвят.

Ако имате тесен и дълъг коридор, трябва да изберете течен тапет за меки тонове. За да разширите пространството, можете да използвате хоризонтална ивица по цялата дължина на стената.

Като класически вариант можете да разгледате комбинация от панели с течни тапети. Долната част на коридора е украсена с панели, грижата за която не е много трудна. Горната част е украсена с течен тапет.

Съвет! За да създадете интериора е красива и хармонична, можете да избирате панели и тапети със същия цвят, но с различни нюанси.

Проектантите считат, че прилагането на апликации е интересна опция. Можете да изберете в магазина за строеж готови снимки или да изготвите с помощта на компютърна програма Вашата версия на шаблона, да го отпечатате върху лепкава хартия. С помощта на такива материали можете да се отървете от малки недостатъци по стените. Например, можете да поставите малки чипове или пукнатини в приложението.

Ползите от използването на течни битки в коридора

Производителите предлагат тези довършителни материали в различни нюанси. Това ви позволява да използвате рентабилно течни тапети, когато мислите през интериора на коридора. Твърдите цветове на стените помагат да се разграничат елементите на мебелите, избрани за коридора. За тези, които харесват творческите решения, предлагаме да опитате комбинация от различни нюанси и добавки под формата на пайети, кристали, коприна. Тази симбиоза допринася за визуално увеличаване на пространството в стаята, което дава на коридора индивидуалност. Ако използвате течни тапети, за да украсите стените в коридора, няма да имате нужда да губите време и материални ресурси за внимателно подготвяне на стените за довършителни работи. Достатъчно е да си купите тапетна смес, да я приготвите в строго съответствие с инструкциите, предлагани от производителя, и веднага да започнете ремонтни работи. Недостатъкът на използването на такива довършителни материали е, че можете да видите окончателния резултат от свършената работа само след като течните материали са напълно изсъхнали.

Основните принципи на декориране на коридора

Ако притежавате малък Хрушчов, не се отчайвайте. Използвайки съветите на професионалните дизайнери, можете да превърнете собствената си сила в малък коридор в "визитната картичка" на вашия апартамент. За начало е важно да изберете правилния цвят на тапета, да мислите чрез неговата текстура и да използвате допълнителни декоративни елементи. В малък коридор, местоположението на огромен брой допълнителни елементи ще бъде неподходящо. Течен тапет е по-добре да се съчетае с пране плътни материали, в допълнение към красив външен вид, за да получите функционална стая. Не забравяйте, че стените в коридора често се докосват с мръсни ръце. Домашните любимци използват само стените в коридора, за да усъвършенстват ноктите си. Идеални варианти за защита за тази стая е дебел слой боя, но освен практичност, така че искате да се насладите на красивите стени! За да се справите успешно с тази трудна задача, разгледайте течната тапета.

Тези материали няма да оставят неприятни стави на декорирана повърхност, така че можете да създавате красиви и равномерни стени в коридора без никакви проблеми. Освен това няма да се сблъскате с такъв проблем като постепенното лющене на тапета. През целия период на експлоатация, течни тапети ще запази оригиналния си естетичен външен вид, ще угоди на вас и вашите гости. Ако част от стената е повредена, което е типично за стая като входно антре, не е нужно да премахвате напълно всички довършителни материали. Достатъчно е само да се намокри повредената зона, да се отстранят повредените тапети и след пълно сушене на стената да се постави нов слой от течната смес. Цената на такова възстановяване ще бъде значително по-ниска от придобиването на нови тапети и лепило. Като част от тези довършителни материали има памук, хартия, коприна, така че завършеното покритие не е електрифицирано. Фини прахови частици няма да бъдат привлечени от стените на вашия коридор. Огромно разнообразие от цветове, различни начини за нанасяне на течни тапети по стените, възможността да ги комбинирате с други довършителни материали ви позволява да получите невероятен резултат.

заключение

Сред разнообразието от материали за довършителни работи, които понастоящем се предлагат от производителите на строителния пазар, специално място принадлежи на течните материали. Когато ги избирате за дизайна на коридора, помислете за характеристиките от техния тип. Материали на основата на целулоза не са подходящи за помещение като коридор, тъй като те бързо абсорбират влагата и мръсотията. Текста на тапета с каменна трохичка са най-скъпи за цената, но те са признати от професионалистите най-трайни и устойчиви. Те са идеални за коридори, ще ви помогнат да реализирате най-смелите дизайнерски идеи. За допълнителна защита, те могат да бъдат покрити със слой от акрилен лак.

  • Винилови тапети върху нетъкана основа

  • Описание на нетъкан тапет

  • Течен тапет в кухнята

  • Течен тапет в интериора

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map