Тераси съвет "Velvet"

Тераси съвет “Velvet”

Лиственицата се счита за най-добрият материал като дек. Тя прилича на характеристиките на дъб, еднакво силни, гъсти, издръжливи и устойчиви на всякакви ефекти. Не е чудно, че се използва като тераса, защото тази структура е подложена на постоянно влияние от времето, човешките и други фактори. Днес дървесината се обработва по различни начини. Особено за тераси и веранди са използвани дъски, профилът на които е покрит с малък подгъва.

Благодарение на това обувките няма да се плъзгат при дъждовно време. Този профил има името на таванска площадка "Velvet". В обикновения народ той се нарича "противник". Да разгледаме по-подробно характеристиките и характеристиките на този материал, суровината, за която обикновено се използва лиственица.

Тераса, като елемент на архитектурата

Правилният ландшафтен дизайн на частна къща включва не само цветно легло, тревна площ, беседка или градина, но и уютна тераса или веранда. Тя ще даде на територията пълен поглед и ще получите удобно място, където можете да прекарате вечери с близките си, да вечеряте, да се пържите месо и т.н.

И основният момент в създаването на такава тераса е качествен материал, който ще издържи натоварването, постоянното ходене и атмосферното влияние. Те включват:

 • валежи;
 • температурни разлики;
 • вятър;
 • влияние на ултравиолетовите лъчи;
 • ниска температура през зимата.

И във всички случаи подът на терасата е изработен от дърво. Очевидно е, че циментовата плоча, камъкът или битумът тук са неподходящи. Дървото е не само красиво външно, но и екологосъобразно, няма да изгори краката си, когато слънцето е силно. И ако преди дъските за терасата са били краткотрайни, настилката, която се извършва днес, може да продължи много години. Лиственицата е пример.

Плочата от тераси от лиственица "Velvet" спечели сърцата на много собственици на открити тераси. Защо? Да разберем.

Характеристики на лиственицата

Лиственицата е вид иглолистен дърво, който не губи популярността си. На купчини от лиственица стои Санкт Петербург и Венеция. И това вече казва много. Трябва да се отбележи, че лиственицата се противопоставя на гъбичките, слабо гниене, не е извита и не се разваля от насекоми. Благодарение на тези фактори, украсяването на лиственица за тераси се превърна в един от най-добрите. И благодарение на "Velvet" тип a, материалът не се плъзга и влагата не се натрупва на повърхността, източвайки се по жлебовете. Защо "Velvet"? Погледнете снимката на подобна дъска за тераси. Навън тя прилича на рисувана тъкан. Ето защо това име.

Трябва да се отбележи, че лиственицата има невероятно свойство - температурна стабилност. И това означава, че не се страхува от температурни промени, вариращи от -50 до +50 ℃. Материалът няма да се счупи, а кората, която стои бос на рингова дъска, не вдигате. А благодарение на фитонкидите, които се открояват от дъските, въздухът е изпълнен с едва забележима миризма, която има благотворен ефект върху вас.

Характеристики на ликра от ликра

Първо, нека да разгледаме размерите на продуктите. Дъските могат да имат сечение от 20, 27, 32 и 45 мм. Що се отнася до ширината, тя е в диапазона от 90-140 мм. Стандартният или текущият размер се счита обаче за 140x127 мм.

Ако говорим за дължината на бродерия борда, то е много различно. Има плочи с дължина 1,65 м и има 4 м. Всичко зависи от нуждите на клиента. Интервалът на размерите е 0.5 м. Цената на дъската за терасата се определя от секцията, количеството на влагата, степента и ширината.

По стандарт, е възможно да се разграничат 4 сорта на борда от лиственица. Всяка категория се характеризира със състоянието на повърхността на дъските от предната страна. Що се отнася до физическите качества на сортовете, те не се различават.

Най-висок клас мед от дърво е "Екстра" клас. Това означава, че от предната страна няма възли, смолни петна, сини и сърцевидни ленти. Всички дъски са като бране, въпреки че могат да бъдат малки драскотини и пукнатини. Но обратната страна не се контролира.

Обърнете внимание! Цената на такъв съвет може да ви изненада. Фокусирайки се върху размера, 1 м2 дъски ще имат цена от 29-34 г. д.

Но списъкът и характеристиките на други сортове:

 1. Сорт "C". Един от най-евтините. Възможно е да има механична повреда (2 броя на 1 м - това е норма). Няма да правя без дупки от възела (1 брой на 1 метър). Други повърхностни дефекти не се контролират, така че не се учудвайте, че материалът ще ги има. Всичко зависи от цената, която достига 11-14 г. на 1 м2.
 2. Клас "В". Опцията е по-добра. Тук петна, влакнестност, ивици от смола и дупки от възли вече не се толерират. Що се отнася до механичните дефекти, на 1 метър се допуска само 1 парче. В ограничено количество лиственицата ще има пукнатини, ядро ​​и възли. На 1 м2 трябва да платите от 16 до 19 години. д.
 3. Клас "А". Синьото отсъства, както и сърцевинните ивици, дупки от възли, смолни петна, ивици и непланирани участъци. В границите на нормалните джобове на смолата, малки пукнатини и драскотини. Цената е от 20 до 29 USD. д.

Касите "Velvet" имат предимство пред гладките. В края на краищата, поради браздите ще бъде по-трудно да се плъзне и дъждовната вода няма да се натрупва на повърхността. Благодарение на това дърво няма да изгние и няма да стъпите в локва.

заключение

Ако мислите върху какъв материал да направите вашата тераса, бъдете сигурни, че лиственицата е идеална опция. Все пак, ако не можете да си го позволите, използвайте друг материал. Само тук, в приоритет, трябва да бъде мечешки профил, който по-добре толерира влиянието на атмосферата и е по-удобен за собственика.

 • Палубна дъска

 • Дървесно-полимерна композитна дъска

 • Полагане на тераса борда от лиственица

 • Безшевна теракота

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map