Верандата в селската къща със собствените си ръце

Верандата в селската къща със собствените си ръце

При изграждането на веранда, трябва да се помни, че тя не трябва да бъде само красива, но и надеждна структура. Също така е важно да се вземе предвид комфорта на движението по стъпалата и платформата пред вратата. За да изградите такава конструкция със собствените си ръце, трябва да знаете за етапите на изграждане и характеристиките на тази работа. Но, на първо място, е необходимо да изберете основния строителен материал за верандата.

Предимства на верандата от метал

Предимствата на конструкцията на метала включват:

 1. Надеждност и дълъг експлоатационен живот.
 2. Металната конструкция не се изплъзва с времето и не се деформира. Също така, когато се обработват правилно, материалът не ръждясва и запазва външния си вид, като украшение на къщата.
 3. Сравнително малко тегло, ако сравните верандата от този материал с масивни дървени конструкции.
 4. Няма нужда да инсталирате фондация
 5. Естетика на верандата.

Възможност за бързо сглобяване на веранда. При наличието на схема на бъдещата веранда, възможно е да се сглоби цялата структура за кратък период от време. Обикновено това отнема около 3 дни.

Но такива дизайни имат недостатъци. Например, високата цена на верандата, ако елементите са направени по поръчка. Струва си да се отбележи, че за да се създаде веранда със собствените си ръце е необходимо да има машина за заваряване и да има опит в извършването на работа по свързването на метални елементи. За да изберете най-подходящия тип веранда, достатъчно е да видите няколко снимки, показващи такива конструкции.

Как да се изгради метална веранда

Обикновено металният ъгъл 40х40 мм се използва за направата на металната веранда на селската къща. Също така се използват профилни тръби с напречно сечение 20х40 мм. Дебелината на металните елементи трябва да бъде най-малко 3 мм, в противен случай рамката не може да издържи на товара, действащ върху него.

Малка метална веранда може да бъде направена, като се наблюдава определена последователност:

 1. Първо, областта е маркирана и низът е издърпан между стълбовете. На този етап се проверява геометрията на маркировката, така че всички ъгли да са равни на 90 градуса, ако се създаде стандартна конструкция.
 2. След това в ъглите на маркировката се монтират метални купчини. Ако верандата има голяма дължина и ширина, опорите се поставят в средата. На този етап е необходимо да проверите вертикалната позиция на всяка опора. Ако металната стълба е по-дълга от 3 метра. Под нея са инсталирани и допълнителни носители. Инсталацията е, както следва: земята е копаене на тръби с размери 50x80 мм и са бетонирани. За да се поддържа правилното положение на главата на опорите, те са свързани чрез метални ъгли.
 3. Тогава дължината на триене е равна на дължината на стълбата. Тези елементи ще бъдат използвани за инсталиране на стъпките. Долната част на стълбите е монтирана върху бетонна възглавница.
 4. След това ъгълът на равноъгълния ъгъл се нарязва на различни дължини: размери във височина, стъпала, дължина и ширина. Първо, ъглите с по-малка дължина са заварени към основата на стълбата, а след това най-дългите елементи са фиксирани между тях, които служат като основа за поставяне на стъпалата. При заваряване на опорите трябва да се използва нивото на конструкцията, за да се гарантира, че стъпките са хоризонтални.
 5. На последния етап се извършва монтаж на стъпала от различни материали, както и закрепване на строителната площадка. Също така има инсталация на кожух, ако е необходимо. Изберете стила на декорация е внимателно, така че да не разваля външния вид на структурата. За това е достатъчно да разгледаме предложените снимки.

По този начин, за да направите метална веранда със собствените си ръце и да я прикрепите към дача, можете в кратък период от време, като имате минимални познания за процеса на работа. За да избегнете грешки по време на строителството, си струва внимателно да разгледате предложените снимки.

Важно! Качеството на работа зависи от надеждността на конструкцията, прикрепена към къщата, поради което не се препоръчва свързването на метални елементи без опит.

Предимства на дървена веранда

Дървесината е най-разпространеният материал, тъй като има няколко предимства пред метала и бетона. За тях е възможно просто да се инсталира дизайн чрез собствени ръце. Дори при липса на професионални умения човек може да създаде надеждна и красива дървена веранда и да я прикрепи към дачата.

Друго предимство е ниската цена на материалите. Най-простата дървена веранда с балдахин може да бъде създадена от елементите, останали след построяването на къщата. Обикновено това изисква само бара със сечение от 100x200 мм и остриета.

Също така на плюсове на верандата е да се включи и красив външен вид, както може да се види от предложените снимки. С правилния избор на завършване, дизайнът става орнамент на къщата. За да украсите дървена веранда, можете да използвате цветове от различни нюанси, което ви позволява да изберете почти всеки стил.

Изграждаме дървена веранда със собствените си ръце

Основният проблем на неопитни строители е липсата на познания за инсталирането на дървени подпори под дървена веранда. За да избегнете грешки, трябва да изберете една от опциите, използвани от строителите:

 1. Бетонова дървена подпора. С този метод отворът под основата се изкопава до дълбочина от около 1,2 метра. След това дървената подложка се обработва със защитно съединение и се поставя върху чакъл или каменна възглавница с дебелина около 15 см. След това подложката се поставя и дупката се излива от бетон. За да държи дървото в една позиция по време на процеса на изливане, се създават разделители.
 2. Използване на крепеж за дървена основа. Това е щифт, в горната част на който е закрепен U-образен метален закопчал с отвори за закрепване на дървената основа. ПИНът е бетониран и на повърхността на основата има метална опора за дървения елемент. Този метод е по-удобен и по-надежден от предишния.
 3. Използване на кутия за опори. Ако бетонната основа за верандата вече е втвърдена, използва се специална кутия, която има метална основа за завинтването й към бетона.

Монтажът на платформата и стълбата е по-малко трудна задача, тъй като на този етап остава само да се фиксира дървената рамка върху опорите. За да създадете веранда със собствените си ръце, трябва само да инсталирате гредите и да ги фиксирате върху тях. За да се инсталира най-простото стълбище, се използват 2 дъски с дебелина най-малко 5 метра и се използват дъски за стъпала. След създаването на чертежа и изчисляването на броя на стъпките, металните ъгли са прикрепени към основите, върху които остават останалите елементи. Струва си да се отбележи, че дървената веранда е подходяща за почти всеки дом, независимо от материала, от който е построена.

Веранда от бетон

Ако искате да прикачите надеждна конструкция към вашата дача, която не е засегната от неблагоприятни фактори, си струва да я направите от бетон. За да промените дизайна на този дизайн, трябва само да изберете материала, който харесвате и да го замените с предишния.

Също така, предимството на бетонната веранда е простотата на строителния процес, достатъчно е да се създаде дървена рамка за изливане и да се монтира арматурата вътре в нея. След това сместа се създава и се излива в кофража.

Преди да прикачите веранда към къщата, трябва да помислите за свързването й с основата на къщата. Ако свиването вече е завършено, можете да пробивате дупки в мазето и да поставите метални щифтове в тях, които ще свържат конструкцията с верандата.

Ако свиването на къщата едва сега е започнало, между основата и новата бетонна конструкция се създава уплътнение. Преди началото на работата се извършва монтаж на дъски, обвити с рубероид. След завършването им материалът се отстранява и междината се запълва с монтажна пяна. По този начин, за да направите веранда от бетон със собствените си ръце, ако желаете, можете и без опит в строителството. Но за да не правите грешки, трябва внимателно да се приближите към изпълнението на всяка операция и да разгледате снимката на целия процес.

Декорация на верандата

Когато проектирате веранда, трябва да изберете конкретен стил. Ако това не стане, можете да превърнете красивата сграда в абсурдно продължение на дачата, което вместо възхищение ще предизвика само объркване. Следните стилове често се избират:

 1. класически. При избора на тази опция се създава двуслойно фолио и се монтират парапети. Също така трябва да инсталирате и декоративни balusters. За да завършите стъпките и зоната на верандата, се използва камък или плочка. За да се украси такава структура се използват саксии с цветя. На снимката можете да видите всички функции на този стил.
 2. страна. Този стил е подходящ само ако къщата е построена от дърво. Основната особеност на верандата е грубото обработване на дървото. Когато се строят в кънтри стил, къщата трябва да прилича на американска ранчо или мексикански хасиенда.
 3. Европейски стил. Този дизайн предполага изобилие от ясни линии и стандартни форми. Като основен материал за довършителни работи се използва камък или плочка. На верандата в европейския стил е да поставите ракита стол.
 4. Френски стил. Основната разлика от предишната версия на дизайна е само наличието на стъклена врата, защитена с метална решетъчна решетка.

За да определите точно какъв стил ви харесва повече, струва си да разгледате снимката и да представите такава конструкция, прикрепена към вашия дом. Създаването на веранда със собствените си ръце не е лесна задача, но с внимателен подход към работата няма да имате сериозни затруднения.

 • Верандата от профилната тръба със собствени ръце

 • Верандата за банята

 • Как да направите верандата на верандата

 • Веранда от бетон

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 25 = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map