Comments 0 0 1 View

Вход дървена врата за даване

Дачи извън града се придобива не само за да се отглежда реколта, но и за отдих. И да прекарват уикендите и празниците, всеки човек иска с комфорт. Ето защо сега мнозинството от собствениците на вили или тези, които мислят за тяхното придобиване, обръщат много внимание на подредбата на селската къща.

Вратата е елементът на къщата, която среща първо домакините и гостите. Тя трябва да бъде не само красива, но и удобна за работа и безопасна. Най-често за дачата са избрани дървени входни врати, за които ще говорим в тази статия.

Изисквания за монтираната врата

За къща, както и за всяка друга стая, е необходимо да закупите или да изпълните от себе си качествена врата, която ще има следните качества:

 • Наличието на добра топлоизолация, която ще гарантира отстраняването на студения въздух и замръзването.
 • Наличието на специална верига, която ще предпази от отварянето на отвора.
 • Надеждност.
 • Дълъг експлоатационен живот.
 • Сила и устойчивост на външни влияния.

Вратата на страната, за разлика от дървена конструкция за селска къща, не би трябвало да има прекалено блестящи декоративни елементи, които да привличат вниманието. Това е необходимо, за да се изключи хакването в момент, когато никой не живее в дачата. Не купувайте много скъпа врата за дача само заради оригиналния й външен вид.

Важно! Основната функция на вратата на дачата е да осигури безопасността на имуществото и хората вътре.

Разнообразие от избор на врати

В момента в магазините за сгради можете да си купите или поръчате платно заедно с рамката на вратата, което ще угоди на собственика. Но целият асортимент е разделен на няколко разновидности. Сред тях най-често се инсталират екранирани листове, които от своя страна могат да бъдат напълнени с велпапе или да бъдат твърди, получени чрез залепване на отделните елементи.

Също така има и облицовани врати, които се считат за отличен бюджетен вариант на платното. За да ги създаде, не е необходимо лепило, което може да загуби техническите си характеристики с течение на времето.

Най-скъпият и най-надежден вариант е структурата на вратата от масива. Те са в състояние надеждно да защитят дачата от неканени гости.

Асортимент на платно според материала на производство

В зависимост от материала, дървените врати също могат да бъдат различни. При този нюанс при покупката си струва да се обърне специално внимание, за да се избере модел за качество.

Характеристики на бастуни, изработени от елша и дъб

Тъй като дъбът е считан за най-издръжливия вид дърво от древни времена, такива врати за крепости са много търсени. Платното от масивен дъб перфектно защитава къщата не само от гледна точка на навлизане в нашествениците, но и от външен шум. Дъбови врати за даки могат да бъдат проектирани по начина, по който въображението желае, а също така да се направи тяхното оцветяване и декоративна обработка.

Важно! Вратите от дъб не се деформират и не изсъхват дори при силни промени в температурата и влажността.

Поради факта, че дъбът не е специфичен за освобождаване на смолата, вратите и рамката на вратата остават в непроменено качество през целия живот на продукта.

Много предпочитат да дават блокове от елша, които имат ненатрапчив розов цвят. Тези врати също не са лоши, имат равна повърхност и могат да се поберат във всеки интериор и да украсят предната част на вилата.

Характеристики на вратите от бор

В момента входните дървени врати от бор до дача се доказаха много добре. Те успешно се вписват във вътрешността на къщата, а също така имат и маса неоспорими предимства. Структурата на борто е такава, че позволява въздухът да премине през вратата в стаята и да я изпусне. Благодарение на боровата дървесина в стаята се създава благоприятна атмосфера, която оказва положително влияние върху здравето и благополучието на човека. Повреждането на боровата врата е доста трудно, защото се отличава с нейната висока якост.

Това, което е особено важно за ваканционни вили, разположени в гъсто населени села и в близост до пътища, борова врата е в състояние да предпази дача от входящ външен шум.

Продуктът ще обслужва собствениците си повече от 30 години, а ако повърхността е покрита с лак, тогава платната на дача може да са по-дълги. Лаковото покритие предпазва повърхността от деформация и подуване. Цената на бора за вилата не е толкова висока, така че този продукт е универсална комбинация от цена и качество.

Често има боядисана борова структура. Това може да бъде и това, но предварително е необходимо да се подготви повърхността и да се отстранят следите от смола от нея и да се шлайфа.

Друго предимство на боровата врата е нейната висока топлоизолация, която е равна на получения резултат в зидарията на 2 тухли. В допълнение, продуктът е в хармония с общия фон и изглежда много естетически в дачата.

Прост алгоритъм за създаване на предната врата

За да направите входна врата за дача, можете да го направите сами, но това не отнема много време и усилия. Класическата опция е вратите от масива, които се изпълняват на специална машина. Първо, получените детайли се закрепват един към друг в системата "шпиндел-канал". Но е по-лесно да направите дървена врата в рамка. Производството преминава в три етапа:

 1. Изпълнение на релсите на вратата, чиято височина зависи от необходимата височина на бъдещата врата. За монтажа им се използват дъски с дебелина около 5 см и ширина от 15 до 20 см. Вдлъбнатините се изрязват през дългата страна на дъската със собствените си ръце. Вторият прави същото, но в огледален образ, за ​​да направи лявата и дясната страна на вратата.
 2. Необходимо е да се създадат дъгообразни дъски с шипове и жлебове, така че елементите да могат да бъдат закрепени заедно.
 3. Събрание. Това ще изисква PVA лепило и гумен чук. Лепилото се изсипва в канала, където се вкарва втулката. На горната дъска се правят двойки удари с палец, така че шпионката да влезе в жлеба. Първо, всички дъски се забиват в една стойка, а след това до другата.
 4. В този процес основното нещо е правилно изпълненият детайл по отношение на ъглите на рязане от 90 градуса. За по-голяма здравина, страничните стелажи могат да бъдат затегнати с дълги винтове. Можете да направите това от горе, долу и в средата на няколко места.

Нюанси при монтиране на крилото на вратата

След покупката е необходимо да се погрижите за правилното монтиране на врати за лятна резиденция. По-добре, разбира се, веднага поръчани на мястото на покупка и инсталация, но има ситуации, в които не е възможно да се направи това.

Много е трудно да поставите входна дървена врата със собствените си ръце. Необходимо е да планирате всичко предварително и да направите всички необходими измервания. Понякога се оказва, че всичко по време на изпълнението на работата е подходящо, и след това се оказва, че това не е така. И от такива ситуации е необходимо да се намери изход.

След като маркировката работи, е необходимо кутията да се сглоби и да се режат пантите в кутията и вратата.

Важно! За да се постигне максимална точност на инсталацията, трябва да се използва овална греда.

След като рамката на вратите е поставена във вратата и е фиксирана с клиновидни разделители, които са фиксирани възможно най-плътно, така че да не настъпва деформация по време на работа. Когато кутията ясно стои на мястото си, свободното пространство между нея и стената се запълва с монтажна пяна, която се оставя да изсъхне за 12 часа. Щом мине този път, можете безопасно да монтирате крилото на вратата.

Съвет! Не инсталирайте сами входната врата, ако няма достатъчно опит в тази работа.

заключение

Входната врата е задължителен атрибут на всяка къща и вила. Бъдещата експлоатация зависи от това колко добре и качествено се извършва. Възможно е завършването на входната врата за дачата и независимо, но това ще изисква значителен опит в тази област.

 • Врати, плъзгащи, вътрешни

 • Как да разглобявате вътрешната дръжка на вратата

 • Вътрешни врати от екзосон

 • Метални противопожарни врати

Previous Sort og rød stil i interiøret
Next Cara membuat ruang bawah tanah di bawah rumah

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Елементи на покрива, изработени от меки плочки

Пазарът на покривни материали е наситен до границата. За подреждането на покрива се предлага огромен брой от всички видове метални профили, шисти, естествени керамични и клинкерни плочки и, разбира се,

статии 0 Comments

Оборудване за шарнири за моторни блокове

Дизайнът и конструкцията на всеки мотоблок предполага задължително използване на прикачени устройства. И тъй като модерните моторни блокове имат тежки и тежки мотори със задвижващи системи, не е изненадващо, че

статии 0 Comments

Спалня с разтегателен диван за възрастни

Въпросът за оптимизиране на пространството е особено подходящ за собствениците на малки жилищни пространства. Компактните и функционални мебели ще успеят да се справят със задачата. Подовото легло за възрастни е

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

− 5 = 1