Вила с тоалетна

Вила с тоалетна

Каква конструкция може да се нарече основна в страната? Самата къща? От една страна, да, но има дизайн, без който удобно живеене в дача е просто невъзможно. За какво говорим? Вероятно вече предположихте, че това е тоалетната. И ако това не е на вашия сайт, сега е моментът да помислите как да го изградите. Всъщност няма нищо трудно в тази работа, тъй като самата тоалетна се състои от яма, фундамент и конструкция отгоре. Трябва само да решите какъв точно ще бъде този дизайн. Има различни варианти на сградата. Ние ще разгледаме най-популярните от тях, а също така ще се съсредоточим върху изграждането на тоалетна в селската къща със собствени ръце.

В тази статия ще видите чертежите, както и инструкциите за създаване на сравнително прост дизайн. Това ще ви помогне да реализирате тази идея във вашата страна. Също така, ще научите предимствата на изграждането на структура тип хижа.

Варианти на тоалетна конструкция в страната

Че сте имали обща картина за тоалетни за лятната резиденция, ви препоръчваме да се запознаете с конструкциите, които можете да създадете със собствените си ръце. Методите на строителство са много, те изцяло зависят от самия дизайн. Ето списък на най-популярните варианти за изпълнение на тоалетна за лятна резиденция:

 1. Прах-килер.
 2. Класическа тоалетна с яма.
 3. Шкаф за дрехи и химическа тоалетна.
 4. Backlash-дрешници.

Какво е всяко от тях? Най-простият и най-често срещаният е простият тоалетна с помпена станция. Той е идеален за вили, тъй като устройството ще се нуждае от малко пари, материалът и самият дизайн са прости. Просто трябва да изкопаете язовир, да я укрепите и да издигнете надстройка. Пример за такава тоалетна е видим на снимката.

По отношение на безлуфтови-дрешници, те имат запечатана яма, където отпадъците падат. Самият резервоар може да бъде различен, различен по дизайн и размер и е разположен далеч от структурата. Изхвърлянето на отпадъците от него е съвсем проста, както при керемидата. Трябва да наемете канализационна машина, която помпи всичко отвътре. Като опция да го направите сами. На снимката ще видите този тип конструкция.

Прах-дрешник Е някакъв контейнер, който е директно под седана. Не е необходима помпена станция, а самият резервоар е доста малък. Той също трябва да бъде почистен, когато се напълни. Особеността е, че след употреба се използват допълнителни средства за оползотворяване. Става въпрос за поръсване на торф с отпадъчни води. Тази възможност за даване може да се нарече един от най-евтините, само процесът на пречистване сам по себе си причинява проблеми. Прагови клаузи в снимката.

Идеално по отношение на чистотата, удобството и създаването е химически или biotoilet. Всичко, от което се нуждаете, е да го купите и да го инсталирате на мястото си. Предимствата на такива проекти са, че не е необходимо да се почистват. А неприятната миризма не идва. Работата е, че отпадъците са разделени за сметка на специални бактерии. Единствената отрицателна е цената. Но, ако можете да си го позволите, тогава е по-добре да се заемете с тази опция.

И какво, ако имате ограничен бюджет и не можете да си позволите такива "предимства на цивилизацията"? Можете сами да си направите тоалетна. Идеален в това отношение - тоалетна с помпена станция. Що се отнася до надстройката, изглежда доста добра тоалетна колиба. Защо е толкова добър? Да разберем.

Защо точно тоалетната колиба

Първо, искаме да изясним защо разглеждаме тоалетна дача, като например хижа. Работата е, че такъв необичаен дизайн има някои предимства пред традиционните си "конкуренти". Да видим положителната страна:

 1. Дизайн особеност е, че когато създавате не е нужно да се мъчите с изграждането на покрива, поправете го и проектирана така, че не тече. В нашия случай покривът на тоалетната са самите странични стени. Това е ясно видимо в снимката.
 2. Можете да изградите тоалетна хижа със собствените си ръце много по-бързо. Въпросът е, че структурата има по-малък брой структурни елементи.
 3. Самите сгради са доста необичайни и оригинални. Можем да кажем с увереност, че вашите съседи нямат такава тоалетна. Можете да се откроите изгодно.
 4. Вратата на тоалетната няма да е триъгълна по никакъв начин. Това е обикновена квадратна врата, без отрязани ъгли и други проблеми.
 5. През зимата няма да имате проблеми с натрупването на валежите на покрива. Сняг ще слезе от тоалетната, защото рампата му е доста голяма.
 6. Размерът на тоалетната за вилата може да варира. За да получите желания резултат, можете да регулирате стойността на ъгъла на ъгъла на образувания триъгълник.
 7. Материалът, който ще бъде използван за изграждането на тоалетната, е дърво, предимно греди. Тяхната обработка е съвсем проста.

Както можете да видите, ние преброихме до 7 предимства, които тоалетната хижа има. Те казват, че в действителност правим такава конструкция. Имаше обаче някои недостатъци. Почти половината от тях:

 • това е всичко за външния вид. Въпреки че е оригинален, той не винаги е практичен. Дизайнът може радикално да се различава от другите конструкции на обекта, а не да се впише в пейзажа;
 • тъй като формата е триъгълна, полезното пространство с височина се губи;
 • ако нямате материали с необходимата дължина (което е доста голяма), тогава ще бъде по-трудно да се изгради тоалетна в страната.

Имате всички данни, за да сравните плюсовете и минусите. Това ще ви помогне да решите дали е целесъобразно да изградите подобни тоалетни на сайта. Ако отговорът е "да", тогава нека да разгледаме чертежа на тоалетна тип dacha и технологията на неговото създаване.

Избор на място за изграждане на тоалетната палатка

Изграждането на всяка сграда започва с избора на подходящо място. За тоалетната това е още по-важно. Не е чудно, че съществуват различни правила и разпоредби, чието спазване не е просто формалност, а залог за вашия комфортен живот. Едно от основните правила е да се създадат условия, при които контактът на отпадъците с подземните води да бъде минимален.

Но това не са всички изисквания, които изискват вашето внимание. Нека разгледаме пълния списък на критериите за правилната ви конструкция за всички параметри:

 1. Ако има вода парцел (река, езеро, кладенец), а след това на допустимото разстояние за изграждане на тоалетната. - Не по-малко от 30 м В случаите, когато поставянето на резервоара е по-ниска от бъдещото място за тоалетната, се препоръчва да се промени мястото на разполагане или изграждане долу водоизточника ,
 2. Ако има мазе, изба или други подобни структури, трябва да поддържате разстояние от 15 м.
 3. Що се отнася до жилищните сгради, оптималното разстояние се счита за укрепление от 8 м.
 4. Ако в страната имате домашни любимци, тогава от техните "селища" трябва да отстъпите от 5 м.
 5. Градина, цветни лехи, легла и други насаждения, които често могат да бъдат открити близо до дома си, също не обичат такъв квартал. Минималното разстояние от тоалетната е 1 м.
 6. Накрая, помислете за посоката на вятъра във вашия район. Важно е да не се чувствате неудобно за съседите си и да не слушате оплаквания от тях. Не се препоръчва да се изгради тоалетна хижа близо до оградата.

Обърнете внимание! Преди да започнете изграждането на тоалетната, е важно да се установи местоположението на подземните води. Допуска се да се изгради структура, ако нивото на водата е 2,5 м под земята или повече. В противен случай трябва да подмените септичната яма със септична яма, обратно осветена клъстер или прах.

Ако вземете предвид тези правила и препоръки, тогава в екологичния план изградената конструкция няма да засегне външната среда по никакъв начин. Всеки ще бъде щастлив - и вие, растения, съседи и дори домашни любимци. Намерено ли е такова подходящо място? След това започва изграждането на тоалетната на хижата.

Стъпка 1 - правим язовир и основата на тоалетната колиба

Основата на "кабинета за медитации" е септична яма. Тя е тя, която ще вземе основния "удар". Честотата на почистване зависи от размера му. Препоръчва се почистването да не се напълва ямата до ръба, но когато количеството на отпадъчните води в тоалетната достига 70%.

Всъщност този вид работа не може да се нарече сложна. Отнема време и отнема известно време. Можете да го направите сами, като използвате лопата или да наемете тежко оборудване. Но за една малка къща, вашите собствени усилия ще бъдат достатъчни. Препоръчваният размер на ямата е 2х2х2 м. Направете маркиране на територията и започнете да копаете земята. Използвайте лентова мярка и вертикална линия, контролирайте размера и равномерността на ямата.

Когато ямата е готова, е по-добре да укрепи стените й. Те ще станат наша основа, на която ще се основава хижата на земята. Укрепването се извършва за сметка на дъски, бетонни пръстени или тухли. Плочите трябва да бъдат напоени с антисептично средство преди работа.

Съвет! Когато уреждате дъното, можете да го наклоните към задната част на конструкцията. Тогава съдържанието ще се спусне към люка, предназначен за почистване на ямата. Не забравяйте, че трябва да направите дупка за тоалетната, вентилация и изпомпване на отпадъци.

Етап 2 - тоалетна надстройка

С поземлените работи се движим плавно към процеса на изграждане на самата рамка. Предлагат се рисунки на чертежите на чертежите на махагонката. След като всички половини от успеха зависи от тях. Самата надстройка може да бъде от няколко типа: хижа, хижа, къщичка за птици или къща. В нашия случай това е първата опция. На снимката можете да видите точно как се прави този дизайн.

Благодарение на рисунките няма да правите грешки. След това се погрижете за наличието на подходящ материал. Суровината за строителството ще бъде дърво, а именно дъските. Те са лесни за работа и са практични. В работата с него не можете да направите без:

 • триони;
 • абрихт;
 • лента и молив;
 • нокти и чук (алтернативни - винтове и отвертки).

Ето стъпка по стъпка инструкция за създаване на скелет от по-горе:

 1. За да защитите фундамента, поставете върху него хидроизолационен материал. Рубероидът ще е прав. Поставете я на 2-3 слоя.
 2. Започнете да сглобявате тоалетния под на хижата. В идеалния случай използвайте греди 50x50 мм и борда 40 мм. В него не забравяйте да направите технологична дупка в рамката. Препоръчителният диаметър е 30 см или повече.
 3. Сега можете да съберете предната и задната стени на конструкцията. Благодарение на тези визуални рисунки можете бързо да повторите това, което сте видели. И размерите ще ви помогнат в работата си. На снимката има задната стена на тоалетната на хижата.
 4. Направете създаването на стените на отделна повърхност. По-добре е да използвате бар, но алтернативна дъска е 50 мм. На снимката под предната стена на тоалетната колиба.
 5. Когато двете части са напълно готови, можете да ги оправите до дъното на конструкцията.
 6. Сега е време да се създаде летва на страничните стени, които ще служат като покрив. Ако имате намерение да инсталирате покривния материал, кутията може да служи като немаркирана дъска от 20 мм.
 7. Всъщност всички най-сложни неща са изоставени. Сега зависи от подробностите. Оставете да завършите хижата, а именно - да инсталирате вратата, да създадете скейт, да победи стените с облицовка и да полагате покривния материал. Работата не е трудна, но отнема малко време.

И за да защитите дървената си крепост, завършената структура трябва да се третира с антисептик. Можете дори да си купите специална боя за дърво за работа на открито и да направите тоалетната колиба още по-красива.

Съвет! Не препоръчваме да използвате метални покривни материали (като велпапе, метал и др.), Тъй като в него ще бъде невероятно горещо през лятото. Металът се отоплява и задържа дълго време. И за тоалетната е много лошо.

Това е всичко. Сградата е завършена. Дизайнът е готов за работа. Можете да сте първите, които го използвате в бизнеса. Гледайте видеоклип за това как да създадете дизайн със собствените си ръце.

заключение

Процесът на създаване на тоалетна за хижа в крайградската зона не е лесен въпрос. Необходимо е само да се отдели време за това. Работата е толкова просто, че завършената конструкция може да се направи през деня. И ако попитате някого за помощ, можете да го управлявате по-бързо. Можете да споделяте впечатленията си в коментарите. Успяхте ли да направите тоалетна колиба в такава схема? Опитайте да разберете отговора на този въпрос.

 • Топла тоалетна във вилата

 • Как да изберем поликарбонат за оранжерия

 • Тоалетната тоалетна

 • Как да направите греди в оранжерии

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 2 = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map