Запълване на плочата за гаража

Запълване на плочата за гаража

С увеличаването на броя на личните автомобили аматьорски garazhestroenie набира огромна скорост, а по-голямата част от шофьорите се опитваме да изградим един евтин и в същото време много издръжлив кутия за съхранение на превозни средства. Като се има предвид желанието да се запази машината и структурата на възможни проблеми с пропадане, и като се вземе предвид пълната липса на информация за естеството на почвата на мястото, в повечето случаи приема разтвор метод най-добре фондация е монолитна плоча под гаража.

Подготовка на изкоп за изливане на плоча под гаража

Технологично, подготовката и производството на бетон основа плоча за изграждане на гараж не се различава от разположението на плитка фундамент, разликата е само в областта на работа:

 • Точното положение на бъдещата плоча се отбелязва на площадката, се извършват планиращи работи, почвата и почвата се отстраняват до дълбочина 40-50 см;
 • Възглавницата от няколко слоя пясъчно-чакълена смес се полага и пада, филмът, изолацията и хидроизолацията се полагат;
 • Инсталиран кофраж, положени два слоя армировка на арматурата, долният слой на разстояние от 3-4 см от хидроизолацията, горната - 3 5 см от крайната горна повърхност на плочата.
Съвет! Независимо от това как и от какъв материал ще бъде показан на стените на гаража, че има смисъл да се освободи клапата от основната платка под формата на вертикална мустаци за по-нататъшно лигиране с пръчки в зидани стени или леене.

По този начин е възможно ефективно да се използва излишната твърдост на плочата за укрепване на гаражната кутия. Сглобяването на фитинги в гаражните стени ще направи цялата структура много по-силна и по-твърда. Ако таванът е планиран под формата на леярски плочи, армировката ще укрепи само стените на гаража и евентуално при производството на усилващ колан няма да има нужда.

Първо поставете и обвийте долния слой на армировката. След като поставите "жабите" или стандартните чаши прикрепете армировката на втория слой. Необходимо е да плете пръчките, а не да ги заварявате. Повечето експерти препоръчват плетене с мека тел, мотивирайки препоръките, така че защитният слой на арматурата да не бъде нарушен. В действителност, плетене с тел позволява да се получи силен и едновременно подвижен армиращ скелет. При процеса на изливане на кофража фитингите няма да се движат и когато основата на гаража се втвърди, лигирането на прътите ще позволи да се изравнят и компенсират напреженията в бетона.

Как да запълните печката под гаража със собствените си ръце

Стандартното изчисление на здравината, използвайки софтуерни пакети, дава оптималната стойност на дебелината на твърда дъска за основа на едноетажен гараж от 120 мм. За дъното на гаражната кутия с размер 6х4 м ще бъдат около три кубически метра бетонов разтвор.

В действителност, дебелината на основата на плочата се избира малко по-висока от изчислената стойност:

 • На първо място, има желание да се повдигне пода на гаража над нивото на земята, най-малко 10 см. Най-често в частния гараж използвайте люлееща се гаражна врата. Затова е необходима празнина, за да се осигури нормално отваряне на вратата дори през зимата, с много лед и сняг пред входа;
 • На второ място, топенето и дъждовната вода не трябва да се вкарват в гаража, дори при наклонени душове;
 • На трето място, високата печка гарантира нормално използване на гаража дори в непредвидени ситуации, например, потъване на част от основата или пробиване на земята преди да влезе в стаята.
Важно! Последната точка е от особено значение и изисква по-голямо внимание при проектирането на гараж, въпреки че много от шофьорите са пренебрегвани от опасност и получават множество проблеми при отварянето на вратите.

Наливане на бетон фундаментна плоча под основите на гаража е препоръчително да се направи в една стъпка, ако обемът на бетон, варов разтвор в миксера не е достатъчно, за пълнене трябва да изпълни с не разлика повече от 3 часа време.

След изливането е необходимо да се изравни повърхността на бетоновия разтвор с гладещото устройство. По този начин се получава много гладка и здрава основа.

Методи за оптимизиране на формата на мазето под гаража

Дебелината на плочата на 120 мм е достатъчна за здравина, но не е достатъчна за изграждане на висока основа. Запълването на основата с дебелина половин метър, за да се повиши нивото на пода, е скъпо и безсмислено. За плоча от 0,5 м ще са необходими най-малко 12 кубчета бетон или 26-30 хил. Рубли допълнителни разходи. Ето защо, често прибягва до необичайна основа на фондацията - секторен.

Конструкцията на такава плоча може да бъде сравнена с няколко успоредни ленти с плитка основа, отгоре на която се излива напълно тънка монолитна плоча. Оформлението на армировката не се различава от стандартната версия.

Технологията на сглобяване на такава основа се осъществява в следната последователност. На периметъра на гаража и в контура се издърпва изкопа с дълбочина 50 см. В рамките на контура се прави по-рядко две надлъжни и една напречни ивици от плитка основа. Има възглавница с пясък и пясък, хидроизолация, EPS. Пространството между лентите е внимателно уплътнено и отлепено, последвано от полагането на хидроизолация и изолация. Лентичките са подсилени в долната и горната част на лентите на две барове. Монолитната плоча има своя собствена подсилваща рамка в един слой.

След инсталиране на кофража и общата кръгова пластина MZLF ще нарасне над земята на височина около 20 см. След това много тънка лята плоча получава докато високо, повишени над земята, поради положи слой Епс. Резултатът е тънка монолитна гаражна основа, подсилена със стегнати ребра.

Налейте всеки вариант на плочата за основа само в едно седене с един обем на смесителя. Оценената версия на бетоновото решение ще изисква около 5 кубчета, което съответства на стандартната заряд на бетонов миксер на базата на KAMAZ.

Характеристики на монолитния подземен гараж

Основните и основната положителна черта на плочата е, че, в случай на правилното формиране на тортата на фондация, дори и за слаби и влажни почви монолит цименти и укрепва целия прозорец на гаража, дори ако тя е изградена от бетонни блокове. Освен това гаражът не е жилищна сграда, а по-често само място за съхранение на превозно средство, инструменти, резервни части и ненужни боклуци.

Каква е печката под гаража е различна от мазето на апартамента къща

Печката под гаража работи в по-тежки условия от основата на жилищна сграда, рядко се отоплява. Поради специфично използване възникват редица допълнителни изисквания:

 1. Често гаражното пространство не се нагрява, поради което една твърда плоча се нагрява основно от вътрешна топлина. Ето защо, ако една кутия на сграда не струва стена на стената в близък ред гаражни кооперативни сгради, основата на плочата трябва да бъде напълно изолирана;
 2. Една монолитна плоча често се нарича плаваща плоча, но това не означава, че основата на плочата е в състояние да стои безпроблемно при всякакви условия. Тя работи перфектно при условия на тежка тухлена къща, но тя може да попадне под тежестта на светъл гараж поради мощното пробиване на почвата и високите подземни води;
 3. Странно звучи, но с подреждането на плочата не можете просто да запълнете кофража с армировка с конкретен хоросан и да получите най-добрата основа в света. Натоварването върху частта от основната плоча под предната стена на гаража с портите и другите секции е различно, главно поради неравномерни работни условия.
За информация! Един от най-несигурните фактори на натиска върху основата на фондацията е транспортирането, съхранено в гаража. По време на пристигането на автомобила, налягането в предната част на стената се увеличава почти два пъти по едно и също време.

Защо е необходимо да се укрепи предния ръб на табелата под гаража

Ако основната плоча на гаража е направена в стандартна версия, без подсилващи ремъци и усилващи елементи, товарът от колата може да предизвика малка, понякога дори част от милиметър, отклонение на основата. Силата на подходящо подсилена плоча с дебелина 100-120 мм ще бъде достатъчна, за да издържи деформацията, без да се счупи.

Основната опасност не е това. Ако въздушната възглавница е разположена под основата на плочата правилно използване мръсно глинест пясък, смлени или трамбоване технология, периодичните деформацията на предния ръб на основата причинява повишена уплътняване и възглавници, и в крайна сметка малка кухина е оформена под плочата. С течение на времето по време на дъждовния сезон в кухината се пълни с вода, а след студове на образуван лед ще започне да се вдигне предния край на фундаментната плоча.

За информация! Първият признак на такъв проблем ще бъде появата на пукнатина върху мазилката и лошото затваряне на гаражни врати.

Ако не предприемете мерки, една тънка и гъвкава плоча ще продължи да "разбива" стените на гаража, докато не се появят напълно развити пукнатини. В този случай арматурата, освободена от основата на плочата при изливането на основата на гаража, е много полезна.

Основното условие за съхранение на плочките е ефективното оттичане и подходящата зона на слепи

Рядко, когато има толкова късмет, че на площадка за изграждане на гараж под слой почва е скала и плочата може да бъде хвърлена просто в изкопаната яма след полагането на хидроизолацията. Често намира обратното - трябва да премахнете голямо количество глина, изсипете чакъл, лежа геотекстил, слой от пясък, и само след това излейте бетона. В този случай, преди полагане на пясъчната възглавница, е необходимо да се направи разклонена дренажна система от перфорирани тръби.

Най-малко две тръби трябва да бъдат поставени под предната част на основата на плочата и под бетона на входа на гаража. В този случай обикновено е възможно ефективно да се отстранят подземните и повърхностните води и напълно да се избегне риска от подуване.

заключение

Една ефективна дренажна система избягва 99% от проблемите, свързани с деформации и разрушаване на почвените почви, способни да счупят подсилени фундаментни плочи с дебелина до 25 cm. Водата, събирана в резервоара, може да бъде много полезна за битови нужди, например за измиване на автомобила.

 • Профили за основа на ленти

 • Основата на касета за къща от блокове от пяна

 • Фино разчистена лента основа на подвижен + видео

 • Фино размазана лента фондация под рамката къща

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 − = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map