Comments 0 0 0 Views

Завършване на балкона с подплата

До този момент, интериора на балконите е станал много популярен. И въпреки че според ценовите стандарти този метод не е най-евтиният, резултатът се оправдава. Човек дори не може да сравни изкуствения материал с истинско дърво. Освен това инсталирането вътре в облицовката е доста лесно, ако, разбира се, се придържате към определени инструкции.

В тази статия можете да научите предимствата на този метод на довършителни работи, както и разнообразието от материали.

Описание на облицовката

Завършването на балкона с дърво може да бъде както бюджетно, така и скъпо. Всичко зависи от видовете облицовки, които ще бъдат разгледани допълнително. Какво представлява лигавицата? Този панел е предназначен за обшивка. Тя е изработена от дърво. Ето защо много го избират и това не е странно, защото материалът е качествен и екологичен.

Тя перфектно се показва по време на работа и може да направи уютна и приятна атмосфера на вашия балкон.

Основните видове облицовки

Преди да започнете да инсталирате облицовъчния материал, трябва да знаете видовете облицовки. За довършване вътре в сградата се използват различни видове дървесина. По принцип - това е бор. Такъв материал се счита за по-бюджетен. Дъбовата облицовка или кедърът е малко скъпо. Защо е боровият килим по-евтин от дъб или кедър? За добро качество плащате повече, борът не е толкова добър, колкото дъбът. Също така, боровата облицовка не понася високи температури, когато се излага на материала, тя изпуска смола, което е голям проблем, тъй като такава смола е вредна за човешкото здраве. Ако все още ще инсталирате подплата от бор, уверете се, че материалът не получава директни лъчи на слънцето.

Самата подплата е разделена на четири класа:

 1. Premium.
 2. Клас А.
 3. Клас Б.
 4. Клас В.

Премия клас, или Допълнителен клас vagonki - това е най-качественият материал за облицовки от този вид, но за това качество трябва да платите скъпо. Това се различава от другите материали, тъй като не намирате възли или пукнатини на повърхността му. Равна, чиста и равномерна повърхност привлича много хора.

Клас А - има незначителна разлика от премиум клас. Тези разлики включват: малки възли на повърхността, няколко възела на половин метър от лигавицата.

Клас Б - има визуална разлика от другите видове, те се виждат с невъоръжено око. На вагон от този вид, можете да видите възли, пукнатини, а също и джобове със смола.

Клас С - Този клас не се използва за интериорни довършителни работи, защото може да бъде очукан, на възли и силни пукнатини. Най-често за довършителни работи се използва клас А и клас премия. Но ако вашите планове включват боядисване на облицовъчния материал, можете също да изберете клас Б.

Завършване на балкона със стенен шелф, като се използва безпрецедентна скорост. Имате голям избор от материали. Помислете колко сте готови да платите за този ремонт, след това се опитай на типа материал.

Подготовка на балкона за монтаж на облицовката

След като изберете подложката, можете да продължите да я инсталирате. Сега стъпка по стъпка ще разгледаме поредицата от работи преди инсталирането на облицовката.

Първо трябва да прегледате стените за пукнатини, ако има такива, те трябва да се разширят до стената, след което всички пукнатини се пълнят със специален разтвор. Погледнете стената за минаваща облицовка, като тапети, гипс или боя. След това стените се третират със специално съединение, което предотвратява появата на гъбичките.

Само след тези няколко стъпки можете да украсите стената директно с лигавицата.

Монтаж на ламели и изолация на лоджията

Завършването на балкона с дървена облицовка започва с изолацията и монтажа на ламелите. Сега ще се разбере стъпка по стъпка инструкциите за тези два етапа на работа. Тъй като лоджията се счита за лицето на вашия апартамент, направете цялата работа внимателно. Постигане на максимален резултат до най-доброто от вашите способности.

След подготовка и почистване на балкона от всички ненужни, е необходимо да се инсталира топлоизолация. Имате две възможности за инсталиране на изолация:

 1. Нанесете ролкови материали. Често се използват фолийни бази. За такова разнообразие не е необходимо да се инсталира щайга за инсталацията му. След работата по изолацията можете да започнете работа с летва за облицовка.
 2. Нанесете полистирол или минерална вата. До този момент тази версия на изолацията натрупва много овърклок. Крайният резултат се оправдава, но този резултат изисква значителни усилия. Първо, летвата се прави, след което можете да поставите плочите в пространството между ламелите и да покриете стената с облицовъчни материали.

В тази статия ще разглобим втората версия на топлоизолационната инсталация, тъй като е по-сложна.

Нуанси, които трябва да знаете, преди да купите материали

За плетени изделия използвайте дървени пръти 5 × 5 или 4 × 4 cm. Освен това можете да използвате метални профили вместо дървени ламели. Но те ще ви струват повече. Но наличието на влага, опростява вашия избор. В края на краищата, не се препоръчва да се използва дървена щайга при такива условия.

Кантиране на ламелите

Завършвайки балкона със самооборотна ръка, работата на смел мъж. Работата не е трудна, но внимателно прочетете описанието на процеса.

Първо трябва да инсталирате ъгловите стълбове. След това баровете, които са инсталирани вертикално, трябва да бъдат подравнени под нивото. След изравняване, преминете към закопчаването. Закрепете гредите към стената с анкерни болтове. Само след инсталирането на вертикални ъглови греди трябва да продължите да свързвате надлъжните пръти с вертикални пръти. Важно е да запомните разстоянието между гредите, то е 50 см.

Някои съвети за издигане на инсталацията на щайга от майстор с опит: ако сте объркани в подреждането на баровете, има друг начин. Например: първата лента може да бъде разположена на нивото на коляното. Вторият бар е на нивото на таза, а третият е на нивото на рамото ви. Този метод е ефективен, защото тези части на стената могат да бъдат силно натоварени. И въпреки че този метод често се използва за работа с пластмасови панели, но за по-издръжлив материал той ще излезе.

Топлоизолацията трябва да бъде поставена в получените пролуки, между мостовете. За да закрепите изолационния материал, трябва да използвате специално лепило, има пяна.

След като монтирате ламелите и изолацията, вашата лоджия е готова за монтаж на облицовката. Декорацията на стаята трябва да се комбинира с облицовката.

Монтаж на облицовка

И накрая, започваме да разглобяваме крайния и най-очаквания етап от работата. Монтирането на самата облицовка не е толкова сложно, колкото инсталацията на летвата. Но за да получите качествен резултат, трябва да знаете всички нюанси на извършването на такива произведения.

Вътрешната кожа трябва да започне от ъглите. За да инсталирате панелите трябва да бъдат строго вертикални, но не ги фиксирайте веднага. Отначало всичко се проверява по ниво, само тогава материалът на облицовката е фиксиран. Създайте закрепващи панели към облицовката, можете да използвате специални фиксатори, както и нокти. Но ноктите могат да повредят облицовката, ако небрежно се справяте с чука.

Тъй като много хора използват ноктите за закрепване на лигавицата, искаме да ви дадем няколко съвета: не незабавно ударете с цялата си сила върху капачката на ноктите! Започнете да биете със светлинни движения на китката и само когато нокътът е добре вкаран в дървото, можете да започнете да увеличавате силата на удара. Останалите панели са прикрепени по същия начин.

Последният етап от работата ще бъде инсталирането на прозоречния перваз и другите части на помещението. След това е необходимо да приложите специално решение, което ще защити облицовката ви.

Как да защитим облицовката от външни влияния

Всеки знае, че самото дърво реагира лошо на температурни промени, висока влажност и влияние на малки бръмбари или мравки. Ето защо е необходимо да се приложи специално покритие, което ще предпази облицовката.

Какво е това покритие? За такива работи се използват дървени лакове. Те имат такива свойства:

 • бързо изсъхване;
 • Не променяйте формата и цвета си при излагане на влага;
 • дават на автомобила по-красив външен вид;
 • защита на дървената конструкция от гниене;
 • защита на дървото от образуването на мухъл и гъбички.

Често тези лакове на водна, акрилна, алкидна или полиуретанова основа. Лакът отлично подчертава структурата на лигавицата.

Завършеният и лакиран балкон трябва напълно да изсъхне, след което можете да поставите неща или мебели.

Нанасяне на лак:

 1. Първо трябва да шлифовате облицовката с шкурка.
 2. След това повърхността се обработва със специален грунд.
 3. Само след това е възможно да се приложи първият слой. Но не прилагайте незабавно втори слой, изчакайте да изсъхне напълно. Времето на сушене трябва да бъде отбелязано върху опаковката.
 4. Крайният слой се нанася върху цялата повърхност.

заключение

Когато видиш балкона си, няма да има съмнение, че не напразно си свършил толкова много работа. Процесът не е сложен, но резултатът е щастлив.

 • Кухня на балкона

 • Декориране на балкони и лоджии

 • Как да изберем осветителни тела за лоджия

 • Изграждане на балкон отвътре

Previous Hus i japansk stil
Next Как да се изгради един покрив с фронтон със собствените си ръце

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

статии 0 Comments

Как да се изравнят стените с гипс

Да живееш красиво и комфортно е мечтата на всеки нормален човек. За да се направи това удобство, много резервни не усилия и пари, инвестирайки в жилището си. Ремонтът се превърна

статии 0 Comments

Как да изберем лепило за нетъкан тапет

Тапетите Flizeline заемат водеща позиция сред съществуващите покрития. Това се дължи на техните оперативни и естетически характеристики. Голямо предимство на материала е неговата трайност и възможността за оцветяване. Но за

статии 0 Comments

Монтиране на тавани на покрива

Покривът е един от най-трудните и отнема много време етапи на изграждане на къща. И ако всичко е повече или по-малко ясно със системата за покриви и огради, тогава има

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

97 − 93 =