Каква е подкрепата

Каква е подкрепата

поддръжка на строителствотоМонтирането на подпорите на сградата играе много важна и понякога от първостепенна важност. В края на краищата основната задача на поддръжката е дългосрочно задържане без дефекти, разрушаване и деформация на структурното натоварване. На опорите са разположени всички носещи стени на сградата, покрив и подове. Най-висококачествените и устойчиви на износване носещи конструкции са конструкциите от метал или стоманобетон, дървените подпори се считат за по-малко стабилни. Но предимството на дървото в производството на строителни подпори е, че този материал има ниска топлопроводимост.

Видове сгради

Има много възможности за изграждане на подкрепа, сред които: подкрепа

  • тухлени стълбове от правоъгълна зидария (използва се само висококачествена тухла, за укрепване на конструкцията, подсилена със стоманена мрежа или ъгъл на клетката);
  • стоманобетонни колони (сглобяеми) на височина от 1 до 2 етажа със специални издатини за закрепване на болтове;
  • asbestotsementnye колони на тръби, където кухината е изпълнена с монолитен бетон (служи за издържане на тежки товари);
  • греди от различни материали;
  • Извършванията - представляват хоризонтални носещи конструкции на припокривания, приемащи натоварването както вертикално, така и хоризонталния план. Обиколките обикновено се основават на специални стоманобетонни възглавници в тухлена зидария и имат T-образно, както и правоъгълно напречно сечение;
  • стълбове - в модерното строителство има правоъгълно оформени стоманобетонни колони с леко удължено напречно сечение с определено съотношение.

Общи проблеми

Много се сблъскват с факта, че за изчисляване неточни оценки в строителството на няколко години след инсталация на сградата поддържа деформацията или провисване (провисване) на тавани и подове. Никой, разбира се, не иска да демонтира сградата и отново да издигне сградата. А коригирането на такива недостатъци е доста трудно, но е възможно.

Правилно използване на подпорите

За да не се намерят няколко години след строителни дефекти увиснала и увиснала, необходими за извършване на проверка и греди, поддържащи структури на годишна база. Например дървените подпори често са склонни да се разпадат и по-бързо, отколкото всички други материали стават неизползваеми. Локализирани гниене процес често по краищата на дървената греда, където се присъединява към стената (такова кръстовище се нарича опорна точка). Отидете на тези места в стената, можете само да демонтирате пода или тавана, съответно. Докосването на подкрепа ще ви покаже мястото, където дървото е с дефект или лош (това е типичен тъп приглушен звук).

Ако се открие дефектът, е време да го премахнем, като укрепим подкрепата. Отначало цялото гниене е напълно изстъргано и здрави влакна са импрегнирани с антисептична паста. След това лъчът се фиксира с временни елементи (опори, рамки). Укрепването на подкрепата се осъществява с помощта на наслагване на допълнителна стойност директно върху самата лента. Последният етап е облицовката на лъча с минерална вата или филц. В резултат на това носещата способност на ремонтираната опора е повече от два пъти.

За подсилване на метални подпори обикновено се използват стоманени крепежни елементи - това са армировки, канални прътове или профили с голям диаметър, които се поставят върху страните на лагера.

За да визуализирате визуално какво представлява инсталацията за поддръжка и основните операционни проблеми, можете да прегледате видеоклипа

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map