Какво е дневника

Какво е дневника

Лага - основният елемент на изграждането на подовете и хоризонталните подове в къщи и стопански постройки. Дървените трупи не се използват при строителството на големи панели (те се заменят с панели и стоманобетонни греди), но такива решения са много по-скъпи и губят по тегло.

Как да повдигнем изоставането

Забавянето в концепцията за класическата сграда е правоъгълно оформената бар, изработена от дървесина от дърво. Дървените трупи се изсушават и се държат в продължение на поне една година под капака, за да се постигне необходимото съдържание на влага в дървото.

Важно! Преди употреба, трупите се проверяват за възможни дефекти, пукнатини и при необходимост се регулира геометрията на шината.

МИГ

Тъй като дървесината ще бъде в основата на къщата в влажни условия, често с липса на вентилация, дървесината бъдете сигурни импрегниран с защитни средства. Това гарантира трайността на подовете, намалява вероятността от деформация на подовата повърхност, появата на пукнатини и удряния на подови дъски. Пример за работа с дървени трупи може да се види в следния видеоклип:

Много рядко, но все пак има структури, в които се използват екзотични видове забавяне: гредите са изработени от полимери с висока якост, метални, сглобяеми конструкции. Тези усъвършенствани методи на конструиране се наблюдават предпазливо от дизайнерите, главно поради цената и новостта.

Поставяне на дневника

Монтажни характеристики

Монтажът на дървения труп се извършва след изграждането на основата, решетката или дървения материал от долната подова настилка. Обърнете внимание! Ако има точки на контакт с бетон или тухлена основа, изоставането е водоустойчиво с полиетилен, покривен материал преди полагането. При нискоетажни конструкции, труповете се полагат на земята, като се извършват допълнителни подпорни подпори от червена тухла по време на движението на лагера, също така и с хидроизолация в мястото на лагера.

инсталационните характеристики на изоставането

Изчисляване на размерите и разстоянията между закъсненията

Размерите на изоставането варират широко, дори при една издигната конструкция и зависят от проектното натоварване на подовата настилка. За стандартните условия на живот, могат да се дадат примери за прогнозната ширина и височина на изоставането, в зависимост от обхвата на обхвата.

  • С разстояние не повече от два метра се препоръчва използването на дървени трупи с напречно сечение от 110 до 60 мм.
  • Увеличаването на обхвата до три метра ще изисква използването на трупи от 150 до 80 мм.
  • При диапазон от 4 метра ще е необходимо да се използва лъч с напречно сечение от 180 на 100 мм.
  • За разстоянието между точките на стъпалото на лагера на шест метра, секцията на изоставането се увеличава на 220 на 180 mm.

Във всички случаи инсталацията се извършва чрез полагане на дървения материал с по-голямата страна на сечението вертикално, като по този начин се увеличава твърдостта на конструкцията.

Разстоянието между закъсненията се избира въз основа на планираната дебелина на подовите плоскости.

  • Използването на плоча с дебелина 30 мм изисква стъпка между лагерите не повече от половин метър.
  • Дебелина на плота 40 мм ви позволява да увеличите разстоянието между закъсненията до 70 сантиметра.
  • Подовата плоскост от 50 мм дава възможност за монтиране на дървения материал на стъпки от един метър.
  • За шперплат и дървени дъски се препоръчва да не се превишава стъпка от 40 до 60 сантиметра между изоставанията.
Моля, обърнете внимание! Горните изчисления се осредняват и могат да се коригират при специални условия (баня, кухня, тежки интериорни елементи).

Последни стъпки

След погрешно изчисляване и подготовка, полагането на лагер се извършва с помощта на крепежни елементи, ъгли, винтове, в зависимост от вида на основата. При полагане е необходимо да се спазва хоризонталната позиция на изоставането спрямо съседните: това ще спести сили и ресурси в следващите етапи на строителството.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 − 46 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map