Какво представлява формоването?

Какво представлява формоването?

За съвременни решения за проектиране на интериорни и фасадни сгради, използването на елементи от класически архитектурни стилове, включително корнизи, не е чуждо. Това се дължи на монотонното възприемане на непрекъснати равнини с големи размери, което създава неудобни усещания в хората.

корнизи във вътрешността

Облицовки във вътрешността на къщата

Корнизи, наречени первазите различни конфигурации, които служат като черва, цокли, корнизи, рамки за огледала, пана, картини и всички видове корнизи.

Видове профилни продукти


Общ изглед и част от формоването

Материалите, използвани за декоративни елементи, в момента са доста различни, което определя обхвата и особеностите на тяхното приложение:

  • Гипсови корнизи обикновено са огромни и широки, извършена под формата на корнизи, и се използват предимно за декорация на фасади и интериори на ренесанс, барок, класицизъм и други подобни области. Въпреки сравнително голямата си тежест, те често се използват за украсяване на горните части на сградите.
важно! Продуктите, изработени от гипс, се използват много рядко във връзка с възникването на нови технологии, които ви позволяват да създавате всякакви форми и имитирате всякакви материали.
  • Дървени корнизи са предназначени за декориране на къщи със стени от същия материал. Такъв декор е украсен с дърворезби от различни стилове и се използва предимно като платна и корнизи под покрива.
  • Металните изделия се използват при образуването на модерни фасади и интериори, обикновено направени в стил хай-тек. Такъв декор обикновено няма модел и облекчение - той е лаконичен. Фалшивите продукти се използват главно при проектирането на входни групи.
  • Полиуретанова украса - най-често срещаната и популярна, поради ниското си тегло, разнообразие от форми и способността да имитират други материали. Произвежда се в твърда и гъвкава версия.

Метална формоване
Метална формоване

Нанасяне на корнизи в строителството и ремонта

Тези продукти могат да се използват както за украса на сгради, така и за ремонт за създаване на изразителни интериори. Целта на корнизи е да маскират дребни строителни дефекти, както и формирането на изразителни изображения на сгради и техните вътрешни пространства.

Използването на корнизи за декорация на фасади


Декорация на фасадни корнизи

При декорирането на екстериорите на сградите тези продукти често се използват за изравняване на дефектите на стените и довършването им. Формовъчните елементи оформят прозореца и вратите. Те се използват за отделяне на повърхности в къдрави секции, които по-късно могат да бъдат облицовани с различни материали или боядисани в различни цветове. Тази техника може да допринесе за визуално увеличаване на фасадата.

важно! Продукти от съвременни материали могат безопасно да се използват за екстериорна декорация. Пластмасовите корнизи от пяна, например, имат устойчиво на удар покритие и усилващ слой. Стиропор е устойчив на механични повреди и атмосферни влияния.

Заявление за декорация на помещения

За да се увеличи изразителността на интериора на просторни помещения, ефективно използване на различни видове корнизи. Характеристиките на образуването на модерни пространства, като широкото използване на странни многоетажни тавани и сложни стенни конфигурации, правят задачата да се постигнат идеални повърхностни стави практически неприложими. В тази ситуация, различни спасителни детайли са готови за спасяване, способни да скрият проблемите зад тях.

Декориране на вътрешни корнизи
Декориране на вътрешни корнизи

важно! Използването на различни профили, пиластри, пластинки, корнизи позволява да се изгладят негативното възприятие на острите интерфейси на равнините, острите ъгли, други дисонантни характеристики на пространството.

Формовъчните материали изпълняват и функцията за защита на стените от случайни механични повреди. Например, местоположението на декоративни елементи около периметъра на помещението на подходящото ниво предотвратява възможния контакт на мебелите със стенните панели.

При използването на релефен декор, благодарение на създаването на игра на светлина и сянка, интериорът е обогатен - този ефект не може да бъде постигнат чрез други дизайнерски техники. В същото време се формира атмосфера, която е удобна от психологическа гледна точка. Разнообразие от възможности за използване на корнизи в интериора илюстрира видеото.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map