Какво представляват ролетните щори

Какво представляват ролетните щори

Много често, гледайки фасадите на къщи, се обръща внимание на метални завеси, затваряне на прозорци или врати - ролетни щори. Те представляват определен вид щори, предназначени да предпазват къщата от проникване от нарушители.

Също така, ролковите щори могат да бъдат добър начин за регулиране на температурния режим в помещението. В затворена форма, щорите-палци предпазват от ярка слънчева светлина, силен вятър или дъжд, като по този начин спомагат за създаването на удобен микроклимат в къщата.

Как работят блиндовете

За да разберем какво се основава на принципа на този тип блиндове, струва си да разгледаме подробно основните му елементи:

 • Ролетен затвор. Това е ламелна повърхност, изработена от различни материали и варира по размер. Ламелите могат да бъдат изработени от пластмаса, алуминий или стомана;
  съвет! Както показва практиката, тези, които са изработени от алуминий, са най-устойчиви на унищожаване и трайни валяци.
 • движещ се вал. Осигурява движението на острието по водачите;
 • защитна кутия. С цел запазване целостта на структурата, защитавайки я от агресивни външни влияния;
 • Водещите, по които се движи ролката.

Появата на ролкови щори е доста проста. Но благодарение на голямо разнообразие от цветни решения, такива проекти не само ще защитят къщата, но и ще се превърнат в украшение на фасадата. Всеки ще може да бъде перфектен за себе си и в някои случаи да поръча индивидуален проект за производство на защитни ролетни щори.

Предимства на подвижните системи

Какви са предимствата на използването на защитни ролкови системи:

 1. Позволете да се предотврати проникването на къщата на разбойници и неупълномощени лица.
 2. Осигурете допълнителна топло и звукоизолация у дома.
 3. Лесен монтаж и поддръжка.
 4. Широка гама от цени, позволяващи независимо от финансовите възможности да се възползват от всички предимства на ролетните щори.
 5. Широка гама от цветове и нюанси на продукта, което ви позволява да влезете успешно в ролите за всеки стил на фасадата на къщата.

Профили на подвижните системи

Профилите с ролкови затвори са първото нещо, което трябва да търсите при покупката.

Нека разгледаме три основни типа профили.

Lite опция с пълнеж от пяна. Характеризира се с ниско тегло и ниска цена. Добре се справете със задачата за запазване на топлината и шумоизолация у дома, но като защита, изберете по-здрава версия на ролера.

Безшевен, подсилен профил - най-успешният вариант, за да се осигури защита на къщата от проникващи нарушители. Има висока якост и защита от кражба с взлом.

Всички заварени профили на решетките много често можете да намерите в магазини, тави и други търговски обекти. В допълнение към основната си защитна функция, ролетните щори осигуряват доста добър преглед на вътрешното пространство за клиентите.

Функции на ролковия затвор

За днес е много трудно да се намери достойна алтернатива на ролетните щори, тъй като съчетават много важни функции.

Защита на собствениците на жилища не само от посещението на неканени гости, но и от външни гледки от улицата. Затворените капаци изцяло скриват вътрешните пространства от външния свят, като по този начин защитават уюта, тишината и спокойствието в къщата.

Защита от негативни атмосферни явления, прах и шум. Чрез регулирането на височината на спускащите се ролетни щори можете да регулирате достъпа на слънчева светлина до къщата. В горещината, тази техника ще помогне да се запази температурата хладна, а през зимата тя ще предпази от снежна буря. Също така, ролетните щори могат да предотвратят проникването на чужди звуци и прах във вашия дом.

внимание! В един голям град такъв проблем е много остър, а монтирането на ролетни щори на прозорци и врати ще помогне за решаването му.

Спестяване на пари да плащат за електроенергия. Защита на къщата от проникване на пряка слънчева светлина, ролетни щори гарантират поддържането на удобен микроклимат в къщата, без да се използват други уреди, като например климатик. По този начин можете да спестите много пари, за да плащате сметки за електроенергия.

Лесна работа. Модерните модели ролетни щори са оборудвани със сензори за автоматично управление, което значително подобрява качеството на използване на този елемент.

Безопасност при работа. Отделно от факта, че в производството на ролетни щори се използват само екологично чисти материали, възможност за бързо работи от вътрешната страна, в някакъв момент, може да е спасението, както за хората, така и за запазване на материални ценности у дома си.

Заключващи устройства

Защитните капаци са оборудвани с редица заключващи устройства, предназначени не само за осигуряване на достъп отвътре в къщата, но и за блокиране на опита за счупване от улицата.

Помислете за основните видове заключващи механизми.

Странични подпори. Най-лесният начин да затворите капачетата в къщата. За да направите това, трябва само да преместите специалните лостове в центъра на платното.

важно! Инсталирането на такова заключващо устройство не изисква големи инвестиции и опит на роботи.

Долни ключалки. Те са вградени в долната скоба и играят само от ключа.

Най-брави са монтирани във вала и тяхната основна цел е да предотвратят валцоването на ролерното колело. Горните ключалки работят от електрическото задвижване и се управляват от контролния панел.

Електрическа брава с ключ комбинира удобството за отваряне с контролния панел и възможността за ръчно закрепване на ролера с помощта на ключ.

Монтирането на ролетни щори зависи от това къде в прозореца или вратата ще се монтират щорите, зависи от начина на тяхното инсталиране. Както показва практиката, най-практичната и устойчива на взлом е монтирането на ролетен щок в отвора заедно с кутията.

заключение

Защитни щори - модерни и стилни устройства, които са в състояние да не само на вас и вашия дом предпази от различни неприятни външни фактори, но и да доведе до появата на личността фасадата на сградата и стила.

Как да инсталираме самостоятелно щори-щори на прозорците, научаваме по-подробно в следващото видео

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map