Kakva je podrška

Kakva je podrška

izgradnja podrškeInstalacija zidnih nosača igra vrlo važnu i ponekad važnu ulogu. Uostalom, glavni zadatak potpore je dugoročno zadržavanje bez nedostataka, uništavanja i skretanja strukturnih opterećenja. Na nosačima su svi nosivi zidovi zgrade, krova i podova. Najviše kvalitetni i otporni na habanje su konstrukcije izrađene od metala ili armiranog betona, drveni podupirači se smatraju manje stabilnim. Ali prednost drva u proizvodnji zidnih nosača je taj što ovaj materijal ima nisku toplinsku vodljivost.

Vrste zgrada

Postoje mnoge mogućnosti za izgradnju podrške, među njima: podrška

  • stupovi od opeke od pravokutnih zidova (koristi se samo visokokvalitetna opeka), ojačati strukturu ojačanu čeličnom mrežom ili kutovima kaveza);
  • armiranobetonski stupovi (montažni) u visini od 1 do 2 kata s posebnim izbočinama za pričvrsne vijke;
  • asbestotsementnye stupovi cijevi, gdje je šupljina napunjena monolitnim betonom (služi da izdrži teška opterećenja);
  • grede različitih materijala;
  • Utrke - prikazane su vodoravnim ležajnim strukturama preklapanja, prihvaćajući opterećenje vertikalno i horizontalni plan. Prolazi se obično temelje na posebnim armiranobetonskim jastucima od opeke i imaju T-oblik, kao i pravokutni poprečni presjek;
  • stupovi - u modernoj konstrukciji postoje stupovi od armiranog betona pravokutnog oblika s malo izduženim poprečnim presjekom s određenim omjerom aspekta.

Uobičajeni problemi

Mnogi suočeni s činjenicom da je izračun netočne procjene u izgradnji nekoliko godina nakon instalacije zgrade podržava deformaciju ili slijeganje (otklon) od stropovima i podovima. Nitko, naravno, ne želi rastaviti zgradu i opet podići zgradu. I ispraviti takve nedostatke je vrlo naporno, ali moguće.

Pravilna uporaba nosača

Kako se ne bi pronašli nekoliko godina nakon izgradnje nedostaci progib i progib potrebno provesti inspekcijski grede i potporne strukture godišnje. Na primjer, drveni nosači često su skloni propadanju i brže od svih ostalih materijala postaju neupotrebljivi. Lokalizirani truli proces često na krajevima drvene grede gdje se spaja sa zidom (takav spoj se naziva fulcrum). Doći do tih mjesta u zidu, možete samo demontirati pod ili stropa, respektivno. Ako dodirnete podršku, pokazat će vam mjesta na kojima stablo ima grešku ili trulo (to je tipičan mutan, prigušen zvuk).

Ako se utvrdi nedostatak, vrijeme je da ga uklonite, jačajući potporu. Isprva je sve trulež potpuno uklonjen, a zdrava vlakna impregnirana su antiseptičkom pastom. Nakon toga, snop je fiksiran s privremenim elementima (nosači, okviri). Jačanje potpore se provodi uz pomoć dodatnih vrijednosti izravno na šipci. Posljednja faza je oblog grede s mineralnom vunom ili osjetilom. Kao rezultat, nosivost popravljene podrške više je nego udvostručena.

Za pojačanje metalnih nosača obično se koriste čelični pričvršćivači - to su ojačanje, šipke kanala ili profil velikog promjera koji se postavlja na stranu elementa ležaja.

Da biste vizualno zamislili što je instalacija podrške i glavni problemi s operacijom, možete pogledati videozapis

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 + = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map