Što je log

Što je log

Laga - glavni element izgradnje poda i vodoravnih podova u kućama i gospodarstvima. Dnevnici se ne koriste u konstrukciji velikih ploča (oni se zamjenjuju pločama i armiranim podnim gredama), ali takva rješenja su puno skuplja i gube po težini.

Kako podići zakašnjenja

Zakašnjenje u klasičnom konceptu zgrade je pravokutna šipka izrađena od graditeljskih razreda drveta. Stabla su sušena i držana barem godinu dana pod baldahinom kako bi se postigao potrebni sadržaj vlage drveta.

Važno! Prije upotrebe pregledava se trupac za moguće greške, pukotine i po potrebi se podešava geometrija trake.

LAG

Budući da će trupci biti u podnožju kuće u vlažnim uvjetima, često s nedostatkom ventilacije, drva biti siguran impregnirano zaštitnim sredstvima. Time se osigurava izdržljivost podova, smanjuje vjerojatnost deformacije podne površine, izgled pukotina i hrpe podnih ploča. Primjer rada s drvenim zapisima može se vidjeti u sljedećem videu:

Vrlo rijetko, ali još uvijek postoje strukture u kojima se koriste egzotični tipovi kašnjenja: grede su izrađene od polimera visoke čvrstoće, metala, montažnih konstrukcija. Ove napredne metode gradnje oprezno se percipiraju dizajneri, uglavnom zbog troškova i novosti.

Postavljanje dnevnika

Značajke ugradnje

Postavljanje drveta se vrši nakon izgradnje temelja, roštilja ili drveta donjeg kata kravatu. Obratite pažnju! Ako postoje točke kontakta s betonom ili bazom od opeke, zaostajanje je vodonepropusno s polietilenskim, krovnim materijalom prije polaganja. U nisko ustaljenoj konstrukciji, trupci su položeni na tlo, izvodeći dodatne potporne stupove crvene opeke tijekom kretanja lag, također s hidroizolacijom na mjestu podrške za lag.

instalacijske značajke odstupanja

Izračunavanje dimenzija i udaljenosti između kašnjenja

Dimenzije odstupanja znatno variraju, čak i u jednoj podignutoj strukturi i ovise o dizajnu opterećenja na podnim pokrovima. Za standardne životne uvjete mogu se dati primjeri procijenjene širine i visine odstupanja, ovisno o rasponu raspona.

  • S rasponom od ne više od dva metra preporuča se korištenje drvenih trupaca s presjekom od 110 do 60 mm.
  • Povećanje raspona do tri metra zahtijevat će uporabu trupaca od 150 do 80 mm.
  • U rasponu od 4 metra potrebno je koristiti gredu s poprečnim presjekom od 180 mm na 100 mm.
  • Za udaljenost između točaka podnožja zaostajanja na šest metara, dio odstupanja povećava se na 220 do 180 mm.

U svim slučajevima, instalacija se obavlja postavljanjem trupca s većom stranom sekcije vertikalno, čime se povećava krutost strukture.

Udaljenost između odstupanja odabire se prema planiranoj debljini podnih ploča.

  • Upotreba debljine debljine 30 mm zahtijeva korak između odstupanja ne više od pola metra.
  • Debljina ploče od 40 mm omogućuje vam da povećate udaljenost između zaostajanja do 70 centimetara.
  • Podna pločica od 50 mm omogućuje montiranje pribora u koracima od jednog metra.
  • Za šperploče i drvene ploče preporuča se da ne prijeđete korak od 40 do 60 centimetara između zaostajanja.
Pažnja molim te! Gore navedeni izračuni prosječni su i mogu se podesiti u slučaju posebnih uvjeta gradnje (kupaonica, kuhinja, teški unutarnji predmeti).

Završni koraci

Nakon pogrešnog obračuna i pripreme, polaganje odlazaka obavlja se pomoću zatvarača, uglova, vijaka, ovisno o vrsti temelja. Pri postavljanju potrebno je pratiti horizontalni položaj zaostajanja u odnosu na susjedne: to će uštedjeti snage i resurse u sljedećim fazama izgradnje.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 7 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map