Što je oblikovanje?

Što je oblikovanje?

Za suvremena rješenja za dizajn interijera i zgrade fasade, korištenje elemenata klasičnih arhitektonskih stilova, uključujući i letvice, nije izvanzemaljac. To je zbog monotone percepcije kontinuiranih ravnina velikih dimenzija, što stvara neugodne senzacije kod ljudi.

ukrasi u unutrašnjosti

Ukrašavanje unutrašnjosti kuće

Mouldings se nazivaju dekorativne daske raznih konfiguracija, koje služe kao platsbands, podnožja, cornices, uokvirivanje za zrcala, zidne ploče, slike, kao i sve vrste štukature letvice.

Vrste proizvoda profila


Opći pogled i dio kalupljenja

Materijali koji se koriste za izradu dekorskih elemenata su vrlo različiti u ovom trenutku, što određuje opseg i značajke njihove primjene:

  • Gipsane letvice u pravilu su masivne i široke, izvedene u obliku štukature i uglavnom se koriste za dekoraciju fasada i interijera u renesansnom, baroknom, klasicističkom i sličnim stilovima. Unatoč svojoj relativno velikoj težini, često se koriste za ukrašavanje gornjih dijelova zgrada.
važna! Proizvodi od gipsa se vrlo rijetko koriste u vezi s pojavom novih tehnologija koje vam omogućuju stvaranje bilo kakvih oblika i imitaciju bilo kojeg materijala.
  • Drvene letvice dizajnirane su za uređenje kuća s zidovima istog materijala. Takav dekor ukrašen je rezbarijama različitih stilova i koristi se uglavnom kao platbelama i okvirima ispod krova.
  • Metalni proizvodi se koriste u oblikovanju modernih fasada i interijera, obično izrađenih u stilu hi-tech. Takav dekor obično nema uzorak i reljef - to je laconic. Kovani proizvodi se uglavnom koriste u dizajnu ulaznih skupina.
  • Poliuretanski ukras - najčešći i popularniji, zbog male težine, raznolikosti oblika i sposobnosti imitacije drugih materijala. Proizvodi se u krutoj i fleksibilnoj verziji.

Metalni kalupljenje
Metalni kalupljenje

Primjena letvica u gradnji i popravljanju

Ti se proizvodi mogu koristiti i za ukrašavanje zgrada i za vrijeme popravka za izradu ekspresivnih interijera. Svrha skulptura je maskiranje manjih grešaka u gradnji, kao i formiranje ekspresivnih slika zgrada i njihovih unutarnjih prostora.

Upotreba letvice za ukrašavanje fasada


Dekoracija fasadnih letvica

Pri ukrašavanju zgrade eksterijera, ti se proizvodi često koriste za izravnavanje zidnih grešaka i njihovu završnu obradu. Mouldings okvir prozora i vrata. Koriste se za odjeljivanje površina u kovrčaste sekcije, koje kasnije mogu biti obložene različitim materijalima ili obojane u različitim bojama. Ova tehnika može doprinijeti vizualnom povećanju fasade.

važna! Proizvodi od suvremenih materijala mogu se sigurno koristiti za vanjsku dekoraciju. Pleteni plastični letvice, na primjer, imaju otpornost na udarce i sloj za ojačavanje. Styrofoam je otporan na mehanička oštećenja i vremenske utjecaje.

Prijavnica za uređenje prostora

Kako bi se povećala izražajnost interijera prostranih soba, učinkovito korištenje različitih vrsta letvica. Značajima formiranja suvremenih prostora, kao što je široko korištenje bizarnih višestrukih stropova i složenih konfiguracija zida, čine zadatak postizanja idealnih površinskih spojeva praktički nepraktični. U takvoj situaciji dolazi do raznih ukrasnih detalja, koji mogu skrivati ​​problematična područja iza njih.

Uređivanje unutrašnjih letvica
Uređivanje unutrašnjih letvica

važna! Korištenje različitih oblika profila, pilasters, platbands, cornices omogućuje glatku negativnu percepciju oštrih sučelja zrakoplova, oštrih kutova, drugih disonantnih značajki prostora.

Mouldings također obavljaju funkciju zaštite zidova od slučajnih mehaničkih oštećenja. Na primjer, mjesto dekorativnih elemenata oko perimetra prostorije na odgovarajućoj razini sprječava mogući kontakt namještaja sa zidnim pločama.

Kada koristite reljefni dekor, zbog stvaranja igre svjetla i sjene, unutrašnjost je obogaćena - taj se učinak ne može postići drugim tehnikama dizajna. Istodobno nastaje atmosfera koja je psihološki ugodna. Ilustrira video mogućnosti raznih opcija za upotrebu letvica u interijerima.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

26 − = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map