Što je roštilj

Što je roštilj

Rostvertk (iz njega "rast" - rešetke i "mre" - zgrada) - dizajn koji provodi uniformno opterećenje zgrade na pilote ili temelje.

Rostvertk - povijest i modernost.

Prva roštilja bila je rešetka rešetki, na kojima je položen pod. Moderna roštilj može biti od drveta ili betona. Drvene su složene na jastuku ruševina ili šljunka i koriste se za gradnju laganih građevina. Beton je sposoban izdržati teška opterećenja i široko se koristi u građanskoj i industrijskoj gradnji.

rešetka

Razvrstavanje roštilja prema razinama u odnosu na nulu.

Postoje tri vrste roštilja, ovisno o njihovoj lokaciji u odnosu na nulu.

  • Visoka, povišena ili povišena roštilja. Smještena je daleko iznad nulte oznake tla ili vode i naseljavanja u lučkim objektima, pri izgradnji građevina na vodi ili u močvarama. Podignuta je iznad zemlje i kao da visi u zraku, čime se izbjegava oštećenje zgrade u slučaju poplave.
  • Povišeni ili mljeveni roštilj. Rasporeden je na takav način da je njegov vrh nulte oznake. Ponekad se zbog njenog stvaranja uklanja gornji sloj s tla i postavlja se poseban tlo, otporno na oticanje.
  • Niska potražnja za podzemnim roštiljem. Koristi se za izgradnju većine industrijskih objekata i zgrada. Obilježava se dubinom ispod nulte oznake rasporeda. Malena jama kopa ispod njega, dno je pokriveno tlom, koje se ne značajno širi kad se zamrzne.

Vrste roštilja, ovisno o korištenim gomilama.

Lončarenje se može miješati na gotovim gomilama ili na pilama, nastalim tijekom procesa gradnje, također postoji varijanta postavljanja roštilja na dosadne pilote.

  • Grillanje gotovih pilota povezuje posebno pripremljene drvene stupove, cijevi ili armirano betonske stupove.
  • Grillage na dosadnim hemoroidima formira se armiranjem i lijevanjem betona tijekom gradnje. Za izradu pilota koriste se metalne ili polimerne cijevi, unutar kojih su ugrađene metalne armature, pijesak i ruševine za izlijevanje na dno, kao i polimerni film koji štiti bazu hrpe od utjecaja podzemnih voda. Materijal za njihovo lijevanje je beton visoke čvrstoće. Nakon stvrdnjavanja, piloti su spojeni roštiljem, koji se ulijeva u oplate i ojačava, ako je potrebno.

Koje su metode roštenja po načinu rasporeda?

Postoje različite opcije za izradu roštilja. To može biti betonska traka izrađena lijevanjem u oplatu sa ili bez armature, ili može biti čvrsti armiranobetonski tanjur koji povezuje stupove ili pilote.

Grillage za lagane konstrukcije mogu biti drvene grede, povezujući samog pilota i budući da su potpori za buduće zidove kuće.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

39 + = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map