Što su rolete

Što su rolete

Vrlo često, gledajući fasade kuća, pozornost se privlači metalnim zavjesama, zatvarajući prozore ili vrata - rolete. Oni predstavljaju određenu vrstu sjenila, koji su dizajnirani kako bi zaštitili kuću od penetracije uljeza.

Također, rolete mogu biti dobar način za podešavanje režima temperature u sobi. U zatvorenom obliku, rolete s roletama štite od jakog sunčevog svjetla, jakog vjetra ili kiše, čime se pomaže u stvaranju ugodne mikroklime u kući.

Kako blindovi rade

Da bi se razumjelo načelo ovakvog tipa zaslona, ​​vrijedno je detaljno razmotriti njegove glavne elemente:

 • Roleta. Ovo je lamela površina od raznih materijala i varira u veličini. Lamele mogu biti izrađene od plastike, aluminija ili čelika;
  vijeće! Kao što pokazuje praksa, one koje su izrađene od aluminija su najviše otporne na uništavanje i izdržljivih valjaka.
 • pokretna osovina. Pruža kretanje oštrice duž vodilica;
 • zaštitni okvir. Pozvani da očuvaju cjelovitost strukture, štiteći ga od agresivnih vanjskih utjecaja;
 • Vodiči duž kojih se rolo vrata pomiče.

Pojava roleta je vrlo jednostavna. No, zahvaljujući širokom rasponu rješenja u boji, takvi dizajni ne samo da štite kuću nego i postaju ornamentom fasade. Svatko će biti u mogućnosti biti savršen za sebe i, u nekim slučajevima, naručiti pojedinačni projekt za izradu zaštitnih roleta.

Prednosti valjanja

Koje su prednosti korištenja zaštitnih valjnih sustava:

 1. Dopustite da se spriječi prodor kuće pljačkaša i neovlaštenih osoba.
 2. Pružite dodatnu toplinu i zvučnu izolaciju kod kuće.
 3. Jednostavna instalacija i održavanje.
 4. Širok raspon cijena, omogućujući bez obzira na financijske mogućnosti iskoristiti sve prednosti roleta.
 5. Širok raspon boja i nijansi proizvoda, omogućujući vam da uspješno uđete u pecivo za bilo koji stil fasade kuće.

Profili valjkastih sustava

Roller Shutter Profili su prva stvar koju treba tražiti prilikom kupnje.

Razmotrimo tri glavne vrste profila.

Lite opcija s pjenastim punilom. Karakterizira ga niska težina i niska cijena. Dobro se nositi sa zadatkom zaštite topline i izolacije buke kod kuće, ali kao obranu, izaberite robusniju verziju rolete.

Besprijekoran, pojačani profil - najuspješnija opcija, kako bi se osigurala zaštita kuće od prodornih uljeza. Ima visoku čvrstoću i zaštitu od provale.

Profesionalni profil rešetke vrlo često možete pronaći u trgovinama, ladicama i drugim maloprodajnim mjestima. Osim osnovne zaštitne funkcije, rolete pružaju prilično dobar pregled unutarnjeg prostora za kupce.

Funkcije rolete

Danas je vrlo teško naći vrijednu alternativu roletama jer kombiniraju mnoge vrlo važne funkcije.

Zaštita vlasnika kuće ne samo od posjeta nepozvanih gostiju, već i od neobičnih pogleda s ulice. Zatvorene kapke u potpunosti skrivaju unutarnje prostore iz vanjskog svijeta, čime se štiti udobnost, tišina i tišina u kući.

Zaštita od negativnih atmosferskih pojava, prašine i buke. Podešavanjem visine spuštenih roleta, možete prilagoditi pristup sunčevoj svjetlosti u kuću. U toplini, ova tehnika će pomoći zadržati temperaturu hladnom, a zimi će se zaštititi od snježne oluje. Također, rolete mogu spriječiti prodor stranih zvukova i prašine u vaš dom.

Oprez! U velikom gradu, takav je problem vrlo akutan, a instalacija roleta na prozorima i vratima pomoći će u rješavanju problema.

Ušteda novca platiti za struju. Zaštita kuće od prodiranja izravne sunčeve svjetlosti, rolete osiguravaju održavanje udobne mikroklime u kući bez uporabe drugih uređaja, kao što je klima uređaj. Na taj način možete uštedjeti mnogo novca za plaćanje računa za struju.

Jednostavnost rada. Suvremeni modeli roleta opremljeni su senzorima za automatsku kontrolu, što značajno poboljšava kvalitetu korištenja ovog elementa.

Sigurnost rada. Uz činjenicu da se pri proizvodnji peciva koriste samo ekološki prihvatljivi materijali, sposobnost brzog otvaranja iznutra, u određenim točkama, može biti spasenje i za ljude i za očuvanje materijalnih vrijednosti kuće.

Uređaji za zaključavanje

Zaštitne kapke opremljene su s brojnim zaključavanjem namijenjene ne samo da omogućuju pristup unutrašnjosti kuće, već i da blokiraju pokušaj razbijanja s ulice.

Razmislite o glavnim vrstama mehanizama zaključavanja.

Stražnja strana. Najlakši način za zatvaranje roleta unutar kuće. Da biste to učinili, samo trebate pomaknuti posebne poluge do središta platna.

važna! Instalacija takvog uređaja za zaključavanje ne zahtijeva velika ulaganja i iskustvo robota.

Spustite brave. Ugrađeni su u donji nosač i igraju se samo iz ključa.

Vrhunske brave postavljeni su u osovinu, a njihova je glavna svrha spriječiti valjanje valjkastog zatvarača. Gornje brave rade od električnog pogona i kontroliraju ih upravljačka ploča.

Električna bravica s ključem kombinira praktičnost otvaranja pomoću upravljačke ploče i mogućnost ručnog fiksiranja rolete pomoću ključa.

Instalacija roletera ovisi o tome gdje će se u prozoru ili vratima ugraditi rolete, ovisno o načinu njihove instalacije. Kao što pokazuje praksa, najprikladnije i otpornije na provalu je ugradnja roleta u otvoru uz kutiju.

zaključak

Zaštitne kapke su moderni i elegantni uređaji koji ne samo da mogu štititi vas i vaš dom od raznih neugodnih vanjskih čimbenika, nego i dovesti individualnost i stil na fasadu zgrade.

Kako samostalno instalirati zaslone na prozorima, detaljnije ćemo saznati u sljedećem videozapisu

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 + = 71

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map