Hvad er en rampe

Hvad er en rampe

Rampen er en platform placeret i en vis vinkel for at kommunikere to overflader, der ligger på forskellige niveauer i forhold til jorden. Generelt er dette design blevet udbredt i boliger og andre faciliteter til bevægelse af kørestolsbrugere. En rampe kaldes også en vejflade, der forbinder flere etager mellem hinanden i parkeringspladser på flere niveauer og garager.

grasserende

Hvad er ramperne for handicappede

Afhængigt af anvendelsesområdet og patensen kan ramperne have forskellige strukturelle egenskaber. Der er følgende typer af disse strukturer:

 1. stationære
 2. folde
 3. Roll rampe
 4. glidende
 5. teleskopisk
 6. ramper

Stationære ramper, som deres navn indebærer, skal installeres en gang i lang tid og tillader ikke deres demontering. Der er to-span og one-span variationer. Den første er strukturelt to platforme, hvor afstanden er lidt snævrere end mellemrummet mellem hjulene på en kørestol. I midten er der skridt til transportpersonen til at bevæge handicappede mere bekvemt. Den anden type er designet til uafhængig bevægelse af en person i en klapvogn.

Stationære strukturer kan bruges i beboelsesejendomme, offentlige kontorer, undergrundsbaner og undergrundsbaner. I rollen som dækning, hvorved bevægelse af kørestolen, brug fliser, asfalt, beton, metal og andre materialer egnet til et fast greb med gummihjul.

vigtigt: ramperne skal nødvendigvis være udstyret med håndlister, der er placeret på et niveau, der er bekvemt for handicappede kørestolsbrugere.

Folding eller indtrækningsramper kan på en måde også kaldes stationær, fordi de er konstant på ét sted. Bare i tilfælde af behov vender de sig om og kommer til operationel beredskab, i den kombinerede tilstand forstyrrer de ikke folks passage. Disse strukturer er installeret i boligbyggeri og andre strukturer, hvor der på grund af manglende ledig plads er umulig installation af stationære steder.

De mest populære modeller af foldningsramper er en konstruktion, som understøttes på en væg eller rækværk og om nødvendigt lægger sig på et trin. Personer med handicap uden andres hjælp kan smide ryggen, som er hængslet nedenfra og udføre stigningen eller nedstigningen. Dybest set er sådanne mønstre lavet af letmetallegeringer, der giver høj styrke, men uden at forårsage vanskeligheder for deres bevægelse.

hængslet rampe

Video om klappen:

Der er en separat kategori af ramper, kaldet flytbare, herunder flere sorter af disse enheder. Rollrampe er en af ​​de mest populære typer, der bruges til at transportere handicappede under alle forhold. Dette design repræsenterer flere segmenter, der er forbundet med hinanden og kan rulles ned og fastgøres i ruller. På grund af denne evne kræver sådanne ramper ikke særlige forhold til opbevaring og transport.

Glidende og teleskopiske ramper og ikke tager meget plads i den foldede position, og kan bruges til at overvinde små forhindringer som kantsten, trapper og mere. Disse enheder er fremstillet af kraftige metallegeringer, og kan modstå en stor belastning i den foldede tilstand de ikke deformeres under vægten af ​​400 kg.

Rampe er anordninger til at overvinde små højder, såsom en tærskel, kantsten eller andet fremspring af ubetydelig højde. I stigende grad begyndte de at lave folding ramper, bekvem for transport. Praktiske designløsninger giver dig mulighed for at montere og demontere enheden selv.

Hvad du behøver at vide for at installere en rampe

Før du træffer en beslutning om at installere en rampe i dit hus, skal du koordinere konstruktionen med husforvaltningen. Det bør ikke forstyrre den fri bevægelighed for andre beboere i huset, ikke forkæle indgangen til indgangen og opfylde alle kravene i GOST, der pålægges sådanne enheder. Det er nødvendigt at overholde følgende regler, når man vælger en af ​​rampetyperne:

 1. Det er nødvendigt at tage hensyn til kørestolens designfunktioner. Dette gælder kun for webstedet arrangement for en eller flere specifikke personer.
 2. Konstruktionen bør ikke blande beboernes bevægelse og ikke være farlig for dem
 3. Detaljer om selvfremstillede rampe bør ikke strække sig ud over strukturen, for ikke at forårsage personskader og personskader
 4. Det er nødvendigt at vælge det rigtige materiale, hvorfra rampen skal laves. Hvis det er for tungt og hårdt, kan det medføre hurtig forringelse af trinene
 5. Rails skal være forsynet med specielle gummi puder for at undgå hjulglidning
 6. Designet skal være udstyret med specielle støjabsorberende og dæmpende enheder (spjæld)

Der stilles også høje krav til håndlisters kvalitet. De skal være lavet af stærke materialer, hvilket sikrer en lang levetid. Håndtaget skal være så behageligt som muligt for et håndgreb. Kanterne er fremstillet på en sådan måde, at de undgår skader, dvs. enten afrundes i enderne, eller bøj nedad eller til den modsatte side af personen.

Rampen med egne hænder

Der er ofte situationer, hvor mange anmodninger og krav om at installere en rampe i dit hjem, ikke kronet med succes, i dette tilfælde den eneste løsning er at gøre livet lettere for kørestolsbrugere at være selv-installation af rampen. Denne proces kan opdeles i følgende faser:

 • Fjernet alle de nødvendige størrelser. I nogle tilfælde vil installationen af ​​rampen være upraktisk og derfor ulovlig. Disse tilfælde indbefatter vinklen er for store løft, i hvilke bevægelsen ikke kan deaktiveres, såvel som en barriere på under 4 cm ex.
 • Hvis rampen er installeret i et hus, hvor der er områder mellem trapper, skal deres område være tilstrækkeligt til at dreje klapvognen
 • En af rampetyperne vælges under hensyntagen til bygningsstrukturen og andre faktorer
 • Et klart udkast til rampen udføres, hvor alle dimensioner, materialer og fastgørelsesanordninger er angivet
 • Forberedelse af det område, hvor installationen vil blive gennemført
 • Montering af rampen i overensstemmelse med tegningerne
 • Installation, om nødvendigt maling
 • Verifikation af overensstemmelse med alle krav, test

Naturligvis kræver en uafhængig forsamling af rampen visse viden og færdigheder. Designets manglende overensstemmelse med kravene i GOST kan føre til utallige bøder og klager fra lejere hjemme. Som en mulighed kan du derfor bruge flytbare ramper, som ikke kræver en fast installation, og som nemt kan transporteres sammen med klapvognen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map