Hvad er luftkalk

Hvad er luftkalk

Det ældste strikkemateriale, der er meget udbredt i både byggebranchen og industrien, er luftkalk. Hvad er det? Dette er et materiale, der ekstraheres ved kalcering af calcium- og calcium-magnesium-klipper, indtil carbondioxid fjernes fra dem. Det endelige resultat af disse processer er et hvidt pulver, der kaldes quicklime lime eller kipelka.

Og hvad ved du om dette materiale? Hvordan produceres det? Hvilke typer findes der? Hvad er de positive egenskaber ved luftkalk? Alt dette og meget mere kan du lære ved at læse dette materiale.

Fremstilling af materiale

Lad os starte fra begyndelsen - hvordan får luftigt kalk? Fremstil et produkt fra bjergsedimentære klipper:

 • kalksten;
 • dolomit;
 • kridt;
 • dolomitiseret kalksten, som ikke indeholder mere end 8% ler.

Hovedmaterialet i alle disse sten er calciumcarbonat, som har formlen CaCO3. Derudover er der en smule magnesiumcarbonat (MgCO3) og andre additiver. Alle disse sten er fyret i en roterende eller akselovn, der arbejder ved en temperatur på 900 til 1200 ° C. Formlen for luftkalk er som følger:

CaCO3 = CaO + CO2;
MgSO3 = MgO + CO2.

Efter denne behandling opnås kalk (finporøse dele 5-10 cm i størrelse). Umiddelbart i produktionen kan den slukke med vand. Som et resultat - slaked lim, med sin formel:

CaO + H2O = Ca (OH)2

Hvis du fugter kalk med vand, får du en voldsom reaktion, hvorved der frigives varme, hvor der kan opvarmes vand til kogepunktet. Dette er processen med at slukke kalk. Derfor kalder lime oprindeligt et kogende vand. På samme tid, hvis vand tilsættes lidt, dannes et fint pulver, og hvis væsken er for stor, er det endelige resultat en dej med øget plasticitet. Når det bliver slukket, bliver kalken større i størrelse og bryder op i meget små partikler.

Hvad angår omkostningerne for annulleringstidspunktet, er det anderledes. Fokuserer på det, er der 3 sorter af kalk:

 1. Hurtigslusning (i 8 minutter).
 2. Medigested (i 25 minutter).
 3. Langsomt virkende (i 25 minutter eller mere).

Desuden, hvis du tager højde for antallet af tilsat væske, der anvendes til tilbagebetaling, så lufthydrat lime blade, eller som det også kaldes - fisse. I den er tilstedeværelsen af ​​væske 50-65% af vægten af ​​kalk. Dette antal væsker er nødvendig for den korrekte hydratiseringsreaktion. Når væskerne er tre eller fire gange højere end råmaterialerne, opnås der en kalkstendej. Og for at få kalkstenmælk, vil væsken have brug for 8-10 gange mere end kalken selv.

Hvad er typer af materiale

Hvis vi tager højde for antallet af magnesiumoxid og calcium, som er en del af luftkalken, kan vi bestemme flere af dets sorter:

 1. Dolomit, med et MgO urenhedsindeks på 21 til 40%.
 2. Magnesian, med et MgO urenhedsindeks på 6 til 20%.
 3. Calcium med et MgO urenhed indeks er ikke mere end 5%.

Lime byggluft kan leveres til anlægget på forskellige måder:

 • komovaya kipelka ikke levendegjort
 • i form af pulver, quicklime jorden;
 • hydratiseret kalkpusher;
 • kalksten dej og mælk.

Komovoe kipelka - produkt fremstillet som følge af ristning, bestående af dele af forskellige størrelser. Herfra kan du få: jordkalk, hydreret kalk, kalkstendej og mælk. Lever materiale i bulk i lukkede vogne og lastbiler. Med hensyn til opbevaring skal dette ske i et lager, der er helt tørt og har et trægulv.

Vær opmærksom! Det kan ikke lægges på gulvet. Det er vigtigt at hæve det over jorden med 30 cm.

Hvorfor er det sådan? Fordi det kommer i kontakt med vand, vil det automatisk opvarme op til en temperatur på 300 ° C. Og da der kan være brændbare materialer i lageret, kan alt blive til brand.

Pulverformet kalk er opnået som følge af slibning af det komiske materiale i specielle kuglemøller. Sammensætningen tilsættes aske og slagge. Uden tilsætningsstoffer er denne art opdelt i 3 sorter og med tilsætningsstoffer til 2. Fordelen ved pulveret er, at når man tilføjer en væske svarer det til en gips: først opnås en plastdej, og efter en halv time begynder alt at sætte.

Hydratkalk eller et lint er et materiale, der har passeret udryddelsesprocessen på planten. Det ligner også hvidt pulver. Samtidig bør luftfugtigheden ikke være mere end 5%, tæthed - 400-4500 kg / m3. Færdigt materiale er opdelt i to klasser. Opbevaring foregår i en bunker, pit eller en slags reservoir. De transporteres i løs vægt, ved hjælp af cementbærere, beholdere eller papirposer.

Hvis vi taler om kalkstenstesten, ser det ud som en pasta, hvis vægt er 1300-1400 kg / m3. Det opnås ved at slukke klumpmaterialet med overskydende væske. Brændt materiale, der er steget i størrelse ikke mindre end 3 gange, kaldes fed. Det samme, der er steget ikke mindre end 2,5 gange, kaldes tyndt. Hvad angår transport af dej og mælk, sker dette i en tankvogn.

hærdning

Sammensætningen af ​​testen - vand og de mindste limepartikler, som ikke er opløst. Når vandet fordampes fra det, tilsættes en opløsning af Ca (OH)2. Som følge heraf fjernes krystallerne, der holder alle dele sammen i en monolitisk struktur. Derfor vil dejen, der er beskyttet mod vandtab, uhindret beholde sin plasticitet (ikke forstå, hær ikke).

Hærdningen af ​​luftkalk er en meget lang proces. Det tager fra 15 minutter til en time. Men processen kan accelereres ved at tørre blandingen eller tilføje gips / cement. Det er værd at bemærke, at når du tilsætter væsken til hærdet kalk, bliver den igen plastisk. I fri luft reagerer materialet med kuldioxid, hvor calciumcarbonat dannes. Det opløses ikke i vand. Denne proces kaldes karbonisering, hvor væsken frigives. I denne forbindelse tørres gips eller mursten af ​​mursten på kalkstenopløsningen.

Vær opmærksom! For at opnå et materiale, der er modstandsdygtigt over for vand, aske, TPP, er jorden pimpsten og højovne slagge indført i den.

Når luftkalk hærder, viser det sig, at dets volumen falder, og der sker dannelse af krympning. Derfor er det vigtigt at tilsætte sand til blandingen.

Materiale specifikationer

Det første jeg vil bemærke er gennemsnitsdensiteten. Hver art er anderledes. Quicklime har indikatorer fra 1,6 g / cm3 op til 2,9 g / m3. Det hele afhænger af temperaturen og varigheden af ​​fyringen. Hvis det er 800 ˚C, får du 1,6 g / cm3, og med langvarige forbrændinger fra 1300 ° C, 2,9 g / cm3. Hvis vi taler om bulkdensiteten af ​​andre arter, så bliver indikatorerne (kg / m3) vil være:

 1. Slibet hurtiglime (løs) - 900-1100.
 2. Jordhakket (komprimeret) - 100-800.
 3. Hydrate pushenka (løs masse) - 400-500.
 4. Hydrat pushenka, som er komprimeret - 600-700.
 5. Kalksten dej - 1300-1400.

duktilitet

Hvis vi taler om plasticitet, så er dette materialets værdighed. Plasticitet er en egenskab af bindemidlet for at give den ønskede konsistens til opløsningen til yderligere overfladebehandling. På grund af materialets evne til at fastholde vand opnås opløsningens plasticitet på højeste niveau. Det er nemt at arbejde med, det er simpelthen og jævnt fordelt over overfladen med et tyndt lag, hvilket skaber fremragende vedhæftning. Selv hvis det påføres en mursten eller et andet porøst substrat, vil væsken blive godt bibeholdt i kalkstenopløsningen.

Evne til at bevare vand og vand efterspørgsel

Disse indikatorer er ret høje og er direkte afhængige af, hvilken slags arter det er, og hvad er dispersionen af ​​de materielle partikler. Slaked lime som et pulver eller dej, har meget høje priser. Men jorden quicklime - lav.

Luftkalkstyrke

Og hvad med styrken af ​​løsningen? Det hele afhænger af betingelsen om størkning. Ved normale temperaturer hærder opløsningen fra det slukkede materiale langsomt, og efter en måned har den en lille værdi på 0,5-1,5 MPa. Med hydrathærdningen af ​​sammensætningen med quicklime, efter 28 dage er det muligt at opnå et indeks på 2-3 MPa. I tilfælde af autoklaveret hærdning opnås tæt beton, med en indikator på 30-30 MPa og mere.

Modstand mod frost og vand

Kalkstensløsninger - har god modstand mod luft. Ideelle betingelser for at hærde opløsningen i et lufttørret miljø. Alt takket være carboniseringsprocessen, som vi diskuterede ovenfor. Jo mere aktive de er, jo større er frost- og vandbestandigheden af ​​materialet. En opløsning, der har størknet ved almindelig temperatur, vil miste sin styrke under stærk fugtighed. Især ved hyppig frysning og optøning af væske.

konklusion

Lime er et universelt materiale, der bruges i forskellige områder af vores liv. Hun fandt anvendelse selv i havearbejde. Ikke underligt, at materialet blev brugt af vores bedsteforældre. Kun hvis du arbejder med kalk, husk: dette er en stærk alkali! Når du arbejder med det, skal du beskytte hud, ansigt og åndedrætsorganer. Og så frygter du ikke dens indflydelse.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 − 25 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map