Comments 0 0 2 Views

Hvad er socle

Socle er den del af fundamentet der ligger over jorden. Hovedformålet med socle er den ensartede fordeling af bygningsvægten til jorden for at sikre større stabilitet og lang levetid.

Varianter af socle

I overensstemmelse med designelementerne i socle kan opdeles i følgende typer:

  1. Fremspringeren - Basen af ​​socle er bredere end linjen af ​​bygningens vægge
  2. På samme niveau med væggen
  3. Bygningens omkreds er større end fundamentets omkreds.


Fig. 1 Typer af socles

Den mest udbredte type fremspringende type socle. Dette skyldes den høje stabilitet, nem montering på bygningens overflade, samt et attraktivt udseende. Den eneste ulempe ved dette design er behovet for at beskytte hætten mod nedbør. Hvis bunden er monteret på et niveau med væggen, elimineres behovet for vandtætning - denne type giver dig mulighed for at udføre den samme ydre finish i hele væggen.

Karakteristika for soklen

Som et samfund kan man lave en armeret betonvæg, hvis fundamentet består af bunker eller den ydre overflade af fundamentet med den sædvanlige båndversion af bygningens bund. Derfor kan højden af ​​hatten over jorden variere fra et par centimeter til en meter eller mere.

Som byggemateriale til fremstilling af sokkler kan cementmørtel, natursten, blokke eller klodser tjene. Valget af dette eller det pågældende materiale afhænger af facadens ydre kompatibilitet med en af ​​disse samfund. For eksempel med mursten murværk, den mest vellykkede løsning ville være en glat beton fundament struktur.

Der er forskellige muligheder for isolering af soklen, hvilket kan reducere bygningens varmetab betydeligt. Varmisolering skal dækkes med et lag af vandtætning, så regnvand og høj luftfugtighed ikke nedbryder isoleringsmaterialernes varmeisoleringsegenskaber. I forbindelse med vandtætningen anvendes der ofte flere lag ruberoid, som er lagt med mastik eller cement.

Monolitiske sokkler
Monolitiske sokkler

Basen af ​​den faste betonmonolith er karakteriseret ved høje ydeevneegenskaber. Det hældes sammen med fundamentet i et specielt forskalling, fortrinsvis udføres denne proces ad gangen for at undgå ujævn tørring og udbrud af revner. For at øge styrken af ​​hætten er den baseret på forstærkende materialer - armering, rør, hjørner mv. Efter at fundamentet tørrer helt, er dets overdel forsigtigt jordet, jordet ujævnheder og hulrum og et lag frisk cementmørtel påføres. Overfladen kan males, men maling, som regel under indflydelse af nedbør og solstråler falder hurtigt.

Stenbase

De socles lavet af natursten er meget originale og elegante. En sådan udsmykning af kælderen er mere velegnet til bygninger bygget i den klassiske stil. Processen med fremstilling af en stenbase er imidlertid meget kompliceret og dyr, for en korrekt installation kræver det faglige færdigheder og viden. Til konstruktionen er det kun nødvendigt at bruge kun de sten, der har den mest jævne form, så de kan passe tæt på hinanden.

Stenene udsættes for fundamentet og cementeres sammen med cementmørtel. Laying starter fra bygningens hjørner, gradvist bevæger sig fremad i midten. Hver sten bør være bundet på alle sider for at øge styrken. Det er altid nødvendigt at styre bunden og horisontens niveau. Tykkelsen af ​​leddene mellem stenene må ikke overstige 15-20 mm.

Stikkontakt af mursten

Brick base er den billigste og ikke svært at installere. Der er flere variationer af installationen af ​​denne socle, der kombinerer brugen af ​​flere materialer (se figur 2). Typisk er en murstenoverflade ikke den endelige form. Det kan udsættes for plastering og maling. Hvis du maler basen, maler man kun silan-siloxan, som beskytter hætten mod vandets indtrængning. Maling af hætten kan laves med specielle chloroxiske forbindelser, for eksempel brun, og sømene mellem klodserne kan behandles med hvide pigmenter. Udseende af et sådant samfund ligner en klassisk murværk, og de driftsmæssige egenskaber opfylder moderne krav.

Previous Interessante gadgets til køkkenet med egne hænder
Next ПДЧ от неръждаема стомана

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/amethyst/data/www/annot.info/wp-content/themes/trendyblog-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7

About author

You might also like

Vilkårene 0 Comments

Hvad er en firewall

Firewall er ikke kun kendt for computerbrugere. Ved opførelse er en firewall en beskyttende firewall lavet af ikke-brændbare materialer. Den er opført som en hindring og vil ikke i tilfælde

Vilkårene 0 Comments

Hvad er Pilasters?

Pilasters, der er oprettet i stuen, er udragende kolonner, der bruges til at dekorere interiøret. Takket være dem kan du fremhæve de arkitektoniske elementer i rummet. Ved hjælp af disse

Vilkårene 0 Comments

Sådan vælges gardiner til gardiner

Forskellige typer gardiner er optimale til værelser med lave lofter. Med deres hjælp kan du visuelt øge loftets højde, skjule stedet for at fastgøre gardinerne. Lad os tale om hvordan

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

65 − 55 =