Hvad er støbning?

Hvad er støbning?

For moderne løsninger til design af interiører og bygningsfacader er anvendelsen af ​​elementer i klassiske arkitektoniske stilarter, herunder lister, ikke fremmed. Dette skyldes den monotone opfattelse af kontinuerlige fly med store dimensioner, hvilket skaber ubehagelige fornemmelser hos mennesker.

lister i indretningen

Lister i det indre af huset

Støbegods hedder dekorative planker af forskellige konfigurationer, som tjener som plader, sokkler, cornices, indramning til spejle, vægpaneler, malerier, samt alle typer stucco lister.

Typer af profilprodukter


Generelt billede og del af støbningen

De materialer, der bruges til at lave dekorelementer, er i øjeblikket ret forskelligartede, hvilket bestemmer omfanget og funktionerne i deres anvendelse:

  • Gipsstøbning er som regel massiv og bred, udført i form af støbningstøbning og anvendes hovedsagelig til dekoration af facader og interiører i renæssancen, barok, classicisme og lignende stilarter. På trods af deres relativt store vægt bruges de ofte til at dekorere de øvre dele af bygninger.
vigtigt! Produkter fremstillet af gips anvendes meget sjældent i forbindelse med fremkomsten af ​​nye teknologier, der giver dig mulighed for at skabe former og efterligne materialer.
  • Trælister er designet til at dekorere huse med vægge af samme materiale. En sådan indretning er dekoreret med udskæringer af forskellige stilarter og bruges hovedsagelig som plateband og cornices under taget.
  • Metalprodukter anvendes til dannelsen af ​​moderne facader og interiører, som regel lavet i højteknologisk stil. En sådan indretning har normalt ikke et mønster og en relief - det er lakonisk. Smedede produkter anvendes hovedsagelig i design af inputgrupper.
  • Polyuretan dekoration - den mest almindelige og populære, på grund af dens lave vægt, forskellige former og evnen til at efterligne andre materialer. Den er produceret i en stiv og fleksibel version.

Metal støbning
Metal støbning

Anvendelse af lister i byggeri og reparation

Disse produkter kan bruges både til udsmykning af bygninger og under reparation til skabelse af ekspressive interiører. Formålet med støbning er at maskere mindre konstruktionsfejl, samt dannelsen af ​​ekspressive billeder af bygninger og deres indre rum.

Brug af lister til udsmykning af facader


Udsmykning af facade lister

Ved udsmykning af udvendige bygninger anvendes disse produkter ofte til udjævning af vægfejl og efterbehandling af dem. Støbegods rammer vinduet og døråbningerne. De bruges til at adskille overflader i krøllede sektioner, som senere kan foretes med forskellige materialer eller malede i forskellige farver. Denne teknik kan bidrage til en visuel forøgelse af facaden.

vigtigt! Produkter fra moderne materialer kan sikkert bruges til udvendig dekoration. Skumplastlister, for eksempel, har en slagfast belægning og et forstærkende lag. Styrofoam er resistent over for mekaniske skader og vejrforhold.

Ansøgning om udsmykning af lokaler

For at øge indtryk af interiør af rummelige værelser, effektiv brug af forskellige typer lister. Funktionerne ved dannelsen af ​​moderne rum, som den udbredt anvendelse af bizarre lofter på flere plan og komplekse vægkonfigurationer gør opgaven med at opnå ideelle overfladeforbindelser praktisk talt umulige. I denne situation kommer en række dekorative detaljer til redning, der er i stand til at gemme problemområderne bag dem.

Udsmykning af indvendige lister
Udsmykning af indvendige lister

vigtigt! Anvendelsen af ​​forskellige profilformer, pilasters, platbaner, cornices gør det muligt at udjævne negativ opfattelse af skarpe grænseflader af fly, skarpe hjørner og andre dissonante egenskaber i rummet.

Støtter udfører også funktionen til at beskytte væggene mod utilsigtet mekanisk skade. For eksempel forhindrer placeringen af ​​dekorative elementer omkring rummets omkreds på det rette niveau mulig kontakt med møbler med vægpaneler.

Ved brug af relief indretning, på grund af skabelsen af ​​spillet af lys og skygge, er interiøret beriget - denne effekt kan ikke opnås med andre design teknikker. Samtidig er der dannet en atmosfære, der er behagelig i psykologiske termer. En række muligheder for brug af lister i interiører illustrerer videoen.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map